ת"פ 22849/12/21 – מקסים גרובמן נגד מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי בחיפה |
ת"פ 22849-12-21 מדינת ישראל נ' חרלנוב(עציר) ואח'
|
1
בפני |
כב' השופט אמיר טובי, שופט בכיר |
|
המבקש |
מקסים גרובמן
|
|
נגד
|
||
המשיבה |
מדינת ישראל
|
|
החלטה
|
||
בגזר דין שניתן ביום 20.10.2022 בעניינו של המבקש נגזרו עליו בין היתר 12 חודשי מאסר לריצוי בפועל. נקבע כי המבקש יתייצב ביום 15.11.2022 בבית מעצר הקישון לתחילת ריצוי מאסרו.
מונחת בפניי בקשת המבקש לדחות את מועד ריצוי עונשו עד ליום 15.12.2022 על מנת לאפשר השלמת הליך המיון המוקדם שבו הוחל. נאמר כי המבקש זומן למיון מוקדם ליום 8.11.2022 לאחר שהמציא את כלל המסמכים הרלוונטיים, אלא שביום 7.11.2022 התקבלה הודעה לפיה המיון בוטל בשל העדר סקירה משטרתית. בשים לב לחשיבות מיונו המוקדם של המבקש בשירות בתי הסוהר, בייחוד משמדובר במאסר ראשון, בקשה באת כוחו לדחות את תחילת ריצוי מאסרו על מנת להשלים את הליך המיון המוקדם.
בתגובתה ציינה המאשימה כי לפנים משורת הדין, ומאחר ואי קבלת הסקירה המשטרתית לא היתה באחריותו של המבקש, הרי שהיא לא תתנגד לדחייה המבוקשת ובלבד שהתנאים בהם שהה המבקש עד כה ימשיכו לחול עד להתייצבותו לריצוי מאסרו.
2
לאחר שבחנתי את הבקשה ובשים לב לעמדת המשיבה, אני מורה על דחיית תחילת ריצוי עונש המאסר שהוטל על המבקש בגזר הדין בתיק זה, באופן שהמבקש יתייצב בבית מעצר הקישון לתחילת ריצוי מאסרו ביום 15.12.2022 שעה 08:00. עד לתחילת ריצוי מאסרו ימשיכו לחול על המבקש אותם תנאים מגבילים החלים עליו כיום.
המזכירות תמציא החלטה זו לב"כ הצדדים.
ניתנה היום, כ' חשוון תשפ"ג, 14 נובמבר 2022, בהעדר הצדדים.
