ת"פ 61406/10/21 – מדינת ישראל נגד מיכאל ולטמן
ת"פ 61406-10-21 מדינת ישראל נ' ולטמן(עציר)
|
|
1
לפני כבוד השופטת תמר בר-אשר
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל |
נגד
|
|
הנאשם |
מיכאל ולטמן (עציר) |
בא-כוח המאשימה: עו"ד בני ליבסקינד (פרקליטות מחוז ירושלים (פלילי))
באי-כוח הנאשם: עו"ד מתי צעידי, עו"ד יוסי פלסיוס קליין
גזר דין
|
ביום 8.6.2022 הודיעו באי-כוח הצדדים על סדר הטיעון, הנאשם הודה והורשע ולבקשת בא-כוחו, ישיבת הטיעונים לעונש התקיימה היום. בהסכמת הנאשם ובאי-כוח הצדדים, גזר הדין ניתן בהיעדרם לאחר הדיון.
1. הכרעת הדין: הנאשם, יליד 4.11.1994 (כבן 28), הודה בעובדות כתב אישום מתוקן במסגרת הסדר טיעון ובהתאם לכך הורשע ביום 8.6.2022 בעבירות הבאות: סיוע להצתה, לפי סעיף 448 רישה בצירוף סעיף 31 בחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן - החוק); סיוע לחבלה במזיד לרכב, לפי סעיף 413ה בצירוף סעיף 31 בחוק; החזקת סמים שלא לצריכה עצמית, לפי סעיף 7(א) ו-7(ג) בפקודת הסמים המסוכנים (נוסח חדש), התשל"ג-1973 (להלן - פקודת הסמים); החזקת סכין שלא כדין, לפי סעיף 186 בחוק; שיבוש מהלכי משפט, לפי סעיף 244 בחוק.
2. הסדר הטיעון: במסגרת הסדר הטיעון הוסכם כי על הנאשם יוטלו העונשים הבאים: עשרים ואחד חודשי מאסר בפועל; הפעלת מאסר מותנה בחופף לעונש המאסר בפועל; מאסר מותנה כפי שייקבע בית המשפט; פיצוי למתלונן בסך 2,000 ₪.
3. עובדות כתב האישום המתוקן שבהן הודה הנאשם: עיקרי העובדות שבהן הודה הנאשם הן כלהלן:
2
האישום הראשון: ביום 11.10.2021 הגיעו הנאשם ואדם נוסף ברכבו של סבו של הנאשם (להלן - הרכב) אל רחוב פולוצקי בשכונת גילה בירושלים בכוונה להצית את רכבו של א"ק (להלן - המתלונן). אחד מהשניים ירד מהרכב, עטה על ראשו קפוצ'ון ומסכה, שפך נוזל כלשהו על השמשה הקדמית של רכבו של המתלונן מתוצרת שברולט (להלן - השברולט), הצית גפרור והשליך אותו על השמשה. כתוצאה מכך הוצת חלקו הקדמי של השברולט, השמשה נשברה וכן נשרפו חלקי מנוע וחלקי השברולט. מיד לאחר מכן הוא ברח חזרה אל הרכב והשניים נמלטו מהמקום בלי לקרוא לצוות כיבוי אש או למשטרה.
האישום השני: ביום 13.10.2021 הגיע שוטר אל רחוב הגריזים בראשון לציון כדי לעצור את הנאשם שהיה במקום עם אדם נוסף בשם מיכאל טוט. בעת שהשוטר הזדהה כשוטר בפני טוט, הוציא הנאשם מכיסו נייר מגולגל ובו שתי שקיות שהכילו סם מסוכן מסוג קוקאין וזרק זאת למרחק מטרים ספורים, כדי למנוע מהשוטר למצוא את הסמים. כמו כן, הנאשם החזיק ברכבו סכין מתקפלת השייכת לו, שאורך להבה עולה על 10 ס"מ ושניתן להפוך לסכין בעלת להב קבוע.
4. הראיות לעונש מטעם המאשימה:
גיליון הרשעות קודמות: בשנת 2013 - הרשעה בעבירות איומים, גניבה, תקיפה, היזק לרכוש ותגרה, שבעטין הושתו עליו של"ץ, צו מבחן, פיצויים לנפגעים; בשנת 2017 - הרשעה ב-3 עבירות החזקת סמים שלא לצריכה עצמית וב-16 עבירות סחר בסמים, שבעניינן הושתו עליו 29 חודשי מאסר בפועל, מאסרים מותנים וקנס; בשנת 2018 - הרשעה בעבירות שימוש בכוח למניעת מעצר, העלבת עובד ציבור והחזקת סמים שלא לצריכה עצמית. הושתו 3 חודשי מאסר בפועל, הופעלו חודשיים מאסר מותנה בחופף, צו התחייבות ופסילת רישיון נהיגה; בשנת 2020 - הרשעה ב-3 עבירות סחר בסמים בצוותא, החזקת סמים לשימוש עצמי. הושתו 25 חודשי מאסר בפועל, מאסרים מותנים, הופעלו שני מאסרים מותנים (2 ו-6 חודשים), בחופף וצו התחייבות.
מאסר מותנה להפעלה: גזר הדין שניתן בת"פ (שלום ת"א) 64999-11-19 מיום 22.12.2020, שלפיו בין השאר הושת על הנאשם מאסר מותנה למשך שבעה חודשים, שיופעל אם תוך שלוש שנים ממועד שחרורו מהמאסר שהושת באותו עניין יעבור עבירה מסוג פשע לפי פקודת הסמים.
5. טענות הצדדים בעניין העונש: בא-כוח המאשימה טען כי בעת גיבוש הסדר הטיעון נשקלו הרשעותיו הקודמות של הנאשם ומנגד, הכרתו באחריותו לעבירות שבהן הורשע, הודאתו כבר בשלב מוקדם והחיסכון המשמעותי בזמנו של בית המשפט. כמו כן נשקל הליך השיקום שהנאשם עובר במסגרת מעצרו. לנוכח שיקולים אלו, ביקש כי הסדר הטיעון יכובד.
בא-כוח הנאשם הצטרף לבקשה לכבד את הסדר הטיעון, הדגיש את התהליך השיקומי המשמעותי שהנאשם עובר במסגרת שירות בתי הסוהר, הכולל בין השאר, השתתפות בקורס משגיחי כשרות וכן את העובדה שהנאשם מקווה להשתלב בתחום זה לאחר שחרורו מהמאסר. כן ביקש לשקול את הכרתו באחריות למעשיו ואת הודאתו בעבירות שעבר. לטענתו, לאחר שהנאשם יסיים לשאת בעונש שיושת עליו, בכוונתו לצאת לדרך חיים חדשה ולכן טען, כי בנסיבות הנדונות שיקום הנאשם הוא חלק מהאינטרס הציבורי.
3
6. דברי הנאשם: הנאשם הביע צער על העבירות שעבר ולדבריו, החל בתהליך טיפולי ושיקומי במסגרת שריות בתי הסוהר וכן הביא תקווה כי יהיה בכך כדי לסייע לו בהמשך חייו ובשיקומם.
7. גזר הדין ונימוקיו: בעת שקילת העונש שיושת על הנאשם, נשקלו חומרת העבירות שעבר, חומרת הנסיבות שבהן נעברו העבירות כמתואר לעיל, הרשעותיו הקודמות והעובדה שהעבירות נעברו בעוד מאסר מותנה תלוי ועומד נגדו.
מנגד נשקלו הכרת הנאשם באחריותו לעבירות שעבר, הודאתו, הצער שהביע לפניי, התהליך השיקומי שהחל במסגרת שירות בתי הסוהר והרצון שהביע לשקם את חייו ולעלות על מסלול חיים חדש.
לנוכח שיקולים אלו מצאתי כי העונש שעליו הוסכם במסגרת הסדר הטיעון הולם את העבירות שבהן הורשע הנאשם ועל כן החלטתי לכבדו.
על הנאשם יושתו אפוא, העונשים הבאים:
א. מאסר בפועל למשך עשרים ואחד חודש, החל מיום מעצרו ביום 13.10.2021.
ב. הפעלת שבעה חודשי מאסר מותנה שהוטלו על הנאשם בגזר הדין בת"פ (שלום ת"א) 64999-11-19 מיום 22.12.2020, בחופף לעונש המאסר בפועל.
ג. מאסר מותנה למשך שישה חודשים. הנאשם יישא עונש זה אם תוך שלוש שנים מיום שחרורו מן המאסר יעבור עבירה מהעבירות שבהן הורשע או עבירות סמים או רכוש מסוג פשע או ניסיון לעבור עבירה מעבירות אלו.
ד. מאסר מותנה למשך שלושה חודשים. הנאשם יישא עונש זה אם תוך שלוש שנים מיום שחרורו מן המאסר יעבור עבירת סמים או רכוש מסוג עוון, או ניסיון לעבור עבירה כאמור.
ה. פיצוי למתלונן בסך 2,000 ₪. הנאשם רשאי לשלם את הפיצוי בחמישה תשלומים שווים ורצופים החל מיום 1.11.2022.
כאמור לעיל, בהסכמת הנאשם ובאי-כוח הצדדים גזר הדין ניתן בהיעדרם.
המזכירות תמציא את גזר הדין אל באי-כוח הצדדים והנאשם (באמצעות שב"ס).
זכות ערעור לבית המשפט העליון תוך ארבעים וחמישה יום.
ניתן היום, כ"ד באלול התשפ"ב, 20 בספטמבר 2022, בהיעדר הצדדים.
תמר בר-אשר, שופטת |
