ת"פ 26742/12/16 – מדינת ישראל נגד עמי גואיטה
בית משפט השלום בראשון לציון |
||
ת"פ 26742-12-16 מדינת ישראל נ' גואיטה
|
|
13 פברואר 2017 |
1
|
|
|
פל"א 336532/16 |
|
|
|
לפני כבוד השופטת שירלי דקל נוה |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
עמי גואיטה
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד שרית מרום
הנאשם וב"כ עו"ד יוסי קליין
[פרוטוקול הושמט]
החלטה והכרעת דין
אני מתירה
את תיקון כתב האישום, ולאור הודאת הנאשם בעובדות כתב האישום המתוקן, אני מרשיעה אותו
בעבירת תקיפה סתם לפי סעיף
ניתנה והודעה היום י"ז שבט תשע"ז, 13/02/2017 במעמד הנוכחים.
|
שירלי דקל נוה , שופטת |
2
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע, בהתאם להודאתו, במסגרת הסדר טיעון ובעובדות כתב אישום מתוקן בכך שבתאריך 3.8.2016 התקין הנאשם מזגן בבית המתלוננת. התגלעה מחלוקת בין הנאשם למתלוננת בדבר אופן התקנת המזגן וסיום העבודה, התפתח עימות מילולי, במהלכו הם קיללו האחת את השניה, ובעיצומו של העימות, הנאשם דחף את המתלוננת.
הצדדים הגיעו להסדר טיעון במסגרתו הנאשם הודה והורשע בעובדות כתב האישום המתוקן, והצדדים עתרו במשותף להשית על הנאשם מאסר על תנאי ופיצוי למתלוננת בסך 500 ₪.
באת-כוח המאשימה ציינה כי התיקון בכתב האישום בוצע על רקע קשיים ראייתיים שהתגלו בתיק. באת-כוח המאשימה הפנתה לגיליון ההרשעות של הנאשם הכולל שתי הרשעות קודמות בעבירות אלימות, שההרשעה האחרונה היא משנת 2011. באת-כוח המאשימה ציינה כי המאשימה לקחה בחשבון את העובדה שהנאשם נטל אחריות על מעשיו וחסך מזמנו של בית-המשפט, וכן שעבירות האלימות הינה מן הרף הנמוך.
בא-כוח הנאשם הצטרף לדברי באת-כוח המאשימה, ציין כי הנאשם עוסק בהתקנת מזגנים, והוויכוח אירע במהלך עבודתו אצל המתלוננת. בא-כוח הנאשם עתר לכך שהמאסר על תנאי שיושת על הנאשם יהיה מידתי.
לאחר ששקלתי את כל הנסיבות הצריכות לעניין ואת טיעוני הצדדים, ובהם עברו הפלילי של הנאשם, כתב האישום שתוקן בשל קושי ראייתי, הודאתו של הנאשם והחסכון בזמן שיפוטי יקר, ואת האינטרס הציבורי, ההסדר הינו סביר ועולה בקנה אחד עם מתחם הענישה ההולם והראוי.
לפיכך, מוצאת אני לנכון לכבד את הסדר הטיעון וגוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
א) מאסר על תנאי למשך 3 חודשים, והנאשם לא יישא בעונש זה אלא אם כן יעבור בתוך שנתיים מהיום כל עבירת אלימות לרבות ניסיון או סיוע לעבור עבירה כזו.
3
ב) פיצוי בסך 500 ₪. הפיצוי יופקד בקופת בית המשפט עד ליום 15.3.2017 ויועבר על-ידי המזכירות למתלוננת, עדת תביעה מספר 2.
הנאשם יפנה למזכירות בית-המשפט לקבלת שובר לתשלום הפיצוי.
זכות ערעור לבית המשפט מחוזי מרכז - לוד תוך 45 ימים מהיום.
ניתן והודע היום י"ז שבט תשע"ז, 13/02/2017 במעמד הנוכחים.
|
שירלי דקל נוה , שופטת |
