ת"פ 28544/01/21 – מדינת ישראל נגד ש.ב
ת"פ 28544-01-21 מדינת ישראל נ' ב'
|
|
1
כבוד השופטת רונית בש
|
||
בעניין: |
מדינת ישראל |
המאשימה |
|
נגד
|
|
|
ש.ב |
הנאשם |
גזר דין |
1. הנאשם הורשע, על יסוד הודאתו ,בעובדות כתב האישום המתוקן במסגרת של הסדר טיעון, בביצוע העבירות, כדלקמן: ייצור הכנה והפקה של סמים מסוכנים, עבירה לפי סעיף 6 לפקודת הסמים המסוכנים; החזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית, עבירה לפי סעיף 7(א)+(ג) לפקודת הסמים המסוכנים; החזקת כלים, עבירה לפי סעיף 10 רישא לפקודת הסמים המסוכנים; גניבת חשמל, עבירה לפי סעיף 400 לחוק העונשין, התשל"ז-1977.
כתב האישום המתוקן (להלן גם: כתב האישום)
2. ביום 27/4/20 שכר הנאשם דירה (להלן: הדירה) הנאשם קיבל את החזקה בדירה ביום 1/5/20 והחזיק בה עד ליום מעצרו ביום 4/1/21 (להלן: התקופה). במהלך התקופה, במועדים שאינם ידועים במדויק למאשימה, צייד הנאשם את הדירה, לצורך גידול סם מסוכן מסוג קנבוס ללא היתר וללא רישיון, בציוד וכלים, לרבות: כ- 400 אדניות, מאווררים ומזגנים וכן ציוד נוסף (להלן: הכלים). במועד שאינו ידוע במדויק למאשימה במהלך חודש אוקטובר 2020, ועד ליום 4/1/21, חיבר הנאשם את הדירה למתקני חברת חשמל בחיבור ישיר שלא דרך מונה החשמל באופן בו עקף את החיבור התקני של חברת החשמל במבנה, ובכך גרם להטיית חשמל במרמה אל הדירה, וצרך חשמל בשווי אלפי שקלים מבלי שהיה זכאי לכך. בהמשך לאמור לעיל, במהלך התקופה ובמועד שאינו ידוע במדויק למאשימה, ועד ליום 4/1/21, גידל הנאשם בדירה כמויות גדולות של סם מסוכן מסוג קנבוס, והחזיק בסם ובכלים, שלא לשימוש עצמי, ללא היתר וללא רישיון. ביום 4/1/21 נמצאו בדירה 432 שתילים של סם מסוכן מסוג קנבוס, במשקל נטו של 90.94 ק"ג נטו, אותם גידל הנאשם והחזיק בהם, זאת שלא לשימוש עצמי, ללא היתר וללא רישיון.
תסקיר שירות המבחן
2
3. מתסקיר שירות המבחן שהוגש ביום 6/10/21 וסוקר קורותיו של הנאשם עולה כי הלה בן 33 יליד אוקראינה, עלה ארצה עם בני משפחתו בהיותו כבן 4. עולה מדברי הנאשם כי הוא בעל היתר לשימוש בקנאביס על רקע בעיות בריאותיות מהן הוא סובל. כמו כן, הנאשם הציג בפני שירות המבחן אישור קבלה ללימודים במסגרת המכינה ה"אקדמאית עמק יזרעאל". עוד לדבריו, צמיחתו בסביבה עבריינית היא שהביאה להתנהגות פורצת גבול מצדו.
4. בהתייחס לעבירות שבפנינו, לקח הנאשם אחריות באופן מלא וביטא חרטה. הנאשם סיפר כי במהלך ביצוע העבירות לא היה זכאי לרישיון לשימוש בקנאביס וכשמצבו הבריאותי הדרדר והתקשה לממן את הסמים, החליט לגדל בעצמו לצורך שימוש עצמי ולרווח כלכלי. עוד סיפר כי באותה עת צרך את הסמים באופן אינטנסיבי והתקשה להבין את חומרת מעשיו הפליליים. שירות המבחן ציין בתסקיר, כי במסגרת הליך מעצרו הועמד הנאשם במסגרת פיקוח של שירות המבחן למשך שישה חודשים לצורך שילובו במסגרת היחידה להתמכרויות. מדיווח שהתקבל מהגורמים המטפלים במסגרת היחידה להתמכרויות עולה כי הנאשם החל להשתלב במסגרת היחידה החל מחודש מאי 2021. צוין כי תהליך הטיפול של הנאשם אינו יציב ונמצא בשלב טיפולי ראשוני שאינו מאפשר לגבש עמדה לגביי המשך הטיפול בעניינו. להערכת גורמי הטיפול, מאפייני אישיותו המורכבים של הנאשם דורשים המשך העמקה ובחינת התערבות טיפולית מותאמת עבורו, לצד בחינת מידת נכונותו להגעה רציפה למסגרת הטיפולית.
5. בבואו להעריך את הסיכון לעבריינות והסיכוי לשיקום, שקל שירות המבחן את ההתרשמות כי מדובר באדם שמשחר נעוריו נאלץ להתמודד עם אתגרים שלא היו מותאמים לגילו. כמו כן שקל שירות המבחן את שיתוף הפעולה וביטויי המוטיבציה מצדו של הנאשם להשתלב בטיפול ואת בדיקות השתן הנקיות שמסר במהלך הקשר עם שירות המבחן. בנוסף, נשקל עניין הסדרת רישיונו לשימוש בקנאביס והירשמותו ללימודים. כגורמי סיכון שקל שירות המבחן את חשיפתו של הנאשם להתנהגות עבריינית מגיל צעיר, היעדר תמיכה יציבה בחייו, עברו הפלילי וקשייו להתמיד במסגרות לאורך זמן וכן את השלב הראשוני בו נמצא התהליך הטיפולי. בסיכומו של דבר, העריך שירות המבחן בתסקיר הנ"ל כי העמקת התהליך הטיפולי תסייע לנאשם בהתמודדות עם מצבי דחק, לצד מענה לבעיית התמכרותו לסמים, דבר העשוי להפחית את הסיכון להישנות התנהגות עוברת חוק בעתיד. לפיכך, המליץ שירות המבחן לדחות את הדיון בעניינו של הנאשם בארבעה חודשים על מנת לאפשר לגורמים המטפלים במסגרת היחידה לגבש את הערכתם המקצועית לצד בחינת יכולתו של הנאשם להתחייב ולשמור על יציבות בתהליך הטיפולי לאורך זמן.
3
6. מהתסקיר המשלים שנערך ביום 31/1/22 עולה כי במהלך תקופת הדחייה עקב שירות המבחן אחר פנייתו של הנאשם להערכה פסיכיאטרית לצורך השלמת תהליך האבחון. בנוסף, הנאשם המשיך להשתלב בהליך הטיפולי במסגרת היחידה להתמכרויות. גורמי הטיפול מסרו כי הגעתו של הנאשם התאפיינה בהיעדר רציפות וקושי התארגנות מצדו. גם לבדיקות לאיתור סם שנקבעו עבורו, התקשה להתמיד בהגעתו, אולם במהלך חודש ינואר הגיע לשלוש בדיקות, מהן עלה כי למעט השימוש בקנאביס בהיתר על פי חוק, הנאשם נקי מסמים.
7. ביום 4/1/22 התכנסה ועדת אבחון בעניינו של הנאשם במסגרת היחידה לטיפול בהתמכרויות. מהחלטות הועדה סוכם כי, הנאשם יופנה להשתלבות במרכז יום כאשר במקביל תיבחן הפחתה או הפסקה של שימוש בקנאביס רפואי. בסיום הוועדה הנאשם הסכים להחלטות וביטא נכונות לשתף פעולה. הנאשם מסר כי הוא מעוניין לערוך שינוי משמעותי בחייו ומעריך כי סביבתו הקרובה תסייע לו בכך.
8. לפיכך, לאור הערכת הגורמים המטפלים כי הטיפול במרכז היום עשוי לסייע לנאשם בתהליך שיקום חייו ולאור נכונותו להתנקות משימוש בסם לצורך כך, המליץ שירות המבחן לדחות את הדיון בעניינו של הנאשם בשלושה חודשים נוספים כאשר במהלך תקופת הדחייה יעקוב שירות המבחן אחר השתלבותו בטיפול.
9. ביום 16/5/22 נערך תסקיר נוסף המבוסס בעיקרו על מידע שהתקבל בשירות המבחן מהגורמים המטפלים בנאשם במסגרת מרכז יום והיחידה לטיפול בהתמכרויות. שירות המבחן התרשם כי הנאשם מבטא נכונות ומוטיבציה פנימית להמשיך ולהשתלב בטיפול ומשתף פעולה בקשר עם שירות המבחן. לצד האמור, ציין שירות המבחן כי הנאשם מתקשה להתחבר לתכני הטיפול באופן אותנטי, ולהערכת שירות המבחן קושי זה מקורו בהיעדר מיומנויות רגשיות מתאימות מצדו. שירות המבחן ציין עוד כי קיימת אמביוולנטיות מצד הגורמים המטפלים ביחס ליכולתו של הנאשם להעמיק ולהתבונן באישיותו ולהיתרם מהטיפול. נוכח התרשמות גורמי הטיפול, סבר שירות המבחן, כי תמונת האבחון אינה מלאה ולפיכך טרם בשלו התנאים לבוא בהמלצה טיפולית. לצורך מיצוי ההליך הטיפולי, המליץ שירות המבחן על דחיית הדיון בעניינו של הנאשם בחודשיים נוספים לצורך בחינת המשך השתלבותו במסגרת הטיפולית.
10. בהמשך להחלטה מיום 22/5/22, הוגש ביום 31/8/22 תסקיר משלים וסופי בעניינו של הנאשם המלמד, כי ממידע שהתקבל מהגורמים המטפלים בנאשם במסגרת מרכז היום עולה, כי הנאשם החל לבטא רצינות בתהליך הטיפול והחל להתאים את תכניו, להשתתף באופן פעיל בקבוצה ומקפיד למסור בדיקות שתן נקיות. גורמי הטיפול מעריכים כי הטיפול מסייע לנאשם, וכן כי הוא יוכל להמשיך במסגרת זו עד תום התהליך בסוף חודש פברואר 2023, ולאחר מכן ימשיך בטיפול שבועי במסגרת המרכז לטיפול בהתמכרויות.
4
11. שירות המבחן ציין, כי במהלך תקופת הדחייה לא נפתחו נגד הנאשם תיקים נוספים, וכי לאורך כל תקופת הקשר עם גורמי הטיפול ושירות המבחן, הנאשם משתף פעולה ומבטא רצון לעשות שינוי חיובי בחייו. שירות המבחן מעריך, כי השתלבותו של הנאשם במסגרת הטיפולית מסייעת לו בשמירה על אורח חיים נורמטיבי ואף מפחיתה משמעותית את הסיכון להישנות עבירות דומות מצדו בעתיד.
12. בסיכומו של דבר, ממליץ שירות המבחן לאמץ בעניינו של הנאשם את הגישה השיקומית ולהשית עליו צו מבחן לתקופה של 12 חודשים, זאת לצד ענישה מרתיעה בדמות מאסר בפועל שירוצה בדרך של עבודות שירות ומאסר על תנאי. בשולי המלצתו, מבקש שירות המבחן לדחות את מועד ריצוי עבודות השירות לחודש מרץ 2023, זאת בכדי לאפשר לנאשם להשלים את ההליך הטיפולי במסגרת מרכז היום.
טיעוני הצדדים לעונש
13. המאשימה הגישה את עיקרי טיעוניה לעונש בכתב בתיק זה (ט/2) וכן הוסיפה וטענה בעל-פה בדיון ביום 12/9/22. במסגרת טיעוניה לעונש הפנתה המאשימה לעברו הפלילי של הנאשם (ט/1) הכולל בחובו 6 הרשעות קודמות בגין חלקן ריצה מאסרים בפועל של ממש. עוד ציינה המאשימה את עובדות כתב האישום המתוקן וכן את הערכים החברתיים שנפגעו -החובה להגן על בריאותו ושלומו הפיזי והנפשי של הציבור והצורך למנוע פגיעה בחברה כתוצאה מהתופעה הקשה של ההתמכרות לסמים. ב"כ המאשימה הדגיש את עונש המאסר המרבי הקבוע לצד העבירות של גידול סם מסוכן והחזקתו שלא לצריכה עצמית - עונש של 20 שנה. בנוסף ציינה המאשימה את הנסיבות הקשורות בביצוע העבירה, תוך שהתייחסה לחלקו המלא של הנאשם, לרצונו להפיק כסף קל ומהיר כתוצאה מביצוע העבירות ולפוטנציאל הנזק הרב הטמון בעבירות הסמים כשמדובר בכמות כה גדולה של סם.
14. ב"כ המאשימה הפנה בטיעוניו הכתובים לפסיקה לצורך המחשת מדיניות הענישה הנוהגת ותוך כך ציין כי מדיניות הענישה הנוהגת מהווה שיקול אחד מיני רבים בעת קביעת מתחם העונש ההולם. הובהר כי המאשימה סבורה כי מתחם העונש ההולם נע בתיק זה בין 30 - 50 חודשי מאסר בפועל.
15. בהתחשב בהודאת הנאשם בעובדות כתב האישום המתוקן שחסכה זמן שיפוטי יקר וכן בהתחשב בהליך השיקומי בו מצוי הנאשם, הסכימה המאשימה להשית על הנאשם עונש המצוי ברף התחתון של מתחם העונש ההולם הנ"ל. עם זאת, בהינתן עברו הפלילי של הנאשם ונוכח העובדה ששיתוף הפעולה של הנאשם במסגרת ההליך השיקומי אינו סדיר, סבורה המאשימה כי אין מקום לחרוג בתיק זה ממתחם העונש ההולם וזאת בהדגישה כי העבירות שבפנינו בוצעו לצורך הפקת רווחים כספיים. עוד עתרה המאשימה כי יושת על הנאשם עונש של מאסר מותנה וקנס כספי, ובהינתן ההכרזה על הנאשם "סוחר סמים", התבקש חילוט הרכוש הנזכר בכתב האישום המתוקן. בהתחשב בהשבת סכום הגניבה לחברת החשמל, לא התבקש רכיב של פיצוי ע"י המאשימה.
5
16. הסנגור הגיש בפתח הדיון מסמכים מחברת החשמל המלמדים כי הנאשם שילם סכום של 19,770 ₪ כהחזר בגין גניבת החשמל (נ/1). הסנגור גולל בטיעוניו לעונש בדיון לפניי את שלבי שיקומו של הנאשם כפי שעולה ממקרא תסקירי שירות המבחן. נטען כי הנאשם שחווה מסכת קשה של נסיבות אישיות והחל לבצע עבירות פליליות בגיל 16, גילה רצון אמיתי לשינוי בחייו ושיתף פעולה באופן מלא במסגרת ההליך השיקומי. נטען כי הנאשם מילא אחר הדרישות שהציב בפניו שירות המבחן, לרבות הפסקה לחלוטין של השימוש בקנאביס רפואי וניקיון לחלוטין מכל סוג של סם. הסנגור הדגיש בטיעוניו את הוויתורים שערך הנאשם בחייו, כדוגמת הפסקת עבודה אשר שירות המבחן סבר כי היא עלולה לסכן את הנאשם. הסנגור הוסיף וטען כי ההליך השיקומי מצוי בעיצומו ולא בתחילתו, ותוך כך ביקש כי בית המשפט יאפשר לנאשם לסיים את ההליך הטיפולי. לשיטת ההגנה, הנסיבות בתיק זה מלמדות על שיקום בפועל ולא רק על פוטנציאל שיקומי, וכן על מסוכנות מופחתת נוכח ההליך הטיפולי. לפיכך, סבורה ההגנה כי מתקיימים במקרה דנן כל התנאים לחריגה לקולה ממתחם העונש ההולם מטעמים של שיקום. בסיכומו של דבר, ולאחר שהגיש הסנגור פסיקה להמחשת עמדתו הנ"ל, ביקש לאמץ את המלצת שירות המבחן, לחרוג, כאמור, ממתחם העונש ההולם ולהשית על הנאשם ענישה של מאסר בפועל בדרך של עבודות שירות, אשר ירוצו אך החל מחודש פברואר 2023, וזאת על מנת לאפשר לנאשם לסיים את ההליך הטיפולי עד למועד הנ"ל.
דבר הנאשם
17. הנאשם בדבריו בדיון לפניי הביע צער וחרטה על מעשיו, הודה על ההזדמנות שניתנה לו ע"י בית המשפט לעבור טיפול וציין כי להפתעתו השתלב טוב בטיפול, הוא נקי מסמים והחל חיים חדשים. הנאשם ביקש מבית המשפט שלא לקטוע את ההליך הטיפולי בו הוא מצוי.
דיון והכרעה
18. הערכים המוגנים בעבירות הסמים בהן הורשע הנאשם הם שלום הציבור ובטחונו מפני נזקי השימוש בסמים. הצורך במאבק נגד נגע הסמים שזור כחוט השני בפסיקת בית המשפט העליון המחייבת החמרה בענישת עברייני סמים ומתן משקל ממשי לשיקול ההרתעה. בע"פ 8988/16 בן סימון נ' מדינת ישראל [8.3.17] קבע כבוד השופט ג'ובראן כי "ההלכה בעניין עבירות סמים קובעת כי נוכח חומרתן הרבה של אותן העבירות יש להתמודד מולן באמצעות ענישה משמעותית ..." (שם, פסקה 10). כך גם נקבע זה מכבר ע"י בית המשפט העליון כי "ההחמרה בענישה בגין עבירות סמים משרתת את מטרות הגמול וההרתעה, שהן היעדים העיקריים של הענישה בתחום הסמים" (ע"פ 211/09 שמעון אזולאי נ' מדינת ישראל (22.6.2010).
6
19. בית המשפט העליון שב ועמד על הצורך להטיל ענישה מרתיעה גם כאשר עסקינן בעבירות המבוצעות בסמים קלים מסוג קנבוס, עבירות שהפכו לנפוצות מאוד לאחרונה. בע"פ 2596/18 זנזורי נ' מדינת ישראל (12/8/18), נאמרו לעניין זה הדברים הבאים:
"ריבוי המקרים המובאים לפנינו בעת האחרונה - של גידול, ייצור והפקת קנבוס לשם הפצה ומכירה, כמו גם הפצה ומכירה של קנבוס... מעוררים את התחושה, הגם שאינה מגובה בסטטיסטיקה או במחקר אמפירי, כי המדיניות שבאה לידי ביטוי בחוק הסמים המסוכנים (עבירת קנס מיוחדת - הוראת שעה), התשע"ח-2018... זלגה שלא בטובתה למחוזות אחרים. צרכנים ומשתמשים ואנשים נורמטיביים, שבעבר לא היו נכונים ליטול על עצמם סיכון להסתבך בעולם הפלילי, נכונים כיום לילך צעד נוסף ולהפוך למגדלים ולסוחרים בסם. זאת, מתוך תפיסה שגויה כי מדובר ב"סמים קלים", ובהינתן הטכנולוגיה המאפשרת מכירה והפצה קלה ו"סטרילית" של סמים. ברם, סחר בסמים הוא סחר בסמים. ידע כל מי שמהרהר בדרכים לעשיית כסף קל, כי מדיניות הענישה לא השתנתה ובית המשפט רואה בחומרה עבירות של סחר והפצה של סמים מסוכנים, גם סמים "קלים", תוך הטלת ענישה משמעותית ומרתיעה. צרכנים ומשתמשים - ראו הוזהרתם".
20. הקמת "מעבדות" לגידול קנבוס בדירות מגורים הפכה ל"מכת מדינה" ולפיכך הדרך לבער תופעה זו היא בענישה מחמירה למען יראו וייראו. במקרה דנן הנאשם השתמש בדירה ששכר לצורך גידול והחזקת סם מסוכן מסוג קנבוס בכמויות גדולות. לשם כך צייד הנאשם את הדירה בציוד וכלים, דבר המלמד על תכנון של המעשים. יתרה מכך, הנאשם חיבר את הדירה למתקני חברת החשמל שלא דרך מונה החשמל ובדרך זו ביצע עבירה של גניבת חשמל בשווי של אלפי שקלים, דבר המוסיף נופך של חומרה למעשיו החמורים של הנאשם. כאן ראוי להדגיש כי עסקינן ב-432 שתילי סם מסוג קנבוס במשקל רב של כ-90 ק"ג הממחיש כי העבירה בוצעה לצורך הפקת רווחים לא מבוטלים.
21. במסגרת סקירת מדיניות הענישה הנהוגה בעבירות סמים בהתייחס למעבדה לגידול סם, תובא הפסיקה הבאה:
7
· בע"פ 8988/16 בן סימון נ' מדינת ישראל (8/3/17) דובר על נאשם אשר הורשע על יסוד הודאתו במסגרת הסדר טיעון בעבירות של ייצור, הכנה והפקה של סם, סחר והספקת סם ונטילת חשמל במרמה. הנאשם הקים מעבדה וגידל בה 282 שתילים במשקל של 87.25 ק"ג. בית המשפט המחוזי קבע כי המתחם הראוי הינו בין 28 ל- 48 חודשי מאסר בפועל. לאותו נאשם עבר פלילי אולם זה היה מאסרו ראשון. אותו נאשם נדון ל-36 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי, וקנס בסך 40,000 ₪. ערעורו לביהמ"ש העליון נדחה.
· בע"פ 5807/17 דרחי נ' מדינת ישראל (18/6/18), מדובר במערער שהורשע על פי הודאתו בעבירות של גידול סם מסוכן והחזקת סם שלא לצריכה עצמית. המערער הקים מעבדה לגידול סם מסוג קנאביס במספר חדרים בדירה בחזקתו. המעבדה הכילה ציוד טכני רב. בדירה נמצאו סמים מסוג קנאביס במשקל של 76.85 ק"ג. בית המשפט המחוזי קבע מתחם עונש הולם הנע בין 24 ל-48 חודשי מאסר בפועל והשית עונש של 30 חודשי מאסר בפועל. הערעור נדחה.
· ת"פ 45480-02-19 מדינת ישראל נ' יניב בן דוד סויסה (22/1/20)- הנאשם שכר דירה בתמורה ל-2,600 ₪ בחודש, והקים שם, עבור אחרים, מקום לייצור, הפקה והכנה של סם מסוג קנאביס. הנאשם ייבש את הסם, גזם, חתך וארז אותו. הוא ייצר והחזיק סם מסוג קנבוס במשקל של 79.9 ק"ג ובשווי כולל של מאות אלפי שקלים. הנאשם הודה והורשע בייצור והפקת סם מסוכן, עבירה לפי סעיף 6 לפקודת הסמים המסוכנים והחזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית. מתחם העונש ההולם בעניינו של הנאשם נקבע בין 22 ל-46 חודשי מאסר בפועל. על הנאשם נגזרו 30 חודשי מאסר בפועל וענישה נלווית.
22. לאחר ששקלתי את הערכים החברתיים שנפגעו כתוצאה מביצוע העבירות ע"י הנאשם, את נסיבות ביצוען ואת מדיניות הענישה הנהוגה, הגעתי לכלל מסקנה כי מתחם העונש ההולם בתיק זה נע בין עונש של 22 עד 48 חודשי מאסר בפועל.
8
23. ההגנה עותרת בתיק זה לחריגה לקולה ממתחם העונש ההולם מטעמים הנעוצים בשיקומו של הנאשם. דא עקא שאף שהנאשם בתיק זה השתלב עד כה בהליך הטיפולי ופעל להצלחת שיקומו, הרי שלא ניתן לסטות לקולה ממתחם העונש ההולם. הטעמים לכך נעוצים, לדידי, הן בעובדה שמדובר בענייננו בנאשם בעל עבר פלילי שריצה בעברו מספר מאסרים בפועל והן בעובדה שעסקינן בגידול סמים בכמות גדולה מאוד ובהחזקתם שלא לצריכה עצמית לצורך מטרה של הפקת רווחים. כאן ראוי להזכיר את פסק דינו של בית המשפט העליון בע"פ 126/22 מדינת ישראל נ' פלוני (21/3/22) (להלן: עניין פלוני) שניתן במסגרת של ערעור על גזר דין בו הטלתי עונש שעיקרו 9 חודשי מאסר בפועל בעבודות שרות תוך חריגה, מטעמי שיקום, ממתחם העונש ההולם. בעניין פלוני דובר בנאשם בעל עבר נקי שהורשע מכוח הודאתו בעבירות דומות של גידול סם מסוכן מסוג קנבוס במשקל קטן יותר- במשקל של 63.23 ק"ג נטו, וכן בהחזקתו שלא לצריכה עצמית ובגניבת חשמל. בעניין פלוני החמיר בית המשפט העליון בעונשו של אותו נאשם והשית עליו עונש של 18 חודשי מאסר בפועל, תוך שקבע כי יש לסטות לפי סעיף 40ד(א) לחוק העונשין מטעמי שיקום ממתחם העונש ההולם אך במקרים חריגים תוך מתן הדעת לצורך בענישה מחמירה ומרתיעה בעבירות סמים. המקרה דנן אינו נמנה עם אותם מקרים חריגים, וזאת נוכח חומרת נסיבות ביצוע העבירות, לרבות כמות הסמים הגדולה, ובהינתן עברו הפלילי של הנאשם שאין זו לו מעידה חד-פעמית. אינני מתעלמת מהודאת הנאשם בתיק זה, מתמונת נסיבותיו האישיות ומההליך הטיפולי בו הוא נתון ומשקיע לאחרונה מאמצים כבירים לחזור למוטב. ברם, אין בכל אלו כדי להצדיק, כאמור, חריגה לקולה ממתחם העונש ההולם כי אם אך הטלת עונש המצוי ברף התחתון של מתחם העונש ההולם. בענייננו יפים הדברים הבאים שנאמרו בעניין פלוני הנ"ל: " אדגיש כי אין להקל ראש בהליך הטיפול שעובר המשיב. חזקה על שירות בתי הסוהר שישלבו את המשיב בתוכניות שיקום מתאימות ויעשו כל שביכולתם על מנת שהמשיב ימשיך לצעוד בדרך שהחל בה".
24. בסיכומו של דבר, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים:
· מאסר בפועל לתקופה של 22 חודשים, בניכוי ימי מעצרו (מיום 4/1/21 עד ליום 11/1/21).
· למאסר על תנאי לתקופה של 12 חודשים למשך 3 שנים, והתנאי הוא לבל יעבור עבירה מסוג פשע לפי פקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג-1973.
· למאסר על תנאי לתקופה של 5 חודשים למשך 3 שנים, והתנאי הוא לבל יעבור עבירה מסוג עוון לפי פקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג-1973.
· אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 10,000 ₪ או 50 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב-10 תשלומים חודשיים, שווים ורצופים בסך 1000 ₪ כל אחד, החל מיום 20/11/22 ואילך. אי עמידה באחד מתשלומי הקנס תביא את מלוא יתרת הקנס לפירעון מידי.
· אני מורה על חילוט לטובת קרן החילוט כאמור בסעיף 36ח(א) לפקודת הסמים המסוכנים של הרכוש הנזכר בבקשת החילוט בכתב האישום המתוקן: 4 מנורות, 7 שנאים, 5 מנועים חשמלאים, 9 מאווררים, 3 מודדי חום, 9 מוטות ברזל, 432 אדניות ו- 30 מצעים מפלסטיק.
ניתן היום, כ"ד תשרי תשפ"ג, 19 אוקטובר 2022, במעמד ב"כ המאשימה עו"ד גב' רוהיפה זכור, ב"כ הנאשם עו"ד גב' מעין דבוש והנאשם בעצמו.
