ת"פ 39214/12/15 – מדינת ישראל נגד דוד אהרן
בית משפט השלום בירושלים |
|
ת"פ 39214-12-15 מדינת ישראל נ' אהרן
|
|
1
בפני |
כבוד הנשיא אביטל חן
|
|
בעניין: |
מדינת ישראל
|
|
|
|
המאשימה |
|
נגד
|
|
|
דוד אהרן
|
|
|
|
הנאשמים |
גזר דין |
הנאשם
הורשע על יסוד הודאתו בכתב האישום המתוקן בשלוש עבירות שעניינן סחר בסם לפי סעיפים
א. עובדות כתב האישום המתוקן -
על פי עובדות אישום 1, בתאריך 23.7.15 בשעה 00:40 או בסמוך לכך, בטייבה (להלן: "המקום"), מכר הנאשם לשוטר נסים קטנוב (להלן: "השוטר") בצוותא חדא עם אחרים שזהותם אינה ידועה למאשימה, סם מסוג קוקאין במשקל של 2.9460 גרם נטו (להלן: "הסם").
2
באותן הנסיבות לאחר שהשוטר והנאשם נפגשו בבית שמש, בתיווכו של אדם בשם גלעד חדד נסעו השוטר, הנאשם ואדם בשם ישראל דוד (להלן: "האחר") לטייבה, לכתובת אליה הפנה הנאשם.
בהגיעם למקום, נתן השוטר לנאשם סכום של 2,500 ₪ תמורת הסם וזה ירד מהרכב. לאחר מספר דקות חזר הנאשם לרכב והורה לשוטר לנסוע למגרש מכוניות בטייבה.
בהגיעם למגרש המכוניות, ירדו מהרכב השוטר, הנאשם והאחר ונכנסו למשרד במקום. בהמשך, הגיעו שני גברים ומסרו לנאשם את הסם שאותו העביר הנאשם לידי השוטר.
על פי עובדות אישום 2, בתאריך 28.7.15 בשעה 21:30 או בסמוך לכך, בטייבה (להלן: "המקום"), מכר הנאשם לשוטר ניסים קטנוב סם מסוג קוקאין במשקל של 2.9770 גרם נטו.
באותן הנסיבות, לאחר תיאום טלפוני, אסף השוטר את הנאשם ממקום עבודתו ברחוב נחל דולב בבית שמש והנאשם הכווין את השוטר לנסוע לטייבה.
בהגיעם למגרש מכוניות בעיר טייבה, העביר השוטר לנאשם סך של 2,900 ₪ תמורת הסם והשניים נכנסו למשרד של מגרש המכוניות.
בהמשך, חזרו הנאשם והשוטר לרכבו של השוטר ונסעו לכיוון בית שמש. במהלך הנסיעה העביר הנאשם לשוטר את הסם.
על פי עובדות אישום 3, בתאריך 6.8.15 בשעה 22:25 או בסמוך לכך, באזור מחלף בן שמן על כביש ירושלים - תל אביב (להלן: "המקום") מכר הנאשם לשוטר נסים קטנוב סם מסוג קוקאין במשקל 3.5563 גרם נטו.
בסביבות השעה 17:00 לאחר תיאום טלפוני נפגש השוטר עם הנאשם בבית שמש, והעביר לידי הנאשם סך של 3,500 ₪ תמורת הסם. בהמשך נפגשו הנאשם והשוטר במקום, שם העביר הנאשם לשוטר את הסם.
ב. תסקיר שירות המבחן
הנאשם בן 31, גרוש פעמיים ואב לשני ילדים.
מסקירת מהלך חייו עולה כי גדל בביתר עילית עם משפחתו עד גיל 13, אז עבר להתגורר בבית סבו בתל אביב. הנאשם ניהל אורח חיים חילוני, ולדבריו, עבד בעיר במועדוני לילה.
בהיותו בן 21 התמסד הנאשם בקשר נישואין, עבר להתגורר בבית שמש והפעיל מספרה. מנישואיו אלו נולד לנאשם ילד. אך לאחר זמן קצר התגרש הנאשם, להערכת שירות המבחן, על רקע חוסר בשלות וקשיים בתקשורת.
3
בגיל 27 נישא הנאשם בשנית, אך זמן קצר לאחר נישואיו, עבר להתגורר בנפרד מרעייתו עד לגירושיהם. מנשואיו אלו נולדה לנאשם ילדה. לדברי הנאשם, כישלון נישואיו נעוץ בשימוש בסמים וחוסר יכולתו לתפקד.
טרם מעצרו בתיק שבכותרת, עבד הנאשם במספרה, זאת לאחר שסיים לרצות עונש מאסר בגין עבירת סחר בסמים עליה עמד לדין בשנת 2014.
בתסקיר הראשון שהוגש בשנת 2016 על ידי שירות המבחן תואר הנאשם כאדם בעל רקע משפחתי מורכב, שהיה חשוף לאלימות של אביו כלפיו וכלפי אמו ואחיו על רקע התמכרות האב לסמים. לאורך השנים חווה הנאשם קשיים בתפקוד, נשא תחושות של כישלון, דחייה ודימוי של "כבשה שחורה" במשפחתו. להערכת שירות המבחן, על מנת לזכות בהערכה מהסביבה פעל הנאשם בחוסר גבולות תוך ריצוי סביבתו אף במחיר של פגיעה עצמית. משברים שונים אשר חווה הנאשם, העצימו תחושותיו והביאוהו לבחירה במנגנוני התמודדות לא אדפטיביים והתמכרות לסמים.
הנאשם בעל תעודת בגרות חלקית, לא גויס לצה"ל, לדבריו על רקע דלקות אוזניים כרוניות מהן הוא סובל, ואשר פגעו ביכולתו להתרכז.
היסטוריה עבריינית:
מעיון בגיליון הרישום הפלילי עולה כי בשנת 2008 נשפט הנאשם בגין עבירות הפרעת לשוטר במילוי תפקידו והסעת שב"ח אותן ביצע בשנים 2005 ו-2007, ונגזרו עליו 3 חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות.
בשנת 2014 נשפט הנאשם בגין עבירה של סחר בסם והושתו עליו 9 חודשי מאסר בפועל. בשנת 2015 נדון הנאשם למאסר מותנה בגין עבירת הונאה בכרטיס אשראי.
הנאשם הופנה לשירות המבחן מספר פעמים בין השנים 2007-2013, בפעם האחרונה בגין מעורבותו בת"פ 38199-05-12 (עבירת הסחר בסם אותה ביצע בשנת 2012), אז התרשם שירות המבחן מאדם חסר בגרות, עם יכולת נטילת אחריות נמוכה, חוסר גבולות וחשיפה קבועה ליחסים בעייתיים שיש בהם גוון של חיים שוליים.
שירות המבחן התרשם כי גבולות חיצוניים מהווים עבור הנאשם גורם אפקטיבי להימנעות מהתנהגות בעייתית, ובהעדר מוטיבציה לטיפול, נמנע השירות מהמלצה טיפולית ועל הנאשם הושתו כאמור 9 חודשי מאסר. את העבירות בתיק שבפניי ביצע הנאשם חודשים ספורים לאחר שחרורו ממאסר.
ההליך הטיפולי שעבר הנאשם:
בתסקירים מאוחרים שהוגשו לבית המשפט ביקש שירות המבחן דחיה נוכח רצונו של הנאשם לעבור הליך גמילה מסמים.
4
הנאשם שולב בקהילת בית אור אביבה ביום 17/4/16 ובהמשכה שולב בהוסטל של הקהילה, אשר מטרתו להקנות למטופלים כלים לניהול חיים עצמאיים תוך ניהול משק בית. הנאשם התמיד בטיפול ולפי דיווח שירות המבחן השתלב בקבוצות טיפוליות ושמר על חוקי הקהילה. ביום 24/9/17 סיים הנאשם בהצלחה את שהותו בהוסטל של הקהילה ושב להתגורר בבית שמש.
כיום שוכר הנאשם דירה בעיר בית שמש ועובד כשכיר במספרה. הנאשם מבטא שביעות רצון מההליך השיקומי שעבר ולדבריו הוא מבין את האחריות המוטלת עליו ומבקש לשמר את השינוי בו החל.
הנאשם השתלב לפני 7 חודשים ביחידה למכורים בלשכת הרווחה של בית שמש, נוטל חלק בטיפול קבוצתי ועובר בדיקות לאיתור שרידי סם, המעידות על ניקיון מסמים.
מדברי העובדת הסוציאלית המטפלת בנאשם עולה כי הנאשם עבר תהליך משמעותי, משתף מעולמו הפנימי ובקשייו ונעזר בגורמי הטיפול לצורך עריכת שינוי בהתנהלותו ובדפוסיו. הנאשם עובד באופן סדיר והחל לשלם את חובותיו.
על אף חומרת העבירות שביצע הנאשם, נוכח ההליך הטיפולי שעבר הנאשם והחשיבות שבחיזוקו על הדרך שעבר ממליץ שירות המבחן להעמיד את הנאשם תחת צו מבחן לצד השתת של"צ בהיקף 300 שעות.
ג. טיעוני הצדדים לעונש
טיעוני התביעה
בפתח טיעוניו לעונש התייחס התובע לאחריות שנטל הנאשם על העבירות ולעברו הפלילי, הכולל שלוש הרשעות בעבירות של הונאה בכרטיס חיוב, תיווך וסחר בסמים והרשעה נוספת, לפני 10 שנים, בעבירות הפרעה לשוטר במילוי תפקידו והסעת שב"ח.
התובע ציין כי בגין שתי עבירות הסמים בהן הורשע הנאשם הושתו על הנאשם שני עונשי מאסר מותנים, אחד למשך 8 חודשים בגין עבירות סמים מסוג פשע, והשני למשך 3 חודשים בגין עבירות סמים מסוג עוון. התביעה מציינת לחיוב את הודאתו של הנאשם בעבירות, שהביאה לחיסכון בזמן שיפוטי אך מדגישה את חומרת העבירות, אשר אותן ביצע הנאשם בפרק זמן בן שבועיים, עבור תמורה כספית גבוהה, דבר המצביע על נגישותו לסם.
התביעה טוענת כי תדירות המכירות, שיטת הפעולה של ביצוע העסקאות, התמורה הכספית ומקומות הסחר, מעידים על מסוכנותו של הנאשם.
5
בנסיבות הענין עתר התובע לקביעת מתחם ענישה שינוע בין שמונה חודשים ל-18 חודשי מאסר בפועל על כל עבירת סחר בסם. נוכח היות מדרג החומרה ברף הבינוני והצורך בענישה מרתיעה, עתר התובע להשית על הנאשם עונש שלא יפחת מ-36 חודשי מאסר, לריצוי במצטבר ל- 8 חודשי המאסר המותנים העומדים לחובתו במסגרת ת"פ 38199-05-12.
את טענותיו תמך ב"כ הנאשם בפסיקה בנושא, ובעובדה לפיה העבירות בוצעו 4 חודשים לאחר שהנאשם השתחרר מריצוי עונש מאסר בן 9 חודשים בגין עבירות סמים אחרות אותן ביצע, דבר המלמד על כך שלא הורתע.
בנוסף, ביקש התובע להשית על הנאשם מאסר מותנה על עבירות סמים מסוג פשע וגם על עבירות סמים מסוג עוון, פסילת רישיון, פסילה על תנאי, קנס משמעותי וחתימה על התחייבות.עוד התבקש צו להשמדת מוצגים.
טיעוני ההגנה
בטיעוניו לעונש טען הסנגור כי בהתאם לכללי הבניית הענישה אין מקום להשית ענישה נפרדת על כל עבירה וכי עניינו של הנאשם והשיקום שעבר מצדיקים סטיה מן המתחם לקולא.
עוד ציין הסנגור כי יש לקחת בחשבון את תקופת המעצר אותה ריצה הנאשם בגין ביצוע העבירות אשר עומדת על 4 חודשים ויומיים.
לתמיכה בטענותיו הפנה הסנגור לעפ"ג (מחוזי-חיפה) 53142-12-16 שדן בעניינו של אדם שהורשע בביצוע שתי עבירות סחר בסם מסוג קוקאין לסוכן, בהיקפים גבוהים יותר ועבירות של צריכה עצמית, שם הסתפק בית המשפט בהשתת 6 חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות ללא ניכוי תקופה בת חודש וחצי בה שהה במעצר.
לעניין המתחם אימץ בית המשפט המחוזי באותה פרשה את המתחם שנקבע על ידי הערכאה הדיונית שנע בין 13 חודשים עד 32 חודשי מאסר, מתחם אחיד לכל העבירות.
לטענת הסנגור המתחם הראוי בעניינו של הנאשם שבפניי צריך לנוע בין 8 ל-18 חודשי מאסר לכלל העבירות.
הסנגור טוען כי בהתחשב בהליך השיקומי שעבר הנאשם, שכלל שהיה בקהילה טיפולית סגורה, ובהמשך בהוסטל שיקומי וטיפול קבוצתי ופרטני בשירות המבחן, ולאחר שהוכיח ניקיון מסמים לאורך זמן, ראוי לסטות ממתחם העונש ההולם ולהקל עם הנאשם.
6
עוד הפנה הסנגור לת"פ (מחוזי-י-ם) 44404-01-16 שם השית בית המשפט 6 חודשי מאסר בדרך של עבודות שירות ללא קיזוז ימי מעצר לנאשם שייבא לישראל 400 ג' קוקאין לאור הליך שיקום מוצלח, הדומה במהותו להליך שעבר הנאשם שבפניי.
בשל קיומה של תקופת מאסר מותנית העולה על תקופה של 6 חודשים, אין אפשרות להשית עבודות שירות על הנאשם שבפניי, ולפיכך, עותר הסנגור להשתת של"צ בהיקף רחב.
לטענת הסנגור השתת עונש מאסר לריצוי בפועל תגדע את ההליך השיקומי בו מצוי הנאשם. הנאשם נקי זו תקופה ארוכה, עובד למחייתו כספר, ואף מנהל מגעים עם עיריית בית שמש לכינון מיזם עסקי לבני נוער במסגרתו יעביר קורס ספרות. בנוסף, החל הנאשם בהליכי פשיטת רגל לצורך הסדרת חובותיו והוא תומך בכלכלת שני ילדיו.
בנסיבות ענין עתר הסנגור להארכת עונש המאסר המותנה ולהשתת צו של"צ וקנס בהיקף נרחב.
במסגרת הטעונים לעונש שמעתי את הנאשם, אשר העיד על נסיבות חייו העגומות, התדרדרותו לסמים והגמילה שעבר. עוד סיפר הנאשם על הפנמת החומרה שבמעשיו ועל רצונו לנהל אורח חיים יצרני ושומר חוק.
לשאלת בית משפט, העיד הנאשם כי לאחר שחרורו מריצוי תקופת המאסר הקודמת לא חשב על קיומה של דרך אחרת, שומרת חוק, אלא היה עסוק בהיזקקותו לסם והיה חסר מודעות לכך שקיימת דרך אחרת בה יוכל לצעוד.
גם אמו של הנאשם העידה במועד הטיעונים לעונש וסיפרה כי חייה הקשים, היוו רקע להתדרדרותו של הנאשם לעולם הסמים והעבריינות. האם סיפרה על השינוי שעבר הנאשם, על אורח החיים התקין שהוא מנהל, הכולל עבודה מסודרת, הסדרי ראיה עם ילדיו, תשלום חובות ומגורים במקום משלו.
דיון וגזירת דין
בהתאם לכללי הבניית ענישה על בית המשפט לקבוע את מתחם העונש ההולם לעבירות אותן ביצע הנאשם בהתאם לעקרון ההלימה, וזאת תוך התחשבות במידת הפגיעה בערך המוגן, במדיניות הענישה הנוהגת ובנסיבות הקשורות בביצוע העבירה.
7
הנאשם הורשע בביצוע שלוש עבירות סחר בסם מסוג קוקאין. מדובר בשלוש מכירות לסוכן משטרתי של סם בכמויות בנות 2.94 גרם תמורת 2,500 ₪, 2.97 גרם תמורת 2,900 ₪ ו-3.5 גרם תמורת 3,500 ₪. כל המכירות בוצעו לאותו סוכן, בפרק זמן של כשבועיים ימים.
בהתאם לכללי הבניית ענישה ניתן לראות במעשיו של הנאשם מסכת עובדתית אחת, ולפיכך ראיתי לקבוע מתחם ענישה אחד לכלל העבירות שבוצעו ולגזור עונש כולל.
הערך המוגן בעבירות של סחר בסם הינו שמירה על שלום הציבור, בטחונו ורכושו. במקרה שבפניי מדובר בפגיעה משמעותית לנוכח סוג הסם, כמותו, זמינותו לנאשם ושיטת הפעולה בה נקט הנאשם.
בית המשפט העליון עמד על מדיניות הענישה הראויה ביחס לעבירות סחר בסם בע"פ 6029/03 מדינת ישראל נגד שמאי:
"מתוך מודעות להשפעות הקשות של השימוש בסמים על גופו ועל נפשו של המשתמש - בין השאר, יציאתו של אדם ממעגל החיים הרגיל - ועם התגברות השימוש בסם אמר המחוקק להנחות את בתי-המשפט להחמיר בעונשים המוטלים על סוחרים בסמים. כך קבע המחוקק - והוסיף וקבע - בצד עבירות הסמים עונשים מרביים האמורים לשקף את הצורך הדוחק להביא להדברת הנגע".
נתתי דעתי לנסיבותיהן החמורות של העבירות: מדובר במכירת סם מסוג קשה בתקופה בת כשבועיים ימים. זמינות הנאשם לסמים, היותו חלק משרשרת העברת הסם והדומיננטיות שלו באירועים מלמדים על נגישותו לסמים והיותם עיסוקו ומעין מקור פרנסה עבורו.
בחינת הפסיקה מלמדת כי בגין עבירת סחר בסם בנסיבות דומות למקרה שבפניי הושתו עונשי מאסר במנעד רחב, כאשר בתי המשפט לוקחים בחשבון את סוג הסם, כמותו, התמורה שהתקבלה ונסיבות האירוע לגופו.
בהתאם לכללי הבניית ענישה, אני סבור כי מתחם הענישה לשלוש עבירות הסחר שביצע הנאשם נע בין 15 ל-30 חודשים.
העונש המתאים לנאשם
בהתאם
לסעיף
8
בע"פ 5936/13 פלוני נגד מדינת ישראל (ניתן ביום 14.1.2015) נפסק כי "ככל שהעבירה ונסיבותיה חמורות יותר - גובר הנטל על הטוען להקלה בשל שיקולי שיקום".
בעפ"ג (מחוזי-חיפה) 43124-12-16 זיו רחמימוב נ' מדינת ישראל (ניתן ביום 17.5.17) שהוזכר לעיל, אישר בית המשפט המחוזי מתחם ענישה הנע בין 13 ל-32 חודשי מאסר לשתי עבירות סחר בסם מסוג קוקאין במשקל כולל של 16 גרם. לאחר דיון ארוך ומקיף בשאלת מדיניות החריגה מן המתחם שעה שמנגד עומדת חומרת העבירות, הקל בית המשפט עם המערער, בעל עבר פלילי, בציינו את הדברים הבאים:
"אמנם, ככלל, ובהתחשב בעבירות שביצע המערער, עונש של ששה חודשי עבודות שירות הינו עונש מקל וחריג ואולם, לנוכח מאמצי השיקום שביצע המערער עד כה, כאשר סיכויי השיקום גבוהים, סבורני כי ראוי לשקול ענישה שיקומית על פני מאסר בפועל, באופן שההישגים שהושגו עד כה לא ירדו לטימיון ויתאפשר למערער להשלים את תכנית הטיפול, שהותאמה עבורו על ידי שירות המבחן לצורך גמילתו מן השימוש בסמים, ותחת האימה, שעשוי להיגזר עליו עונש מאסר בפועל, ככל שלא יתמיד בתהליך השיקומי".
בת"פ (מחוזי-י-ם) 44404-01-16 מדינת ישראל נ' אייל לוי (ניתן ביום 1.2.2018) הורשע הנאשם, בעל עבר פלילי, בעבירות שעניינן קשירת קשר לביצוע פשע, ניסיון ליבוא סמים ויבוא סמים מסוג קוקאין במשקל 400 גרם. בית המשפט קבע מתחם ענישה לכלל העבירות, הנע בין 30 ל-60 חודשים, אך משיקולי שיקום השית על הנאשם בין היתר 6 חודשי מאסר לריצוי בדרך של עבודות שירות וצו מבחן למשך שנתיים.
בת"פ (ת"א) 45136-02-13 מדינת ישראל נגד עמאד מצרי (ניתן ביום 19.10.14) הורשע הנאשם, בעל עבר פלילי, הכולל ריצוי עונשי מאסר, בחמש עבירות סחר בסם ובעבירה נוספת של החזקת סמים שלא לצריכה עצמית. בכל חמשת האירועים נמכר סם מוסג קוקאין במשקל שבין פחות מגרם לבין כ-4 גרם לסוכן משטרתי. בית המשפט קבע מתחם ענישה לעבירת סחר בסם במשקלים דומים למקרה שבפניי, הנע בין 8 ל- 18 חודשי מאסר.
בשל הליכי שיקום שעבר הנאשם, סטה בית המשפט ממתחמי הענישה והשית על הנאשם ענישה כוללת של 250 שעות של"צ, מאסר מותנה, קנס בגובה 10,000 ₪ וצו מבחן למשך 18 חודשים.
עמדתי על חומרת העבירות בהן הורשע הנאשם, ואין אני מקל בהן ראש אך עדיין אני סבור כי בנסיבות המקרה דנן יש מקום לסטות ממתחם העונש שנקבע, ולהימנע מלהטיל על הנאשם עונש הכולל מאסר מאחורי סורג ובריח.
הנאשם יליד 10.3.1987 הודה בביצוע העבירות ונטל אחריות על ביצוען.
9
נסיבות חייו הלא פשוטות של הנאשם פורטו לעיל בהרחבה, וככל הנראה היוו את הרקע להתמכרותו לסמים, כדרך התמודדות עם קשייו.
עם התמכרותו לסמים, באה הסתבכותו של הנאשם בפלילים. בעברו של הנאשם 3 הרשעות בעבירות שעניינן הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, הסעת שב"ח, תיווך לסחר בסם, סחר בסם והונאה בכרטיס חיוב.
הנאשם ריצה עונש מאסר בן 9 חודשים שהושת עליו ביום 23/4/14 בת"פ 3819-05-12. חודשים בודדים לאחר שחרורו ממאסר בתיק זה בוצעו העבירות בהן עומד הנאשם לדין. לחובת הנאשם מאסר בן 8 חודשים בר הפעלה בתיק שבפניי.
נתון זה עומד במלוא עוצמתו כנגד הנאשם ולכאורה אינו מעלה ספק בדבר הצורך למצות עמו את הדין, אך מנגד מצביע הוא על כך שהנאשם לא עבר הליך שיקומי בפעם הקודמת, אלא הליך שכלל ענישה בלבד, וכאשר שוחרר ממאסר חזר למקום המוכר לו, ולסם שאליו נמלט בהעדר אלטרנטיבה אחרת. כיום עומדים אנו בפני מציאות אחרת. ממועד ביצוע העבירות שבפניי, שנעברו בפרק זמן של שבועיים, עבר הנאשם שבפניי כברת דרך ארוכה כמו גם הליך טיפולי משמעותי, אשר הביא לגמילתו מסמים, ולקיום אורח חיים נורמטיבי, תקין ושומר חוק.
הנאשם שהה במשך שנה וחצי בקהילה טיפולית כולל שהות בהוסטל של הקהילה, שם עבר הליך שיקומי מרשים לשביעות רצון הצוות המקצועי ושירות המבחן. כיום מתגורר הנאשם בבית שמש ועובד כשכיר במספרה. במקביל, משולב הנאשם ביחידה למכורים בלשכת הרווחה של בית שמש, ובדיקות שתן שנערכות לו מצביעות על ניקיון מסמים. הנאשם מחויב לטיפול ומשתף פעולה. הנאשם מקיים קשר עם ילדיו, תומך בהם כלכלית ולאחרונה אף החל בהליכים להסדרת חובותיו.
מהאמור בתסקיר ומדבריו של הנאשם בבית המשפט במעמד הטיעונים לעונש, שוכנעתי בדבר המהפך שעבר הנאשם וברצונו הכן לשמר את אורחות חייו החדשים, כשהוא מבטא הפנמה של חומרת מעשיו ורצון בעתיד נקי מסמים, דבר השונה באופן קיצוני מהכיוון אליו הלך ומן המודעות בה היה עם שחרורו ממאסר בחודש 4/2015.
מאז ביצוע העבירות ועד היום חלפו כ- 3 שנים, בהם לא ביצע הנאשם עבירות נוספות.
ממסמכים שהוצגו בפניי עולה כי לא זו בלבד שהנאשם יצא ממעגל העבריינות אלא שמצבו החדש מאפשר לו אף לתרום לחברה והוא לוקח חלק במיזם עסקי שייעודו ללמד בני נוער את מקצוע הספרות ולשלבם בהמשך בתעסוקה בתחום.
10
בנסיבות הענין, ועל אך חומרת המעשים אותם ביצע הנאשם, האינטרס הציבורי מצדיק בעיני את המשך הצלחתו של הנאשם ופסיעתו בדרך בה החל. עונש מאסר לא יגשים מטרה זו. מעייננו כחברה הינו בשיקומם של עבריינים, ואדם העושה דרך כה ארוכה ומוצלחת ראוי להערכה ולטפיחה על השכם ולא לענישה בדמות מאסר בפועל, אשר בוודאות תסיגו לאחור.
הנאשם נעצר למשך 4 חודשים בתיק שבפניי ואף נתון זה יש לקחת בחשבון בעת גזירת דינו.
לפיכך, ראיתי להורות על הארכת תקופת המאסר המותנה העומד נגד הנאשם בת"פ 38199-05-12 למשך שנתיים נוספות ובכך לאפשר לנאשם הזדמנות להוכיח כי שינה דרכיו. במקביל אעמיד את הנאשם תחת צו מבחן למשך 24 חודשים.
לאור האמור לעיל, אני דן את הנאשם לעונשים הבאים:
1. מורה על הארכת מאסר המותנה בן 8 חודשים שהושת על הנאשם ביום 23/4/14 בת"פ 38199-05-12 למשך 24 חודשים מהיום.
2. הנאשם ישלם קנס בסך 8000 ₪ או 60 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב-16 תשלומים שווים ורצופים, הראשון בהם ישולם לא יאוחר מיום 1/8/18. היה ותשלום אחד לא יפרע במועדו, תעמוד כל היתרה לפירעון מיידי.
3. הנאשם יבצע שירות לתועלת הציבור בהיקף של 300 שעות. שירות המבחן יגיש תכנית לאישור בית המשפט.
4. הנאשם יעמוד תחת צו מבחן למשך 24 חודשים. במסגרת הצו ימשיך הנאשם טיפול במסגרת שתיקבע על ידי שירות המבחן, ימנע מביצוע עבירות סמים וימסור בדיקות שתן ככל שיידרש.
הובהרה לנאשם משמעות אי עמידה בצו המבחן.
5. ניתן צו להשמדת מוצגים.
ניתן היום, כ' סיוון תשע"ח, 03 יוני 2018, בנוכחות הצדדים.
