ת"פ 58374/08/16 – מדינת ישראל נגד אחמד טרוה,חסן שואמרה (עציר) – נדון,אחמד אלפרוך – נדון,עבד אלעזיז שלאלדה – נדון
בית משפט השלום בפתח תקווה |
||
ת"פ 58374-08-16 מדינת ישראל נ' טרוה ואח'
|
|
24 מאי 2017 |
1
|
לפני כבוד השופט, סגן נשיאה חגי טרסי |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשמים |
.1 אחמד טרוה
.2 חסן שואמרה (עציר) - נדון
.3 אחמד אלפרוך - נדון
.4 עבד אלעזיז שלאלדה - נדון
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה - עו"ד מאיה אשכנזי ומור שקים
הנאשם 1 וב"כ - עוה"ד תילאווי
הכרעת דין
אני מרשיע את הנאשם על פי הודאתו בעבירה של
כניסה לישראל שלא כחוק - עבירה על סעיף
2
ניתנה והודעה היום כ"ח אייר תשע"ז, 24/05/2017 במעמד הנוכחים.
|
חגי טרסי , שופט, סגן נשיאה |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין לנאשם 1
הנאשם הורשע על פי הודאתו בכך שביום 29.8.16 שהה באתר בניה באלעד, על אף שאין ברשותו אישורי כניסה ושהייה כדין לתחומי מדינת ישראל.
מתחמי הענישה בעבירות מעין אלה נקבעו בהלכת אלהרוש ונעים בין מאסר מותנה ל-5 חודשי מאסר, כולל תקופת התנאי. מדובר בנאשם צעיר לימים, אשר שהה באתר בניה באופן המעיד על כניסה לצורכי פרנסה מבלי שביצע עבירות נלוות. יחד עם זאת, לחובתו הרשעה קודמת בשתי עבירות זהות וחודשים אחדים בלבד עובר לכניסתו הנוכחית נדון עקב כך ל-10 ימי מאסר בפועל ולמאסר מותנה שהינו בר הפעלה, למשך 45 ימים. לפיכך, היה מקום בנסיבות רגילות להורות על הפעלת התנאי וריצוי תקופת מאסר מתונה נוספת במצטבר. אף על פי כן, מצאתי במקרה זה שלא למצות את הדין עם הנאשם לאחר שהתברר כי בגין ההליך הנוכחי הוחזק כבר במעצר תקופה ממושכת של קרוב לחודש ימים. דומה כי לא יהא זה צודק להשימו פעם נוספת מאחורי סורג ובריח לצורך השלמת תקופת מאסר קצרה וניתן יהיה לאזן את הקולא שבהארכת המאסר המותנה באמצעות קנס כספי. יובהר לנאשם כי עם הארכת התנאי הופך הוא לחב הפעלה כך שבפעם הבאה, ככל שתהיה, לא יהיה מנוס מהפעלתו מבלי שימי המעצר שריצה הפעם ינוכו.
לאור כל האמור לעיל אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
1. אני מאריך בשנתיים נוספות את תוקפו של מאסר מותנה בן 45 ימים, אשר הוטל על הנאשם במסגרת ת.פ. 4754-04-16.
2. קנס בסך 1,500 ש"ח או 30 ימי מאסר תמורתו. הקנס יקוזז מהפקדה בתיק המעצר והיתרה תוחזר לנאשם בכפוף לכל הוראה מחייבת אחרת.
המזכירות תסרוק את המסמכים ע/1 ו-ע/2.
3
זכות ערעור בתוך 45 ימים.
ניתנה והודעה היום כ"ח אייר תשע"ז, 24/05/2017 במעמד הנוכחים.
|
חגי טרסי , שופט, סגן נשיאה |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
המאשימה תודיע בתוך 14 ימים האם בכוונתה להגיש ערעור. עד למועד הנ"ל לא יוחזרו ההפקדות ולא יקוזז הקנס מההפקדה.
ככל שיוחלט על הגשת ערעור, תינתן החלטה משלימה במקרה זה.
ניתנה והודעה היום כ"ח אייר תשע"ז, 24/05/2017 במעמד הנוכחים.
|
חגי טרסי , שופט, סגן נשיאה |
הוקלדעלידידוריתסבג
