ת"פ 38306/10/15 – מדינת ישראל נגד נאיף גואדרה
בית משפט השלום בעכו |
||
ת"פ 38306-10-15 מדינת ישראל נ' גואדרה
|
|
22 אוקטובר 2015 |
1
כב' השופט זיאד סאלח, סגן הנשיא |
|
|
המאשימה: |
מדינת ישראל
|
נגד
|
|
הנאשם: |
נאיף גואדרה
|
נוכחים:
ב"כ המאשימה: עו"ד צביקה שרייר
הנאשם: הובא
הסניגור: עו"ד פיראס עבד - סניגור ציבורי
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
על סמך הודאת הנאשם, אני מרשיע אותו במה שמיוחס לו בכתב האישום, היינו עבירה של כניסה לישראל שלא כדין.
ניתנה והודעה היום ט' חשוון תשע"ו, 22/10/2015 במעמד הנוכחים.
|
זיאד סאלח, סגן נשיא |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
בין אם הלכת אלהרוש בדבר קביעת מתחם ענישה הולם בגין עבירה של כניסה שלא כדין לתחום מדינת ישראל הינה הלכה מחייבת לכל עבירה של כניסה שלא כדין לתחום מדינת ישראל או שהיא נקבעה אך ורק באותו מקרה ספציפי, כאשר בה נקבעו פרמטרים לשם גזירת הדין, ואני נוטה שאין באותה הלכה כדי לחייב קביעת מתחם ענישה הולם ללא כל קשר לנסיבות, לרבות לזמנים של ביצוע העבירה.
2
בכל מקרה אותה הלכת אלהרוש, קובעת מתחם ענישה הולם שנע בין מאסר על תנאי ועד 5 חודשים, כאשר ביהמ"ש במסגרת אותה הלכה יכול לקחת בחשבון גם את נסיבות ביצוע העבירה, לרבות זמן ביצוע העבירה והמצב השורר בארץ מבחינה ביטחונית מבחינת ביצוע אותה עבירה.
אין כל ספק כי מצב ביטחוני קשה, כאשר אנו מתבשרים חדשות לבקרים על ביצוע פיגועים במהלכם נפגעים אזרחים חפים מכל פשע, יש בה כדי לחייב גם ענישה הולמת בהתאם.
לנאשם יש הרשעות קודמות, אחת ישנה, שעניינה הפרת הכרזת שטח סגור.
בנסיבות ולאור עברו של הנאשם, אני משית על הנאשם את העונשים הבאים:
- מאסר בפועל לתקופה של 45 יום, החל מיום מעצרו - 19/10/15.
- מאסר על תנאי לתקופה של 3 חודשים למשך שנתיים מהיום, והתנאי הוא כי הנאשם לא יעבור בתקופה זאת עבירה בה הורשע בתיק זה, ויורשע עליה בדין.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום ט' חשוון תשע"ו, 22/10/2015 במעמד הנוכחים.
|
זיאד סאלח, סגן נשיא |
המזכירות תסרוק מוצגים שהוגשו בישיבת היום.
