ת"פ 40701/10/14 – מדינת ישראל נגד רם אוחיון
בית משפט השלום בפתח תקווה |
||
ת"פ 40701-10-14 מדינת ישראל נ' אוחיון
|
|
09 יולי 2015 |
1
|
40710-10-14 |
|
לפני כבוד השופט, סגן נשיאה חגי טרסי |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
רם אוחיון
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה - עו"ד מור שקים ונדב רייכמן
הנאשם וב"כ - עוה"ד פורר
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בכתב אישום מתוקן בו יוחסו לו עבירות של סחר בסמים, החזקת סם שלא לצריכה עצמית והחזקת נשק. מדובר בכך שבאוקטובר 2014 בשלוש הזדמנויות שונות מכר כמויות קטנות של סם מסוג חשיש, החזיק שלא לשימוש עצמי כ-30 גרם חשיש וקנבוס וכן החזיק ב-3 מחסניות וב-12 כדורי רובה.
בעניינו של הנאשם התקבל תסקיר מפורט מטעם שירות המבחן אשר עקב אחר ההליך הטיפולי בו השתלב הנאשם. אציין כי מדובר בבחור צעיר אשר אין לחובתו הרשעות קודמות כלשהן. לפני שנים אחדות על רקע תקופה משברית פנה לשימוש בסמים וזהו גם הרקע לביצוע עבירות הסחר לצורך מימון ההתמכרות. מאז מעצרו השכיל הנאשם להשתלב בהליך טיפולי מעמיק, תחילה במסגרת שירות המבחן ובהמשך ביחידה לטיפול בהתמכרויות בפתח תקוה. הנאשם משתף פעולה באופן מלא, מוסר בדיקות שתן נקיות ומביע מוטיבציה רבה לחולל שינוי בחייו. על רקע זה ממליץ שירות המבחן לאמץ בעניינו גישה שיקומית, אשר תעודד אותו להמשיך בדרך זו ולהימנע מהשתת מאסר.
2
ב"כ הצדדים באופן חריג בשל שיקומי שיקום, אינם עותרים למתחמי הענישה הרגילים הנוהגים במקרים מעין אלה והגיעו לכדי הסכמה בדבר השתת עונש מאסר בעבודות שירות לצד עונשים משלימים. בשים לב להודאה המלאה והמידית, להעדר עבר פלילי ולהליך השיקומי המשמעותי מדובר בהסדר סביר ועל כן אכבדו, תוך שאני מבהיר לנאשם כי אם ישוב להשתמש בסמים או יפר את צו המבחן עשוי ביהמ"ש להתבקש לדון בעניינו מחדש ולא יהסס להשית עליו את העונש הראוי לו, לנוכח חומרת המעשים.
לאור כל האמור לעיל אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
1. 5 חודשי מאסר בפועל אשר ירוצה בעבודות שירות במסגרת "המשקם" ברח' השפלה בפתח תקוה וזאת החל מיום 25.8.15.
2. 10 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא כי במשך 3 שנים מהיום לא יעבור כל עבירת סמים מסוג פשע.
3. 4 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא כי במשך 3 שנים מהיום לא יעבור עבירת סמים מסוג עוון או עבירת נשק.
4. קנס בסך 5,000 ₪ או 70 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם בתוך 60 יום ולאחר תחילת ריצוי עבודות השירות ניתן יהיה לקזז הקנס מתוך הפקדה המצויה בתיק המעצר.
5. ניתן בזאת צו מבחן למשך שנה בעניינו של הנאשם.
6. אני פוסל את הנאשם מלקבל או להחזיק רישיון נהיגה למשך 6 חודשים וזאת על תנאי כאשר התנאי כי לא יעבור בתוך שנתיים מהיום כל עבירת סמים.
המוצגים יושמדו.
העתק יועבר לשירות המבחן ולממונה על עבודות השירות.
זכות ערעור בתוך 45 ימים.
ניתנה והודעה היום כ"ב תמוז תשע"ה, 09/07/2015 במעמד הנוכחים.
|
חגי טרסי , שופט, סגן נשיאה |
הוקלד על ידי דורית סבג
