ת"פ 30762/05/12 – מדינת ישראל נגד גיא יחיא
בתי המשפט |
||
בית משפט השלום בירושלים |
ת"פ 30762-05-12
|
|
בפני: כב' השופט אלכסנדר רון
|
תאריך: 22 ביולי 2015 |
|
1
|
|
|||
|
בעניין: |
מדינת ישראל |
||
|
|
נ ג ד
|
||
|
|
גיא יחיא |
|
|
נוכחים: ב"כ המאשימה - עו"ד דניאל שימשילשווילי הנאשם ובא כוחו עו"ד שינקולבסקי |
|
|||
גזר דין
1.
הנאשם הורשע על פי הודאתו ביום 24.5.2012 בכתב אישום המייחס לו (לאחר תיקונו),
ארבע אישומים על
א. אישום מספר 1 - כי ביום 25.1.2012 ולמחרת, תיווך בעסקה שבתחילתה הוצגה על ידי הנאשם כעסקה למכירת אקסטזי, אם כי, לבסוף, נתברר אחרת.
2
ב. אישום מספר 2 - כי ביום 25.1.2012 סחר בסם מסוג חשיש במשקל של 104.12 גרם, שתמורתו נקבעה על הסך של 2,500 ₪.
ג. אישום מספר 3 - כי ביום 27.2.2012 סחר בסם מסוג חשיש ששוויו - 2,200 ₪. במוקד אישום זה אירוע מעט מורכב יותר, בו, בשלב ראשון, תמורת הסכום דלעיל שקיבל הנאשם מסוכן, הפקיד בידיו כעירבון מכשיר סלולרי נייד, העסקה הושלמה רק ביום 13.3.2012 בהעברה לסוכן של חשיש תמורת הסכום האמור, מחולק למנות, שמשקלו הכולל, כ- 41 גרם.
ד. אישום מספר 4 - כי ביום 15.3.2012 תיווך בעסקת סם מסוג חשיש; שווי העסקה - 700 ₪, משקלו של הסם - 24.38 גרם.
מועד ההרשעה
- קודם שנכנס לתוקפו תיקון 113 ל
2. עמדת התביעה למאסר בפועל לתקופה של 42 חודש, תוך הפעלה של מאסר מותנה רלוונטי שהושת על הנאשם, והיה, נוכח כמות עבירות הסם שבמסגרת כתב אישום זה, לחב הפעלה. לצד האמור נטען גם לפסילת רשיון הנהיגה וענישה משלימה בממד המותנה. ואשר לב"כ הנאשם, פתח הוא את דבריו בכך שהדגיש שהודה הנאשם בהזדמנות הראשונה, תוך שחסך מזמנו של בית המשפט, ואף, כי היה בכך כדי ללמד על חרטתו על מעשיו.
3
3. בהמשך לאמור, יוטעם, שלחובת הנאשם, כיום - כבן 23, שתי הרשעות קודמות, המתבססות על מקבץ של עבירות ממספר סוגים. בכללן, גניבה, עבירות אלימות (איומים ותקיפה), עבירות כלפי שוטרים, הפרת הוראה חוקית, קבלת דבר במרמה ועבירות סמים. במסגרת גזר הדין שניתן כלפי הנאשם ביום 30.6.2011 על ידי בית המשפט לנוער בירושלים, נדון הנאשם ל - 14 חודשי מאסר ולמאסר מותנה למשך 8 חודשים. למרבה הצער, לא היה בתקופת המאסר הממושכת שהוטלה עליו במסגרת גזר הדין האמור כדי להביא להרתעתו, ואף לא במאסר המותנה שנגזר עליו במקביל. ככל הנראה, זמן מועט מאוד לאחר שחרורו, כאמור, בחורף 2012, שב הנאשם לסורו, והנה אנחנו כאן.
4. ואולם, עיקר המאמץ במסגרת הליך זה מהמועד בו הורשע הנאשם ועד עתה, הופנה למאמצים נרחבים במישור השיקומי. במהלך השיקומי ניתן לסמן שלבים רבים, וכלשון אביו, נצפו בו עליות וירידות. למרבה הצער, היה סופו עגום. במהלך שלוש שנים, בליווי צמוד של שירות המבחן, התבצעו מהלכים רבים במגמה שיקומית, ובברכת בית המשפט. זאת, נוכח הערכת בית המשפט שבשלבים מסוימים אף התבססה על עמדת שירות המבחן, שיש סיכוי ויש תקווה לייצב את הנאשם ולהשיבו לפסים ראויים. במסגרת זאת הוגשו כשלושים תסקירים, עדכונים ושאר חוות דעת, והכל במגמה למצות את סיכויי השיקום עד תום. גם קצינת המבחן הנכבדה מאוד, גב' הילה ליבסקינד, כיבדה את בית המשפט בנוכחותה, והכל - באותה מגמה. בית המשפט, מצידו, והצדדים, כשבמרכזם הסנגור הנכבד, השקיעו רבות בכיוון זה, ולא אחת אושרו דחיות על בסיס הערכה שעלה הנאשם על הפסים.
4
למרבה הצער, למרות כל זאת, לסופו של יום, נאלץ שירות המבחן להגיש תסקיר מסכם, המשקף כשל מצד הנאשם בכל הקשור לחובתו לשמור על קשר עם שירות המבחן. המהלך השיקומי הגיע למבוי סתום. ער אני לטענות בא כוחו הנכבד של הנאשם, שכאמור אף תרם רבות מצידו לניסיון למיצוי ההליך השיקומי, לפיו, גם אם לא הגיע הנאשם לחוף מבטחים, היה במהלך השיקומי הנרחב כדי להועיל, והא ראיה, מאז ועד היום לא הורשע הנאשם בעבירות נוספות, בוודאי לא בעבירות סמים. לדבריו, בינתיים הנאשם אף התארס. בד בבד ער אני גם לטענותיו המתבססות על עובדות שעלו גם בפני בית המשפט לאורך התקופה כולה, בדבר נסיבות חייו הקשות של הנאשם. אכן, יש בכך, במידה ידועה, כדי למתן, והעובדה שלא הורשע הנאשם בעבירות סמים מאז נעצר בעקבות מעורבותו העמוקה בעסקי סמים לפני כשלש שנים ומחצה, אינה חסרת משמעות. ועם כל זאת, למרבה הצער, לא עומדות התוצאות בציפיות בית המשפט, בוודאי ביחס להשקעה הרבה במאמצי השיקום. על רקע זה על בית המשפט לגזור את דינו של הנאשם, וגם אם, ייתכן, שנכון להימנע ממיצוי הדין עימו, מענישה הולמת, אין מנוס.
5. עבירות סמים לסוגיהן, בפרט כשעל הפרק סחר בסם, ובפרט באשר המדובר במספר אישומים, מחייבות ענישה מרתעת. ומה גם, שבוצעו העבירות זמן לא רב לאחר שנדון הנאשם למאסר בראשונה בגין מקבץ נרחב של עבירות, וככל הנראה, זמן מועט לאחר שהשתחרר ממאסר קודם (שימת לב בנקודה זו לציר הזמן - הרשעתו הקודמת בת.פ. 722-07-10 תוך צירוף תיקים נוספים, מיום 30.6.2011, ועבירות דנן בוצעו בין ינואר לבין מרץ, 2012). אין אלה נסיבות בהן יגברו שיקולי השיקום על שיקולי ההלימה וההרתעה, ובנסיבות אלה, ממאסר לתקופה ממשית, אתקשה להימנע, והוא הדין ביחס למאסר מותנה שאין כל מנוס מהפעלתו, ולטעמי, אף לא ניתן להחפיפו באופן מלא למאסר שייגזר עליו בתיק זה. בגבול שורת הדין אמנע ממיצוי הדין עם הנאשם, וזאת תוך מתן משקל מצטבר להודאתו ולהערכתי, שלמרות כל האמור, יש ממש בהערכת הסניגור, שעשה הנאשם כברת דרך, ודי היה לו שהזכיר, שאכן, למרות העבירות שבעטיין הורשע, מאז ועד היום, בחלוף כשלוש שנים ומחצה, לא חזר הוא לסחר בסם.
6. סוף דבר, גוזר אני כדלקמן:-
5
מאסר - מאסר בפועל לתקופה של 14 חודשים.
הפעלת מאסר על תנאי - מפעיל בזאת מאסר על תנאי שהוטל על הנאשם ביום 30.6.11 בת.פ. 722-07-10 של בית משפט השלום (נוער) בירושלים, לתקופה של 8 חודשים. לריצויו, במחציתו בחופף להנ"ל, ומחציתו במצטבר.
מאסר על תנאי - מאסר על
תנאי לתקופה של 6 חודשים. הנאשם ישא בעונש זה אם בתקופה של שנתיים מיום שחרורו
יעבור עבירה נוספת לפי
בסך הכל ירצה, אפוא, הנאשם 18 חדשי מאסר, מהם ינוכו 66 ימים בהם שהה במעצר. יתייצב לריצוי עונשו בבית המעצר בירושלים ביום עד 6.10.15 שעה בשעה 10:00. זאת, אלא אם כן שב"ס, בכתב יורו לנאשם להתייצב במקום אחר.
פסילה בפועל - פסילה בפועל מלהחזיק או מלקבל רשיון נהיגה לתקופה של 12 חדשים מיום שחרורו.
פסילה על תנאי - פסילה על
תנאי למשך 6 חודשים. הנאשם ישא בעונש זה אם בתקופה של שנתיים מיום שחרורו יעבור
עבירה נוספת לפי
מוצגים - המוצגים יחולטו, ורשאית המאשימה, לשיקול דעתה, להשמידם.
זכות ערעור על פסק הדין תוך 45 יום מהיום.
6
ניתן היום, 22 ביולי 2015, במעמד הצדדים.
