ת"פ 17426/02/19 – מדינת ישראל נגד עומר גואנמה
בית המשפט המחוזי בבאר שבע |
|
בפני כבוד ס.הנשיאה, השופט אליהו ביתן |
08.09.19
ת"פ 17426-02-19 מדינת ישראל נ' גואנמה(עציר) |
1
בעניין: |
|
|
המאשימה: |
מדינת ישראל |
|
|
נגד |
|
הנאשם: |
עומר גואנמה (עציר)
|
|
|
|
|
גזר דין |
1. בטרם שמיעת הראיות בתיק, הגיעו הצדדים להסדר טיעון במסגרתו כתב האישום שהוגש נגד הנאשם תוקן והנאשם הודה בעובדות כתב האישום המתוקן, שאלה הן עיקריהן-
2
עובר לאירוע שיתואר להלן, הנאשם קיבל מאחר כובע קסקט, אקדח בועות סבון (להלן: "אקדח הצעצוע") ופתק שעליו כתוב "שוד תיתני לי הכספ מהיר אני ידכור אותכ מכת אדם אני כולה איצ".
ביום 21.01.19 בסמוך לשעה 10:00 הגיע הנאשם אל סניף הדואר בישוב מיתר, כשהוא חובש את כובע הקסקט ובידו שקית ובה אקדח הצעצוע. הנאשם ניגש לדלפק בסניף וניסה למסור לפקידה את הפתק. שוטר שנכח במקום במסגרת פעילות משטרתית יזומה קפץ על הנאשם ועצר אותו יחד עם שוטרים נוספים שהיו במקום.
במעשיו ניסה הנאשם לדרוש מאדם דבר ערך בכוונה לגנבו, תוך שימוש באיומים.
2.
על יסוד הודאת הנאשם בעובדות, כאמור, הוא הורשע בעבירה של ניסיון לדרישת נכס
באיומים, לפי סעיפים
3. במסגרת הסדר הטיעון, המליצו הצדדים לבית המשפט להטיל על הנאשם 10 חודשי מאסר בפועל מיום מעצרו, ומאסר על תנאי.
4. ב"כ המאשימה ציינה כי הרקע להסדר הוא בעיות מודיעיניות ושיקולים הנמצאים תחת חסיון. הוסיפה, כי הנאשם הודה, חסך זמן שיפוטי יקר, לקח אחריות על ביצוע העבירות והוא נעדר עבר פלילי. וטענה כי העונש המומלץ על ידי הצדדים ראוי ויש לאמצו.
ב"כ הנאשם הצטרף לדברי ב"כ המאשימה.
5. הנאשם סיפר כי הוא אזרח ירדני שהגיע לישראל על מנת לעבוד.
6. נסיבות האירוע כאן לוטות בערפל, אך ניתן להבין מבין השיטין של ההסדר ושל טיעוני המאשימה, כי ישנם נתונים נוספים שלא הוצגו בפני בית המשפט, המקהים את מידת אשמו של הנאשם ומעמידים את האירוע בכללו ברף הנמוך של חומרת מעשי השוד מסוג זה.
7. נוכח דברים אלה ובהתחשב בכך שמעשה השוד לא הושלם ושאיש לא נפגע; וכן בהתחשב בנסיבותיו של הנאשם - אדם צעיר ללא עבר פלילי, שהוא אזרח ירדני הנמצא בישראל בגפו - על כל המשתמע מכך בנוגע לקושי המיוחד שלו בנשיאת מאסר; ובהודאת הנאשם בשלב מוקדם של המשפט; אני מקבל את המלצת הצדדים לעונש ודן את הנאשם לעונשים הבאים:
3
א. 10 חודשי מאסר בפועל, מיום מעצרו.
ב. 6 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים מיום שחרורו מהמאסר, שלא יעבור עבירת רכוש או אלימות שהיא פשע.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום.
ניתן היום, ח' אלול תשע"ט, 08 ספטמבר 2019, בנוכחות הצדדים.
