ת"פ 16584/10/14 – מדינת ישראל נגד הדיש אווט ת.ז.
|
||
בית משפט השלום קריית גת |
|
ת"פ 16584-10-14
|
בפני: כב' השופטת בכירה רובין לביא |
1
בעניין: |
מדינת ישראל |
|||
|
|
|
|
|
נ ג ד |
|
|||
|
הדיש אווט ת.ז. |
|
|
|
|
|
|
|
|
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד ישי נגר
הנאשם -בעצמו ובא כוחו עו"ד רוזנטל
ק. המבחן גב' מריה טולדנו
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
נתקבל תסקיר ממנו עולה כי להתרשמותם לנאשם נטיה לצרוך אלכוהול, אף שאין סימנים לתלות גופניתב שלב זה. הוא עצמו לא רואה קשר בין התנהגותו האלימה לבין שתית האלכוהול. הם התרשרמו שהוא חש רצון עז להשתייך לחברה הישראלית, אך עדיין משמר את התפיסות והתרבות של ארץ מוצאו, בהתייחס לתפיסות בנוגע להתנהגות בת הזוג והקשר הזוגי. הם מתרשמים מפער משמעותי בין המידע שהוא ואשתו מוסרים לבין העובדות לאשורן.
בעבר הוא עשה ניסיון להדיח את המתלוננת ואין ספק שהם רוצים לשוב להתגורר יחדיו, וזאת משום שלמתלוננת אין מערכת תמיכה כלשהי והיא תלויה בו.
2
למרות שהוא מצמצם מחומרת האירוע והמתלוננת תומכת בכך, הם ביררו מול העובדת הסוציאלית המטפלת במקלט לשם נמלטה ומתברר שהגיעה לשם חבולה ומבולבלת והיא החלה להתארגן מול בני משפחה, אך באותה תקופה כאמור הפעיל עליה לחץ. כיום היא מתחרטת על פנייתה למשטרה וטוענת שלא התכוונה לשלם מחיר כה כבד, תוך שמאשימה את עצמה באי מניעת התדרדרות המצב.
שירות המבחן בנסיבות אלה סבורים כי אינו בשל לשילוב בהליך טיפולי , אינם באים בהמלצה טיפולית, אך ממליצים לקחת בחשבון בעונש את תפקודו התעסוקתי ואת ההשפעה של העונש על דימויו העצמי.
התובע עומד בנסיבות אלה על עתירתו למאסר. הסניגורית מבקשת שתינתן לו הזדמנות נוספת לשתף פעולה עם שרות המבחן וכי מבקשת הפעם הקשר עם קצינת המבחן יהיה באמצעות מתורגמן לטיגרית בשל הקושי הלשוני והתרבותי. לדבריה, הנאשם מעונין לשתף פעולה בהליך הטיפולי. מעסיקו שהוא הערב המלווה אותו כל העת טוען שמוכן להקפיד על כך שיתייצב לאבחון במרכז לנפגעי אלכוהול ואם קיימת בעית שתיה אלכוהולית, ידאג שישתף פעולה בהליך טיפולי.
בית המשפט הבהיר בלשון פשוטה לנאשם כי אם קיימת נזקקות טיפולי ולא משתף פעולה, קיימת אפשרות שיגזר דינו למאסר בכלא, ולכן חשוב שישתף פעולה עם שירות המבחן.
בנסיבות אלה, תינתן לו הזדמנות נוספת וידחה לטיעונים לעונש וקבלת תסקיר ליום 12.7.15 שעה 13:00.
הואיל והותרה יציאתו להתאווררות משעה 18:00 עד 21:00 אני מרחיבה את החלון ויכול לשהות מחוץ לבית לאחר שעות העבודה עד לשעה 23:00, ובתנאי שילווה כל העת וייפוקח על ידי מי מהערבים.
בנסיבות לאמור, היות ומצהיר כי אינו שותה היום, אני מוסיפה לתנאים המגבילים איסור לשתות משקה אלכוהולי כלשהו.
3
הנאשם מוזהר כי אם לא יתייצב לדיון, יוצא צו להבאתו ויהיה בכך הפרה של תנאי השחרור, על המשתמע.
ניתנה והודעה היום י"ז אייר תשע"ה, 06/05/2015 במעמד הנוכחים.
|
רובין לביא , שופטת בכירה |
