ת"פ 4006/11/16 – שלוחת תביעות מרום הגליל והגולן נגד ליאור כהן
בית משפט השלום בקריית שמונה |
||
ת"פ 4006-11-16 שלוחת תביעות מרום הגליל והגולן נ' כהן
|
|
18 מאי 2017 |
1
|
|
|
מספר פל"א 284171/2016 |
|
|
|
לפני כבוד השופטת רות שפילברג כהן |
|
|
המאשימה |
שלוחת תביעות מרום הגליל והגולן
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
ליאור כהן
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה: עו"ד רומיאו חורי
הנאשם: בעצמו, וע"י ב"כ עו"ד
ג'מאל זנגריה
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
על סמך הודאתו של הנאשם ובהתאם להסדר הטיעון אליו הגיעו הצדדים, אני מרשיעה אותו בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום המתוקן.
ניתנה והודעה היום כ"ב אייר תשע"ז, 18/05/2017 במעמד הנוכחים.
2
|
רות שפילברג כהן , שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע עפ"י הודאתו ובהתאם להסדר
טיעון בכתב אישום מתוקן שעניינו גידול סמים מסוכנים בהתאם לסעיף
עבירת גידול הסמים יוחסה, בגין שתיל אחד של סם מסוג קנבוס במשקל של כ-35 ג' שנמצא בביתו של הנאשם ושהוא גידלו, ואילו עבירת החזקת הסמים עניינה בסמים מסוג חשיש וקנבוס בכמויות לא גדולות ובסם מסוכן מסוג קוקאין במשקל המתקרב ל-0.2 ג' אשר נמצאו בחיפוש בבית.
כתב האישום תוקן במסגרת הסדר טיעון, שכלל גם הסכמה לכלל רכיבי הענישה, למעט רכיב אחד שעניינו פסילת רישיון נהיגה.
בעניין זה טענו הצדדים בפני, כשהמאשימה ביקשה
להטיל פסילת רישיון משמעותית בפועל בהתאם להוראתו של סעיף
הנאשם יליד 1974, לחובתו הרשעות קודמות בתיקי סמים, האחרונה שבהן משנת 2011. על הנאשם הוטלו בעבר עונשים מותנים, ובנוסף גם עונשי פסילה בפועל ופסילה על תנאי של רישיונו.
רכיב פסילת הרישיון אשר ניתן להטיל על עברייני סמים, מבטא את התפיסה שלפיה שימוש ברכב על ידי משתמשים בסמים, הוא מטבעו מסוכן. בענייננו, מסתיים תיק זה, הכולל עבירה חמורה של גידול סמים, ואף החזקת סמים מסוגים שונים בהם סם הנכלל בקבוצת הסמים הקשים מסוג קוקאין, ללא כל הליך טיפולי ותוך הטלת ענישה מקילה.
הטלת עונשי פסילת רישיון על עברייני סמים חוזרים, הינה מחוייבת, ומצויה ככלל במתחם הענישה בתיקים דומים. זהו רכיב ענישה בסיסי בתיקי סמים, אשר וויתור עליו יובהר בנימוקים מיוחדים.
3
שני פסקי הדין שהגיש ב"כ הנאשם לעיוני - ת"פ 26847-09-16 (כפר סבא) וכן עפ"ג 28110-10-15 שונים ממקרה זה, ובכל מקרה כידוע, הענישה היא לעולם אינדיבידואלית. בתיק הראשון (זה של כפר סבא), דובר בנאשם עם נסיבות חיים קשות במיוחד, אשר הוכרו על ידי בית המשפט כרקע לעבירות הסמים, ואילו בתיק השני, זה של חיפה, דובר בהליך טיפולי מעמיק לנאשם ללא כל עבר פלילי.
הנאשם, בנסיבות האמורות ולנוכח עבר פלילי חוזר בעבירות סמים, ראוי לפסילת רישיון, לשם הגנה על הציבור, ולו בתקופת הפסילה, מעבירה אפשרית של נהיגה תחת השפעת סמים. בנוסף, יש להוסיף אלמנט עונשי נוסף זה, וזאת על אף נסיבות כלכליות קשות שנטענו ונתמכו במסמכים.
יחד עם כל האמור לעיל, בדעתי לתת משקל לכך שלא הוגש, בניגוד למצופה, גיליון רישום פלילי בתעבורה, ואניח לפיכך כאילו אין לנאשם רישום פלילי תעבורתי כלל. הנחה זו תנחה להטלת פסילה מתונה, בניגוד לעונש הפסילה שהתבקש.
סוף דבר, אני גוזרת את עונשו של הנאשם על פי המוסכם ובצירוף רכיב פסילת רישיון כדלקמן:
א. מאסר
על תנאי לתקופה של 4 חודשים והתנאי הוא כי במשך 3 שנים החל מהיום, לא יעבור כל
עבירה על פי
ב. קנס בסך 1,500 ש"ח או 6 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב - 5 שיעורים חודשיים שווים ורצופים, תשלום ראשון עד יום 10.6.17 ובכל 10 לחודש שלאחריו עד התשלום המלא בפועל.
אי תשלום אחד מהשיעורים, יעמיד את היתרה לפירעון מיידי.
ג. אני פוסלת את הנאשם מלנהוג ברכב מנועי ו/או להחזיק ברישיון נהיגה למשך 3 חודשים. הפסילה תיכנס לתוקף על פי בקשת הנאשם בעל פה ביום 4.9.17. מובהר לנאשם כי ביום זה עליו להפקיד את רישיון הנהיגה, ורק מיום ההפקדה והלאה יחל מרוץ הפסילה.
ד. פסילה מלקבל או להחזיק רישיון נהיגה למשך 6 חודשים
ואולם הנאשם לא יישא בעונש זה אלא אם יעבור בתוך תקופה של 3 מהיום על כל עבירה לפי
4
מוצגים - להשמדה.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום בבית משפט המחוזי בנצרת.
ניתן והודע היום כ"ב אייר תשע"ז, 18/05/2017 במעמד הנוכחים.
|
רות שפילברג כהן , שופטת |
הוקלד על ידי איה שטורק
