ת"פ 55805/06/14 – מדינת ישראל נגד ז א
בית משפט השלום באשדוד |
||
ת"פ 55805-06-14 מדינת ישראל נ' א(אסיר)
|
|
11 ינואר 2015 |
1
|
מת 55820-06-14 |
|
בפני כב' השופט אבשלום מאושר |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
ז א (אסיר)
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה - עוה"ד ישי נגר
ב"כ הנאשם - עו"ד זאב פלסבורג
הנאשם הובא ממעצר
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
מורה על שחרור עו"ד ויינשטיין מיצוג הנאשם בתיק זה.
מודה לו על הטיפול שבוצע עד כה.
ניתנה והודעה היום כ' טבת תשע"ה, 11/01/2015 במעמד הנוכחים.
|
אבשלום מאושר , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
2
מתיר לנאשם לחזור בו מכפירתו.
ניתנה והודעה היום כ' טבת תשע"ה, 11/01/2015 במעמד הנוכחים.
|
אבשלום מאושר , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
כתב האישום המתוקן מתקבל וייסרק למערכת.
מורה על צירוף ת"פ 5922-08-14 בבית משפט השלום הקרית גת, לתיק זה.
כתב האישום המתוקן בתיק ת"פ 5922-08-14, בית משפט השלום בקרית גת שצורף, מתקבל וייסרק למערכת.
ניתנה והודעה היום כ' טבת תשע"ה, 11/01/2015 במעמד הנוכחים.
|
אבשלום מאושר , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
על יסוד הודאת הנאשם בעובדות שבכתב האישום, אני מרשיע אותו בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום המתוקן:
3
1. תקיפה
הגורמת חבלה ממש - בן זוג - עבירה בניגוד לסעיף
2. תקיפה סתם
- בן זוג - עבירה בניגוד לסעיף
3. איומים -
עבירה בניגוד לסעיף
כמו כן אני מרשיע אותו בתיק שצורף מבית משפט השלום בקרית גת ומספרו ת"פ 5922-08-14 בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום המתוקן כדלקמן:
1. איומים -
עבירה בניגוד לסעיף
2. הפרת
הוראה חוקית - עבירה בניגוד לסעיף
3. תקיפה סתם
- בן זוג - עבירה בניגוד לסעיף
ניתנה והודעה היום כ' טבת תשע"ה, 11/01/2015 במעמד הנוכחים.
|
אבשלום מאושר , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום המתוקן:
1. תקיפה
הגורמת חבלה ממש - בן זוג - עבירה בניגוד לסעיף
2. תקיפה סתם
- בן זוג - עבירה בניגוד לסעיף
3. איומים -
עבירה בניגוד לסעיף
כמו כן אני הורשע על פי הודאתו בתיק שמספרו ת"פ 5922-08-14 שצורף, בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום המתוקן כדלקמן:
1. איומים -
עבירה בניגוד לסעיף
4
2. הפרת הוראה
חוקית - עבירה בניגוד לסעיף
3. תקיפה סתם
- בן זוג - עבירה בניגוד לסעיף
מכתב האישום המתוקן עולה כי במועדים הרלוונטיים לכתב האישום, היו הנאשם והגברת ו מ (להלן: "המתלוננת") בני זוג שהתגוררו בדירה בכתובת רח' ... אשקלון (להלן: הדירה).
בתאריך 24.6.14 בסמוך לשעה 22:00 אחר ויכוח בין הנאשם למתלוננת, ובעוד המתלוננת בשירותים עושה את צרכיה, תקף הנאשם את המתלוננת בכך שנכנס לחדר השירותים ובאמצעות ידו היכה אותה בפניה, וכתוצאה מכך נפלה המתלוננת לרצפת חדר השירותים, במעמד האמור אחז הנאשם בידה של המתלוננת וכתוצאה מכך נחבלה המתלוננת חבלות של ממש בדמות סימן אדום בזרוע ידה השמאלית.
עוד איים הנאשם על המתלוננת בפגיעה בגופה בכך שאמר לה "כי אם צריך הוא יהרוג אותה וכן אם המשטרה יקחו אותו הוא ירצח אותה" וזאת בכוונה להפחידה. האירוע הסתיים עם מעצרו של הנאשם, לאחר שהמתלוננת מתקשרת למוקד 100, שיחה בעקבותיה הגיעה ניידת המשטרה לדירה, שם נעצר הנאשם.
מכתב האישום המתוקן במסגרת צירוף תיק שמספרו 5922-08-14 מבית משפט השלום בקרית גת,עולה כי במועדים הרלוונטיים לכתב האישום, היו הנאשם והגברת ו מ (להלן: "המתלוננת") בני זוג שהתגוררו בדירה בכתובת רח' ... אשקלון (להלן: "הדירה").
ביום 6.7.14 הורה כב' השופט דהאן על שחרורו של הנאשם בתנאים מגבילים לפיהם נאסר על הנאשם להיכנס לעיר אשקלון וזאת עד לתאריך 1.9.14. בנוסף נאסר על הנאשם ליצור קשר עם המתלוננת, באופן טלפוני, אלקטרוני או אחר וכן נאסר על הנאשם להתקרב אליה או למקום מגוריה עד לתום ההליכים כנגדו. כמו כן הורה כב' השופט דהאן, כי המשיב יפקיד סך של 2,500 ₪ כערובה להבטחת התייצבותו או כערובה מפני ביצוע עבירות (להלן: "ההוראה החוקית").
בתאריך 27.7.14 בשעה 12:56, שלח הנאשם הודעת טקסט ברוסית מהמכשיר הסלולרי שמספרו ....(להלן: "המכשיר הסלולרי של הנאשם") למכשיר הסלולרי שברשות המתלוננת שמספרו .... (להלן: "המכשיר הסלולרי של המתלוננת") שתוכנה "עד לאן הגעת כיוון את תלכי לאיבוד בלעדי, אני הבאתי אותך מחדרה בשבילי ואני לא מתאים".
בתאריך 30.7.14 בשעה 12:57 שלח הנאשם הודעת טקסט נוספת ברוסית למכשיר הסלולרי שברשות המתלוננת שתוכנה "איך את לא מתביישת לשכב עם אחרים, ולדבר עלי עד לאן הגעת".
5
בתאריך 30.7.14 בשעה 19:16 שלח הנאשם שוב הודעת טקסט ברוסית למכשיר המתלוננת שתוכנה "מה את מביישת את עצמך, ישנה עם כל אחד (שוכבת עם כל אחד), זה אני שאקבל את גופך באהבה ובלי צחוק, אני אוהב אותו (את הגוף שלך) ואחרים משתמשים (מנצלים) וצוחקים, אל תשפילי את עצמך, יותר ממני אף אחד לא יאהב אותך, אני אוהב אותך יותר ממני (מעצמי), אני אוהב אותך".
בתאריך 30.7.14 בשעה 20:33 שלח שוב הנאשם הודעת טקסט ברוסית למכשיר המתלוננת שתוכנה "לא צריך להסתובב באשקלון ולהגיד שאני הבאתי אותך לפה ונטשתי (עזבתי)".
במעשיו של הנאשם כאמור לעיל, הפר הנאשם את ההוראה החוקית אשר ניתנה בעניינו מאת בית-המשפט המוסמך.
בתאריך 1.8.14 בשעה שאינה ידועה למאשימה, התקשר הנאשם מהמכשיר הסלולרי שברשותו למכשיר הסלולרי של המתלוננת ושוחח עימה.
בהמשך לאמור לעיל בשעה 14:00 או בסמוך לכך, ברחוב ביאליק 1 באשקלון, נפגש הנאשם עם המתלוננת וקילל אותה "אוי זונה שרמוטה, מזדיינת עם כל אשקלון, הבנתי אותך, את הוצאת אותי מהבית כדי להזדיין עם כל אשקלון". באותו מעמד תקף הנאשם את המתלוננת שלא כדין בכך שסטר בפניה וזאת לאחר שסירבה המתלוננת להתלוות אליו.
כמו כן באותו מעמד, איים הנאשם על המתלוננת בפגיעה שלא כדין בגופה באומרו "אני אזיין אותך, אני אהרוג אותך, ולא משנה איפה תהיי בדירה החדשה או הישנה" זאת בכוונה להפחידה או להקניטה.
הנאשם נמלט מהמקום ואותר בהמשך על ידי שוטרים בסמוך לדירה כאשר תיקה של המתלוננת אותר בתוך הדירה ובידיו של הנאשם נמצאו מפתחות הדירה.
במעשיו האמורים לעיל, הפר הנאשם את ההוראה החוקית אשר ניתנה בעניינו מאת בית משפט המוסמך לאותו עניין.
6
הצדדים הגיעו להסדר בו יושתו על הנאשם 8 חודשי מאסר בפועל, כולל מאסר מותנה שניתן בת"פ 28779-06-12 לתקופה של 5 חודשים בבית משפט השלום באשקלון מיום 20.12.12, מאסר על תנאי וחתימה על התחייבות.
השיקולים להסדר לאור הקושי הראייתי באיתור המתלוננת.
הנאשם יליד 1966 ולחובתו הרשעה אחת קודמת בעבירה דומה.
הפסיקה הנוהגת במקרה דנן כאשר מדובר באלימות במשפחה, בית-המשפט מצווה לשרש את התופעה של אלימות שבתוככי המשפחה, שנעשית יותר ויותר למכת מדינה, וכן מצווה להגן על הצד המוכה, שלא תמיד כוחו עומד לו להגן על עצמו, הרתעה זו צריך ויינתן לה ביטוי על ידי השתת עונש מאסר משמעותי למען ישמעו ויראו, הן מי שהורשע במעשי אלימות, והן העבריינים בכוח (לעיין זה ראה ע"פ 2037/92 בן דוד נ' מדינת ישראל).
לאחר ששמעתי את טענות הצדדים ובנסיבות העניין, אכבד את הסדר הטיעון אליו הגיעו הצדדים למרות שהוא מקל עם הנאשם.
לאור האמור לעיל, אני דן את הנאשם לעונשים הבאים:
1. מאסר בפועל למשך 8 חודשים.
כמו כן מורה על הפעלת המאסר מותנה לתקופה של 5 חודשים שניתן בת"פ 28779-06-12 בבית משפט השלום באשקלון, מיום 20.12.12 בחופף לגזר דין זה.
המאסר בפועל למשך 8 חודשים ירוצה בניכוי ימי מעצרו מיום 25.6.14 ועד 6.7.14 וכן מיום 4.8.14 ואילך.
2. מאסר על תנאי לתקופה של 6 חודשים.
המאסר המותנה יופעל אם תוך תקופה של 3 שנים מיום שחרורו, יעבור הנאשם עבירה כלשהי מסוג אלימות פיזית או מילולית, מסוג עוון או פשע, או ניסיון לעבור אותה.
3. הנאשם יחתום היום על התחייבות בסך 3,000 ₪ שלא לעבור עבירה כלשהי מסוג אלימות פיזית או מילולית, מסוג עוון או פשע, או ניסיון לעבור אותה וזאת למשך 3 שנים מיום שחרורו. לא יחתום, ייאסר למשך 15 ימים.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום לבית המשפט המחוזי בבאר-שבע.
7
ניתנה והודעה היום כ' טבת תשע"ה, 11/01/2015 במעמד הנוכחים.
|
אבשלום מאושר , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
באם הופקד הסכום כאמור ואין מניעה חוקית, כמבוקש.
ב"כ הנאשם יבהיר לאם הנאשם כי עליה להתייצב במזכירות בית-המשפט על מנת לתת את פרטי החשבון.
ניתנה והודעה היום כ' טבת תשע"ה, 11/01/2015 במעמד הנוכחים.
|
אבשלום מאושר , שופט |
הוקלדעלידיפזיתרחמים
