ת"פ 62760/11/16 – מדינת ישראל,המאשימה נגד אלירן דרי
בית משפט השלום בירושלים |
|
|
|
ת"פ 62760-11-16 מדינת ישראל נ' דרי ת"פ 3286-12-16 מדינת ישראל נ' סבג |
1
בפני |
כב' השופט אילן סלע |
|
מדינת ישראל - המאשימה באמצעות פרקליטות מחוז ירושלים (פלילי) |
|
|
נגד
|
||
אלירן דרי - הנאשם ע"י ב"כ עו"ד מיכאל עירוני |
|
|
החלטה
|
הנאשם עתר להתיר לו לצאת לחו"ל כדי להשתתף ב"מסע לגדולי החסידות באוקרינה" בתאריכים 4-1 בנובמבר 2018. במנשר אודות המסע מצוין כי מדובר במסע של חוויה רוחנית עם הרב אייל עמרמי.
לדברי הנאשם, הנסיעה חשובה לו מאוד והינה חלק מהתחזקות רוחנית ושינוי שהוא עובר.
המאשימה התנגדה למבוקש נוכח המסוכנות הנשקפת מהנאשם.
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירה של סיוע לסחר בסם מסוכן. ביום 12.09.18 נשמעו הטיעונים לעונש בעניינו, ולאחר שמיעתם סברתי כי נכון לדחות את מועד גזר הדין לצורך קבלת תסקיר משלים של שירות המבחן, זאת נוכח ההליך הטיפולי שהנאשם עובר.
2
בנסיבות אלו, אני סבור כי הצדק עם המאשימה.
הנאשם הורשע בעבירה חמורה המקימה חזקת מסוכנות. מסוכנות זו מתעצמת נוכח העובדה, כי הנאשם ביצע עבירה זו, שעה שתלוי ועומד כנגדו עונש מאסר מתונה מכביד לתקופה של שנתיים, ונוכח עברו הפלילי המכביד.
אכן, מהתסקיר שהוגש במסגרת הטיעונים לעונש עלה כי הנאשם משקיע מאמץ בהליך הטיפולי, אך כאמור, סברתי שמוקדם מדי כדי לקבוע את השלכות הליך זה על המסוכנות הנשקפת מהנאשם, ומטעם זה אף נתבקש תסקיר משלים.
לכן, עם כל ההבנה בצורך של הנאשם להשתתף בסיור האמור, שהוא רואה בו חלק מתהליך השינוי אותו הוא עובר, לא ניתן להסכין עם יציאתו מחוץ לגבולות הארץ, מקום בו לא ניתן לפקח עליו באופן הפיקוח בו הוא מצוי בישראל. יש לזכור כי בהתאם לתנאי שחרורו של הנאשם הוא מפוקח כל העת. אחריות מוגברת קיימת למדינה שלא לאפשר מצב של סיכון לשלום הציבור במדינות אחרות, ולא ניתן לאפשר מצב בו, מי שהורשע בעבירה של סיוע לסחר בסם מסוכן, וטרם נגזר דינו וטרם הושלם ההליך הטיפולי בעניינו, יסתובב בארץ זרה ללא פיקוח. מה גם, שלצד החשיבות שהנאשם רואה בסיור, בסופו של יום מדובר במסע חוויתי.
הבקשה נדחית.
זכות ערר כדין.
ניתנה היום, ט' חשוון תשע"ט, 18 אוקטובר 2018, בהעדר הצדדים.
3
