ת"פ 19061/01/15 – מדינת ישראל נגד פארס אבו עסא – בעצמו
בית משפט השלום בבאר שבע |
||
ת"פ 19061-01-15 מדינת ישראל נ' אבו עסא
|
|
22 מרץ 2016
|
1
בפני כב' השופט ד"ר יובל ליבדרו |
|
המאשימה: |
מדינת ישראל ע"י ב"כ עו"ד כרמית כהן
|
נגד
|
|
הנאשם: |
פארס אבו עסא - בעצמו ע"י ב"כ עו"ד שאול דיוויס
|
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
הרישום הפלילי של הנאשם הוגש וסומן ת/1.
ניתנה והודעה היום י"ב אדר ב' תשע"ו, 22/03/2016 במעמד הנוכחים.
|
ד"ר יובל ליבדרו, שופט |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
2
1. הנאשם הורשע על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בכתב אישום מתוקן המייחס לו ביצוע עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, הסתייעות ברכב לעבור עבירה, חבלה במזיד ברכב (שלוש עבירות) וסיוע לפריצה לרכב בכוונה לגנוב.
2. בהתאם לעובדות כתב האישום המתוקן, ביום 3.1.2015 ביצע סידרה של עבירות כלפי רכבים שחנו במועדון בבאר שבע. העבירות באו לידי ביטוי בניפוץ שמשות רכבים וזאת לאחר שקשר קשר עם אחר, ותוך שהם הסתייעו ברכב.
באחד המקרים אבטח הנאשם את האחר שהתפרץ וניסה לגנוב.
3. במסגרת ההסדר הוסכם כי הצדדים יעתרו לעונשים של 6 חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות, בניכוי ימי המעצר, מאסר מותנה, פסילת רישיון נהיגה על תנאי וחילוט הרכב שנתפס.
4. בהתחשב בהודאת הנאשם, הודאה שיש בה משום קבלת אחריות וחסכון בזמן שיפוטי; בהתחשב בעובדה בגילו הצעיר של הנאשם; בהתחשב בהמלצת שרות המבחן המתיישבת עם העמדה העונשית המוסכמת; בהתחשב בקושי הראייתי שעמד ביסוד ההסדר כעולה מדברי ב"כ הנאשם ובהתחשב ביתר הטיעונים, אני מוצא לנכון לכבד את ההסדר. אציין כי ההסדר חורג ממתחם העונש ההולם ואולם מצאתי לקבלו נוכח השיקולים דלעיל ונוכח ההלכות לעניין כיבוד הסדרי טיעון.
5. אשר על כן, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
א. 6 חודשי מאסר לריצוי בדרך של עבודות שירות. מתקופה זו תנוכנה תקופות המעצר מיום 7.1.2015 עד ליום 20.4.2015 וכן מיום 5.5.2015 עד ליום 12.5.2015. בהתאם לחוות דעת הממונה, הנאשם יבצע את העבודות בבית החייל בבאר שבע, משך 5 ימים בשבוע, 8.5 שעות בכל יום, החל מיום 11.5.2016.
הובהרה לנאשם חשיבות שיתוף הפעולה בביצוע העבודות ונפקות העדר שיתוף פעולה.
ב. 8 חודשי מאסר על תנאי, לתקופה של 3 שנים מהיום, שהנאשם לא יעבור עבירת רכוש מסוג פשע.
ג. 4 חודשי מאסר על תנאי, לתקופה של 3 שנים מהיום, שהנאשם לא יעבור עבירת רכוש מסוג עוון.
3
ד. הנני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה למשך 6 חודשים וזאת על תנאי שלא יעבור עבירות רכוש הקשורות ברכב, במשך שנתיים מהיום.
לאור ההסדר ניתן בזאת צו חילוט לטובת אוצר המדינה של רכב מסוג טויוטה אוונסיס מ.ר 10-443-56, וזאת בכפוף לחלוף תקופת הערעור.
ככל שאין מניעה, מזכירות בית המשפט תשיב לנאשם הפקדה שהפקיד במסגרת מ"ת 19071-01-15.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום לבית המשפט המחוזי.
העתק מהפרוטוקול ישלח לממונה על עבודות השירות.
ניתן והודע היום י"ב אדר ב' תשע"ו, 22/03/2016 במעמד הנוכחים.
|
ד"ר יובל ליבדרו, שופט |
הוקלדעלידישרונהמימון
