ת"פ 19950/08/15 – מדינת ישראל נגד ו פ
בית משפט השלום בחדרה |
||
ת"פ 19950-08-15 מדינת ישראל נ' פ
|
|
15 יוני 2016 |
1
|
לפני כבוד השופטת טל תדמור-זמיר |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
ו פ
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה: עו"ד מיכאל בן חור
ב"כ הנאשם: עו"ד אסיל מצארווה (ס. ציבורית)
הנאשם: בעצמו
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
הנאשם הודה בעובדות שבכתב האישום המתוקן.
לפיכך - הנני מרשיעה את הנאשם בשתי עבירות של היזק בזדון לפי
סעיף
ניתנה והודעה היום ט' סיוון תשע"ו, 15/06/2016 במעמד הנוכחים.
|
טל תדמור-זמיר , שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
2
הנאשם הורשע לאחר הודאתו בשתי עבירות של היזק בזדון, זאת לאחר תיקון כתב האישום לקולא.
הודאתו של הנאשם באה במסגרת הסדר טיעון לאחר שהתקבלה בעניינו חוות דעת פסיכיאטרית המלמדת כי הגם שהנאשם לא מאובחן כחולה נפש, בעת ביצוע העבירות הוא היה נתון במצב פסיכוטי, כתוצאה משימוש בסמים.
ההיזק שגרם הנאשם הוא היזק לחלון ראווה של מינימרקט ברחוב הרברט סמואל בחדרה, והיזק לתריסי החלון בסלון ביתו ברחוב הלוי בחדרה.
בנסיבות שפורטו לעיל, בהעדר שווי של הנזק שנגרם, אני סבורה כי הסדר הטיעון אליו הגיעו הצדדים ואשר כולל עונש של מאסר מותנה נכלל בגדר מתחם העונש ההולם האירועים מושא התיק דנן, אשר אירעו שניהם בפער זמנים של 6 ימים.
נסיבותיו של הנאשם מפורטות בחוות הדעת שהתקבלה בעניינו, ממנה עולה כי הנאשם בן 34, עלה ארצה בהיותו בן 14, למד בבית ספר מקצועי 14 שנות לימוד, אולם לא קיבל תעודה ואף לא גויס לצה"ל ושוחרר עקב אי התאמה.
עוד עולה מחוות הדעת כי סמוך לאחר האירועים מושא כתב האישום אושפז הנאשם במרכז לבריאות הנפש שער מנשה שהוא במצב פסיכוטי, ושהה באשפוז משך כחודש ימים.
בהתחשב בכל האמור, בהודאתו של הנאשם וביתר טיעוני הצדדים לעונש, רואה לכבד את ההסדר אליו הגיעו הצדדים, כשהוא אינו כולל את רכיב הפיצוי וגוזרת על הנאשם מאסר על תנאי לתקופה של חודש למשך שנה והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור העבירה בה הורשע.
היה וקיים בתיק זה או בתיק המעצר הנלווה לו פיקדון, יקוזז הפיקדון על חשבון הקנס והיתרה תוחזר למפקיד בכפוף לכל דין.
זכות ערעור תוך 45 יום.
ניתנה והודעה היום ט' סיוון תשע"ו, 15/06/2016 במעמד הנוכחים.
3
|
טל תדמור-זמיר , שופטת |
הוקלדעלידיאיתי טטרו
