ת"פ 16694/08/18 – מדינת ישראל נגד ליאור אדרי
בית משפט השלום בקריות |
|
|
|
ת"פ 16694-08-18 מדינת ישראל נ' אדרי
תיק חיצוני: 350953/2018 |
1
בפני |
כבוד השופט יוסי טורס
|
|
מאשימה |
מדינת ישראל
|
|
נגד
|
||
נאשם |
ליאור אדרי
|
|
|
||
|
|
|
החלטה
|
||
שירות המבחן הגיש תסקיר ובו ביקש דחיה בת שלושה חודשים לצורך בדיקת המשך ההליך הטיפולי שעובר הנאשם, ובעיקר ביחס לבעיית התמכרותו, הנטענת, לסמים.
בדעתי לאפשר את המשך ההליך, אך בסייג מסוים ותוך הערה שתובא להלן.
מהתסקיר עולה כי הנאשם הסביר את העבירות שעבר בצורך בסמים לשימושו האישי. לא ראיתי בתסקיר שהנאשם עומת עם הקושי לקבל עמדה זו לאור כמות השתילים (127), משקלם (3.6 ק"ג), והעובדה שהנאשם הורשע (על פי הודאתו) גם בעבירה של החזקת סם (שהם למעשה השתילים) שלא לשימוש עצמי בלבד. בנוסף, בדיון מיום 16.9.18 הצהיר בא כוחו במפורש כי בשירות המבחן "לא תהא טענה שזה לשימוש עצמי בלבד".
2
לאור כך, קיימת תמיהה מסוימת כיצד זה ההליך הטיפולי מתמקד כולו בניסיון גמילה מסם, כאשר על פני דברים דומה שלא בעיה זו עמדה בבסיס ביצוע העבירות (ולמצער, לא זו בלבד). פועל יוצא הוא ששירות המבחן לא זכה להיחשף לסיבות האמיתיות שהביאו את הנאשם לבצע את העבירות.
בנוסף, עולה מהתסקיר כי הנאשם אינו מגלה מוטיבציה ממשית לגמילה.
בנסיבות אלו, ועל מנת שאוכל לשקול אם יש מקום לאפשר דחייה נוספת (מעבר לדחייה בת חמישה חודשים שנדרשה לצורך קבלת התסקיר הראשון) יהא על שירות המבחן להגיש תסקיר ביניים בו תובא התייחסות הנאשם להערתי לעיל ועמדתו העדכנית של שירות המבחן לאור הערותיי לעיל.
בשלב זה, אני דוחה את הדיון ליום 26.2.19 שעה 09.30
שירות המבחן יגיש תסקיר ביניים כאמור עד שבוע לפני הדיון.
להמציא לצדדים וכן לשירות המבחן.
ניתנה היום, י"ז שבט תשע"ט, 23 ינואר 2019, בהעדר הצדדים.
