ת"פ 53088/08/16 – מדינת ישראל נגד מ ב
בית משפט השלום בראשון לציון |
||
ת"פ 53088-08-16 מדינת ישראל נ' ב
|
|
02 ינואר 2017 |
1
|
|
|
מספר פל"א 358248/2016 |
|
|
|
לפני כבוד השופטת שרית זמיר |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל |
||
נגד
|
|||
הנאשם |
מ ב |
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד איתי שמואלי
הנאשם וב"כ עו"ד דימה ברנשטיין
הדיון מתורגם לשפה הרוסית על ידי מתורגמן בית המשפט מר בורר
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
אני מתירה לנאשם לחזור בו מכפירתו ומתירה את תיקונו של כתב האישום.
אני מרשיעה את הנאשם על סמך הודייתו בעובדות כתב אישום מתוקן בעבירות של:
תקיפת בת זוג - עבירה לפי סעיף
2
איומים - עבירה לפי סעיף
ניתנה והודעה היום ד' טבת תשע"ז, 02/01/2017 במעמד הנוכחים.
|
שרית זמיר , שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע על סמך הודייתו, במסגרת הסדר טיעון, בעובדות כתב אישום מתוקן בעבירות של תקיפת בת זוג (שני אישומים) ואיומים.
על פי עובדות כתב האישום המתוקן במועדים הרלבנטיים לכתב האישום היו הנאשם והגב' ג פ (להלן: המתלוננת) בני זוג נשואים והתגוררו יחד בביתם ב...
על פי עובדות האישום הראשון, בתאריך 15.8.16 בסמוך לשעה 19:30 בבית, התגלע ויכוח בין הנאשם שהיה תחת השפעת אלכוהול, לבין המתלוננת על רקע רצונה של המתלוננת לצפות בטלוויזיה. הנאשם כיבה את האור בסלון, סיבב את כפות רגליה של המתלוננת והורה לה ללכת לישון. בנסיבות הללו אמרה המתלוננת לנאשם כי ברצונה להתגרש ממנו והנאשם השיב לה כי תקבל גט רק דרך המוות שלה.
המתלוננת אחזה במכשיר הטלפון על מנת להזעיק את המשטרה, אך הנאשם לקח את הטלפון מידיה ומנע ממנה לעשות כן.
על פי עובדות האישום השני, כשמונה חודשים עובר למתואר באישום הראשון, בביתם, תקף הנאשם את המתלוננת בכך שהכה בידה וציפורן אחת מבין ציפורניה המלאכותיות יצאה מהמקום.
בהתאם להסדר הטיעון שגובש בין הצדדים כתב האישום תוקן, הנאשם הודה והורשע על סמך הודייתו.
3
אשר לעונש הצדדים עתרו במשותף כי על הנאשם יוטל עונש צופה פני עתיד בדמות מאסר על תנאי, ולצידו קנס כספי, פיצוי למתלוננת והתחייבות להימנע מעבירה.
בטיעוניו הפנה ב"כ המאשימה לתיקון המשמעותי לקולא שנערך בכתב האישום המקורי וזאת לאחר שההגנה הציגה בפני המאשימה קושי ראייתי הנוגע בעיקר, לעובדה כי מרבית האישומים שיוחסו לנאשם בכתב האישום המקורי, ארעו שעה שהנאשם היה תחת השפעת אלכוהול ומידת השליטה שלו על מעשיו היתה נמוכה מאוד באופן שהשפיע על הכוונה שלו בעשיית המעשים. עוד פירט ב"כ המאשימה כי כעולה מכתב האישום המקורי ומחומר הראיות המצוי בתיק, לאורך תקופה הרלבנטית לכתב האישום היתה אלימות הדדית בין בני הזוג שהתבטאה בחבלות שנצפו גם על גופו של הנאשם.
ב"כ המאשימה טען בנוסף כי הסדר הטיעון קיבל את ברכתה של המתלוננת זאת משעה שבני הזוג נפרדו ולא קיים ביניהם כל קשר מזה ארבעה חודשים.
ב"כ המאשימה הוסיף כי הנאשם נעדר עבר פלילי מכל מין וסוג שהוא וכי בגין מעורבותו באירועים נשוא כתב האישום, נעצר לראשונה בחייו למשך ששה ימים ובהמשך שוחרר בתנאים מגבילים שכללו בין היתר, מעצר בית לילי.
ב"כ המאשימה הדגיש את הודייתו של הנאשם בעובדות כתב האישום המתוקן המלמדת לקיחת אחריות וחרטה והיה בה כדי לחסוך את עדות המתלוננת על כל המשתמע מכך.
במכלול השיקולים הללו סבורה המאשימה כי הענישה המוצעת על ידי הצדדים היא ראויה בנסיבות הענין והנאשם, ומשכך עתרה כי בית המשפט יאמץ אותה.
ב"כ הנאשם הצטרף לטיעוני ב"כ המאשימה והדגיש כי לחובת הנאשם שהינו יליד 1971, אין כל עבר פלילי וזו לו הסתבכותו הראשונה עם החוק.
ב"כ הנאשם טען כי ההליכים המידיים שננקטו בעניינו של הנאשם בדמות המעצר והתנאים המגבילים הציבו בפני הנאשם קו גבול ברור ומוחשי. לדבריו, הנאשם הקפיד קלה כבחמורה על תנאי שחרורו ומאז מעצרו נותק לחלוטין הקשר בינו לבין המתלוננת ואין בכוונת בני הזוג לחדשו.
ב"כ הנאשם ביקש כי הקנס והפיצוי שיוטלו על הנאשם יהיו נתונים וזאת בשים לב לעובדה כי למתלוננת לא נגרם נזק פיזי של ממש בשל אירועי האלימות ובהתחשב במצבו הכלכלי הקשה של הנאשם.
4
לאחר ששמעתי את טיעוני ב"כ הצדדים ושקלתי את כל הנסיבות הצריכות לעניין ובהם גילו של הנאשם, העדר עבר פלילי, כתב האישום שתוקן באופן משמעותי לקולא בשל קושי ראייתי, הודאתו של הנאשם, לקיחת האחריות וחסכון בזמן שיפוטי יקר, עמדת המתלוננת והאינטרס הציבורי, מוצאת אני לנכון לכבד את הסדר הטיעון שהינו ראוי וסביר בנסיבות המקרה והנאשם, וגוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
א) מאסר על תנאי למשך 6 חודשים, והנאשם לא ישא בעונש זה אלא אם כן יעבור בתוך שלוש שנים מהיום עבירת אלימות מסוג פשע.
ב) מאסר על תנאי למשך 4 חודשים, והנאשם לא ישא בעונש זה אלא אם כן יעבור בתוך שלוש שנים מהיום עבירת אלימות מסוג עוון לרבות איומים.
ג) קנס כספי בסך 1,500 ₪ או 5 ימי מאסר תמורתו.
הקנס ישולם ב-3 תשלומים שווים ורצופים בסך 500 ₪ כל אחד, החל מתאריך 1.2.17 ובכל ראשון לחודש שלאחריו.
אי עמידה באחד מן התשלומים תביא לפרעון מיידי של הקנס כולו.
ד) פיצוי למתלוננת בסך 2,500 ₪.
סך של 2,500 ₪ יקוזז מתוך ההפקדה במזומן הקיימת בתיק מ"י 47943-08-16 בכפוף לכל מניעה חוקית.
ככל שלא ניתן לקזז את תשלום הפיצוי מתוך ההפקדה במזומן, יופקד הפיצוי בקופת בית המשפט עד לא יאוחר מיום 1.3.17.
המאשימה תודיע למתלוננת על פסיקת הפיצוי לטובתה ותעביר בתוך 3 ימים למזכירות בית המשפט את פרטיה העדכניים.
ה) הנאשם יחתום על התחייבות בסך של 5,000 ₪ שלא יעבור בתוך 3 שנים מהיום עבירת אלימות כלשהי.
לא תחתם ההתחייבות ייאסר למשך 30 ימים.
מוצגים - בהתאם להוראות החוק והדין.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי תוך 45 יום מהיום.
5
ניתנה והודעה היום ד' טבת תשע"ז, 02/01/2017 במעמד הנוכחים.
|
שרית זמיר , שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
שכר בטלת עדת התביעה 1 לפי התקנות בתוספת נסיעות ישולמו לעדה על ידי הגזברות.
הוסבר לעדה כי עליה לפנות למזכירות הפלילית להסדרת התשלום.
ניתנה והודעה היום ד' טבת תשע"ז, 02/01/2017 במעמד הנוכחים.
|
שרית זמיר , שופטת |
הוקלדעלידיחדווהינר
