ת"פ 28849/06/12 – מדינת ישראל נגד מ' ת'
בית משפט השלום בתל אביב - יפו |
||
ת"פ 28849-06-12 מדינת ישראל נ' ת'
|
|
05 נובמבר 2015 |
1
בפני כב' השופטת הדסה נאור |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
נגד
|
|
הנאשמים |
מ' ת'
|
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד יוני חדד
הנאשם בעצמו
ב"כ הנאשם עו"ד אדנקו סבחת
הדיון מתורגם לנאשם לטיגרית
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
לאחר תחילת שמיעת הראיות בתיק נרקם הסדר טיעון בין הצדדים במסגרת הליך גישור, כתב האישום תוקן והוסכם על הפניית הנאשם לקבלת תסקיר מבחן.
על פי עובדות כתב האישום המתוקן, תקף הנאשם במספר הזדמנויות עובר לתאריך 31.7.11, את בנו הקטין יליד 2001, בכך שהיכה אותו בידיו ובאמצעות נעליים.
באחת הפעמים אף היכה הנאשם את הקטין באמצעות חגורה וגרם לחבלות בגופו.
הנאשם שהנו נתין זר כבן 35, יליד אריתריאה, הגיע לישראל בשנת 2008. בעקבות המעשים בהם הורשע, על פי הודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן, השתלב הנאשם בהליך טיפולי למניעת אלימות במשפחה, בעמותת מסיל"ה.
2
עם זאת, התרשם שירות המבחן שאף שמאז פתיחת החקירה בתיק מושא כתב אישום זה, לא נרשמו לחובת הנאשם מעשי תקיפה נוספים כנגד הקטין, או כנגד אחיו, ואף כי כיום הוא מבין כי מדובר בהתנהגות אסורה על פי החוק, עדיין הוא מתקשה ליישם את הכלים שסופקו לו במסגרת ההליך הטיפולי. על כן, להתרשמותו הנאשם זקוק להמשך טיפול במסגרת זו או במסגרת אחרת. שירות המבחן אף התרשם כי עדיין קיים סיכון מסוים להישנות עבירות דומות.
עם זאת, מאחר שניתק את הקשר עם שירות המבחן, הוא לא בא בהמלצה טיפולית בעניין הנאשם.
לבקשת ב"כ הנאשם, ומאחר ששירות המבחן הותיר פתח להמשך מעקב אחר עניינו של הנאשם, הוא הופנה לקבלת תסקיר משלים. מתסקיר זה עולה כי הנאשם הסתייג מהאפשרות לחזור לטיפול בתחום ההורות, טען כי אינו רואה צורך בכך וכי הוא משקיע את כוחותיו בפרנסת משפחתו, בעבודות מזדמנות.
נוכח האמור, לא בא שירות המבחן בהמלצה טיפולית בעניינו והמליץ להטיל על הנאשם מאסר על תנאי, כשלדעת שירות המבחן יהיה בכך כדי להציב גבול חיצוני נוסף להתנהגותו, ויהיה בכך כדי להפחית מהסיכון להישנות עבירות דומות.
ב"כ המאשימה ביקש לקבוע כי מתחם הענישה הראוי וההולם בנסיבות מקרה זה נע בין מספר חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות, עד 18 חודשי מאסר.
בהיעדר אופק שיקומי של ממש, ביקש ב"כ הנאשם לגזור את דינו של הנאשם בתוך מתחם העונש ההולם, אך בהתחשב בנסיבותיו ובהיעדר הרשעות קודמות, או מקרים חדשים נוספים, עתר להטיל מאסר ברף התחתון של מתחם הענישה, לריצוי בעבודות שירות.
ב"כ הנאשם סבורה כי הרף התחתון במתחם העונש ההולם יכול להיות גם מאסר על תנאי, והרף העליון לתפיסתה עומד על 6 חודשי מאסר בפועל.
לחיזוק עמדתה הגישה מספר החלטות וגזרי דין מהם ביקשה ללמוד כי זהו מתחם העונש ההולם.
לדעתה, הנאשם כאמור עבר הליך שיקומי, מאז לא שב לבצע עבירות אלימות נוספות כנגד בנו או אחר, כאשר המשפחה נתונה כל העת במעקב של ארגון א.ס.ף (ארגון סיוע לפליטים ולמבקשי מקלט בישראל) ושל מוסדות החינוך בהם משולבים ילדיו. כמו כן, הגישה דוח ממחנכת הכיתה של בנו האחר.
3
אין מחלוקת לגבי הערכים המוגנים שנקבעו, בהם שלמות גופו של האדם והצורך להגן על ילדים מפני אלימות, ממי שאמונים על שמירתם.
כבר נאמר לא אחת בפסיקת בית המשפט העליון, שלא ניתן לקבל את הטיעון של אלימות כנגד ילדים על ידי הוריהם כאקט חינוכי, אף לא על ידי מי שזו תרבותם מבית. שימוש בחגורה כדי לתקוף ילדים, הנו ארוע חמור. על כן, אני קובעת בהתחשב בנסיבות ביצוע העבירה, במידת הפגיעה בערך המוגן ובמדיניות הענישה הראויה, כי מתחם העונש ההולם נע בין מספר חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות עד 12 חודשי מאסר בפועל.
בהתחשב בהימנעותו של הנאשם פעם אחר פעם לקבל את הסיוע השיקומי שהוצע לו, כשעדיין קיים סיכון להישנות עבירות אלה, לא ראיתי עילה או טעם ממשי לסטות לקולא ממתחם העונש ההולם.
מנגד, אף אני סבורה כי בהתחשב בנסיבות מקרה זה, כפי שעולה מתסקירי המבחן ומטיעוני ב"כ הנאשם, עונשו של הנאשם צריך להיקבע ברף התחתון של מתחם הענישה.
בשוקלי את נסיבות המקרה ואת טיעוני הצדדים, אני מטילה על הנאשם את העונשים הבאים:
1. מאסר בפועל למשך חודשים לריצוי בעבודות שירות ב"בית לשובע", ברחוב צ'לנוב 18 תל אביב, בהיקף של 5 ימים בשבוע, 8.5 שעות עבודה יומיות.
תחילת ביצוע עבודות השירות בתאריך 5.1.16.
במועד זה בשעה 8:00 יתייצב הנאשם בפני הממונה על עבודות השירות במפקדת מחוז מרכז, לצורך קליטה והצבה.
המזכירות תעביר לממונה על עבודות השירות העתק גזר הדין.
הממונה ידווח לבית המשפט עם תום ביצוען של העבודות.
מודע בזאת לנאשם כי במקום נערכת ביקורת.
4
אי עמידה בביקורת עלולה להביא להפסקת עבודות השירות והמרתן במתקן כליאה. אם ישנה הנאשם את כתובתו, עליו להודיע על כך לממונה על עבודות השירות.
2. מאסר על תנאי למשך 6 חודשים והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור את העבירה בה הורשע במשך 3 שנים מהיום.
זכות ערעור תוך 45 יום.
ניתנה והודעה היום כ"ג חשוון תשע"ו, 05/11/2015 במעמד הנוכחים.
|
הדסה נאור , שופטת |
אליה
