ת"פ 18952/03/16 – מדינת ישראל נגד עופר מלול (עציר) – לא בעניינו,מקסים כהן
בית משפט השלום בבאר שבע |
||
ת"פ 18952-03-16 מדינת ישראל נ' מלול(עציר) ואח'
|
|
28 ספטמבר 2016 |
1
|
לפני כבוד השופט דניאל בן טולילה |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל ע"י ב"כ עו"ד יערית דרעי
|
||
נגד
|
|||
הנאשמים |
.1 עופר מלול (עציר) - לא בעניינו ע"י ב"כ עו"ד גיא זהבי
.2 מקסים כהן ע"י ב"כ עו"ד שי ברגר
|
||
2
החלטה
בפני בקשה לעיון חוזר בתנאי שחרורו של הנאשם, לפיה מתבקש שינוי בכתובת מעצר הבית, במהלך חגי תשרי, באופן שיאפשר לנאשם לחגוג יחד עם בני משפחתו וזאת בין היתר, על רקע כך שבכתובת בה הוא מצוי כעת, אצל בנו, לא ניתן לארח את כל בני המשפחה.
3
לאחר ששמעתי טיעוני הצדדים, עברתי על ההחלטות הקודמות שניתנו בעניין הנאשם, לרבות התסקירים, לא מצאתי לנכון לקבל את הבקשה.
שחרורו של הנאשם לא נעשה בנקל, כפי שהדבר נלמד מן התסקירים השונים בדיונים שנערכו בפני מותבים רבים.
בסופם של דברים, ניתנה החלטת שחרור על ידי כב' השופטת שטרית ביום 2.6.2016 תוך מתן דגש לריחוק הגיאוגרפי מסביבתו הטבעית וההתרשמות המחודשת מאותם מפקחים. נסיבות שאינן תלויות בנאשם (אם כי לא ניתן לומר שהיו בלתי צפויות) הביאו לשינוי כתובת מעצר הבית כך שזו תהיה בבאר שבע חלף העיר חולון, על כל המשמעויות הנגזרות מכך. שינוי זה נעשה בהסכמת המאשימה. בכך למעשה חלק משמעותי מתנאי השחרור שהיה בהם כדי לצמצם את הסיכון להישנות התנהגות פורצת חוק, כבר לא היה רלוונטי.
לכאורה ניתן לשאול מה הרבותא בשינוי כתובת מעצר הבית כאשר הנאשם כבר ממילא מצוי בעיר באר שבע. ביחס לכך ייאמר כי בשים לב לטיב העבירות בהן הודה הנאשם והורשע (ובמאובחן לדוגמה מעבירות אלימות במשפחה) עובדת היותו של הנאשם מצוי אצל בנו, יש בה כדי להוות גורם מגביל משמעותי חלילה והנאשם יבקש לעסוק בפלילים. לא דין התנהלות אדם המצוי בביתו כדין אדם אשר מצוי בבית בנו עם משפחת בנו ויתר המפקחים. הדברים אמורים גם בהצטרף לעובדה כי מבלי להקל ראש בחשיבות סעודת החג עם בני המשפחה, אין הדבר דומה לנסיבות אחרות אשר יצדיקו את אותו שינוי. לכך יש להוסיף את העובדה כי לא חלף זמן ניכר וגם לא מונח תסקיר בפני בית המשפט שיתמוך במהלך שכזה.
בנסיבות האמורות לעיל, הבקשה לעיון חוזר נדחית.
ניתנה והודעה היום כ"ה אלול תשע"ו, 28/09/2016 במעמד הנוכחים.
|
דניאל בן טולילה , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
4
החלטה
מקום בו מדובר בשינוי לשעות בודדות ולא בהעתקת כתובת מעצר הבית לכל חגי תשרי, במובנים מסוימים לפנים משורת הדין, אאפשר לנאשם לחגוג את סעודת ראש השנה בביתו באופן שיותר לו לשהות יחד עם המפקחים ביום 2.10.2016 מהשעה 15:00 עד השעה 24:00 בכתובת אברהם אבינו 44/2 בבאר שבע.
מיד לאחר סיום חלון זה, יחזור הנאשם לשהות באותם התנאים בהם הוא שוהה כעת.
ניתנה והודעה היום כ"ה אלול תשע"ו, 28/09/2016 במעמד הנוכחים.
|
דניאל בן טולילה , שופט |
