ת"פ 26872/05/14 – מדינת ישראל נגד פואד רשאידה
בית משפט השלום בראשון לציון |
||
ת"פ 26872-05-14 מדינת ישראל נ' רשאידה
|
|
16 נובמבר 2015 |
1
|
מת 26880-05-14 |
|
בפני כב' סגן הנשיאה, השופט אברהם הימן |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
פואד רשאידה
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד דפנה קרפל
הנאשם וב"כ עו"ד דרבשי
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירה של כניסה לישראל שלא כחוק בכך שבתאריך 14.5.14 שהה בישראל מבלי שיהיה בידו אישור לעשות כן לפי שהינו תושב ה"שטחים" - יאטה.
מסתבר שלאחר הרשעתו בדין משפטו נדחה נפצע באורח די קשה בתאונת עבודה. אני קובע עובדה זו לפי שאני מאמין לנאשם, מעבר לכך הוצגו לפני מסמכים רפואיים המעידים על כך ואפנה לפרוטוקול הדיון שבו הציג לפני ב"כ הנאשם מתוך צילום הנאשם בבית חולים שהועבר דרך הטלפון הנייד של הסניגור.
היום נשמעו טיעונים לעונש. מסתבר כי עובר לביצוע העבירה עמד נגד הנאשם מאסר מותנה בר הפעלה למשך 3 חודשים. באת כוח המאשימה ביקשה להפעיל התנאי ולהוסיף עונש מאסר נוסף וזאת על פי מדיניות הענישה הנקוטה במקומותינו בעבירות של שהייה בלתי חוקית בישראל.
2
ב"כ הנאשם ביקש רחמים על הנאשם לפי מצבו הבריאותי הקשה וביקש מתוך כך להאריך המאסר על תנאי.
השאלה העומדת לדיון היא האם יש מקום או האם
יש בסיס להאריך המאסר על תנאי על בסיס הקבוע בסעיף
ההתלבטות במקרה זה איננה פשוטה כלל ועיקר. מדיניות הענישה כפי שבאה לידי ביטוי בהלכת בית המשפט העליון בענין מוחמד אלהרוש ואחרים היא ברורה, בנסיבות שבהן הנאשם נכנס לישראל לצורך עבודה מתחם העונש ההולם הוא בין מאסר על תנאי לבין מאסר למשך 5 חודשים כולל המאסר על תנאי ועוד אוסיף ואומר כי בנסיבות שבהן בוצעה עבירה זו ולנאשם עבר פלילי כמו גם מאסר על תנאי, ממילא אתה אומר שהעונש ההולם הוא מאסר בתוך מתחם העונש ההולם.
במקרה שלפני הנני מוצא שמצבו הבריאותי רפואי של הנאשם הקשה יש בו כדי לבסס הארכת המאסר על תנאי בבחינת לא יהיה זה צודק להפעיל המאסר על תנאי. מצאתי להדגיש בענין זה הדגשה משמעותית. קביעה זו הינה חריגה במדיניות הענישה בענין בו אנו עוסקים. אני מוצא להדגיש כאמור שהרי כיום די בנקישת מקלדת כדי לשלוף מה שמכונה בפי צדדים "פסיקה" רלוונטית. המקרה שלפני הוא חריג ואיננו תקדים לכל דבר שהוא.
אשר על כן, אני מורה על חידוש המאסר המותנה למשך שלושה חודשים שהושת על הנאשם בת.פ. 46850-10-10 של בית משפט השלום בבאר שבע למשך שנתיים.
500 ₪ או שבוע מאסר תמורתו. הקנס ישולם מתוך הפקדה כספית שהופקדה בתיק מ.ת
26880-05-14, ככל שתהא יתרה הרי היא תוחזר לאדם שהפקידו.
המוצגים - יעשה בהם על פי שיקול דעתו של הממונה על החקירה.
זכות ערעור תוך 45 ימים.
3
ניתנה והודעה היום ד' כסלו תשע"ו, 16/11/2015 במעמד הנוכחים.
|
אברהם הימן , סגן נשיאה |
הוקלדעלידייפעתמינאי
