ת"פ 5033/03/14 – מדינת ישראל נגד אתי אביבי
בית משפט השלום בראשון לציון |
||
ת"פ 5033-03-14 מדינת ישראל נ' אביבי(עציר)
|
|
09 מרץ 2016 |
1
|
|
|
לפני כבוד השופטת שירלי דקל נוה |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
אתי אביבי
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד יפית דרעי
אין התייצבות מטעם הנאשם
ב"כ הנאשם עו"ד קונפורטי ועו"ד דנינו
[פרוטוקול הושמט]
החלטה והכרעת דין
אני מתירה
את תיקון כתב האישום, ולאור הודאת הנאשם בעובדות כתב האישום המתוקן, אני מרשיעה
אותו בעבירת איומים עבירה לפי סעיף
ניתנה והודעה היום כ"ט אדר א' תשע"ו, 09/03/2016 במעמד הנוכחים.
|
שירלי דקל נוה , שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
2
גזר דין
הנאשם הורשע, בהתאם להודאתו, ובמסגרת הסדר טיעון בעבירת איומים. על פי עובדות כתב האישום המתוקן ביום 20/02/2014, נחקר הנאשם במשטרה על ידי שוטר. במהלך החקירה הנאשם איים על החוקר בכך שאמר לו: "אני לוקח את זה עכשיו באופן אישי ומבחינתי אתה שרוף".
הצדדים עתרו במשותף להשית על הנאשם מאסר על תנאי והתחייבות. ב"כ המאשימה ציינה כי לנאשם עבר פלילי וזוהי הרשעתו הרביעית, עברו הפלילי של הנאשם כולל עבירות מסוג אחר של החזקת נכס חשוד כגנוב, הפרת הוראה חוקית, השגת גבול פלילית, החזקת מכשיר לביצוע פשע וקשירת קשר לביצוע פשע והוא אף ריצה מאסר בפועל.
עוד ציינה ב"כ המאשימה שהמאשימה התחשבה בכך שקיים קושי ראייתי משמעותי בתיק, וכן בהודאתו של הנאשם והחיסכון בזמן השיפוטי. ב"כ המאשימה טענה כי הסדר זה הוא הסדר חריג לאור נסיבותיו המיוחדות.
ב"כ הנאשם טען כי על בית המשפט לאמץ את הסדר הטיעון בהיותו ראוי ומידתי. ב"כ הנאשם ציין כי עברו הפלילי של הנאשם אינו כולל עבירות איומים או אלימות. כתב האישום תוקן באופן משמעותי ונמחקו חלק מהעובדות.
הערך המוגן בעבירת איומים הינו שמירה על שלוות נפשו ובטחונו של הפרט. עובדות כתב האישום המתוקן מלמדות כי הנאשם, עת נחקר במשטרה בעניין אחר, איים על החוקר, ועובדה זו מעלה נסיבה לחומרה.
מתחם הענישה של עבירה זו בנסיבותיה נע בין מאסר על תנאי ברף הנמוך ועד 12 חודשי מאסר בפועל.
לאחר ששקלתי את כל הנסיבות הצריכות לעניין ואת טיעוני הצדדים, ובהן כתב האישום שתוקן בשל קושי ראייתי, חלוף הזמן מאז ביצוע העבירה, הודאתו של הנאשם והחיסכון בזמן שיפוטי יקר, העובדה שעברו הפלילי של הנאשם אינו כולל עבירות איומים, ואת האינטרס הציבורי, ההסדר הינו סביר, אף כי נמצא ברף הנמוך של מתחם הענישה.
3
לפיכך, אני מוצאת לנכון לכבד את הסדר הטיעון וגוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
א) מאסר על תנאי למשך 4 חודשים, והנאשם לא יישא בעונש זה אלא אם כן יעבור בתוך שלוש שנים מהיום עבירת איומים.
ב) הנאשם יחתום על התחייבות בסך של 1,500 ₪ שלא יעבור בתוך שנתיים מהיום עבירת איומים. לא תחתם ההתחייבות תוך 7 ימים, ייאסר למשך 7 ימים.
ניתן צו כללי למוצגים.
הנאשם יפנה למזכירות בית-המשפט לצורך חתימה על ההתחייבות.
זכות ערעור לבית המשפט מחוזי מרכז - לוד תוך 45 ימים מהיום.
ניתן והודע היום כ"ט אדר א' תשע"ו, 09/03/2016 במעמד הנוכחים.
|
שירלי דקל נוה , שופטת |
