ת"פ 1473/06/14 – מדינת ישראל נגד א.פ.
|
||
בית משפט השלום קריית גת |
|
ת"פ 1473-06-14
20 ספטמבר 2015 |
בפני: כב' השופטת בכירה רובין לביא |
1
בעניין: |
מדינת ישראל
|
|||
|
|
|
|
|
נ ג ד |
|
|||
|
א.פ.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2
נוכחים:
ב"כ המאשימה עו"ד - אביעד כ"ץ
הנאשם - בעצמו ובא כוחו עו"ד - גוצר
ק. מבחן מר גטה וונדה וגב' מרה טולדנו
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הודה והורשע במסגרת הסדר טיעון שכלל תיקון כתב אישום והסכמה עונשית, בכך שב- 30.5.14, בשעה 5:30, הגיע לדירה של אשתו, למרות היותם בהליכי פרידה ובהיותו בגילופין. היא סירבה לפתוח את הדלת ולכן נכנס בעד החלון. בשלב הזה היא ניסתה לצאת מהדירה בעצמה, אך נעל עליה את הדלת ומנע זאת. היא ניסתה להזיזו כדי לאצת ובתגובה תקף אותה בכך שדחף אותה וסובב את ידה הימנית. היא ניגשה שוב לדלת לצאת אך שוב תקף אותה בכך שבעט ברגלה. בשלב הזה לקח את הבת המשותפת והלך לעבר הרכב ואמר שהולך ללשכת הרווחה. המתלוננת ניסתה למנוע זאת, בתגובה דחף אותה. בשלב הזה היא נטלה אבן ודרשה שיעזוב את הבנות , וכשלא הגיב, השליכה את האבן על השימשה האחורית של הרכב וגרמה לו לנזק - עבירה של תקיפת בת זוג.
הנאשם בן 27, כיום גרוש, להם 3 בנות, בנות שנה וחצי עד 7.
עבד כעצמאי בתחום הגינון , היום עובד כנהג משאית.
הם התרשמו שהוא אדם צעיר, בעל יכולות, שנפתח. הוא גדל בתנאים מורכבים וקשים, עקב צנעת הפרט לא תפורטנה. התרשמו כי קיימת נזקקות טיפולית. בתחילה שולב בקבוצה טיפולית בתחום האלימות הוא שיתף פעולה באופן מלא ונתרם. לאחר 8 חודשים הוחלט להעבירו לטפול פרטני שבועי. בשיחות הוא שיתף אודות השינויים שערך בחייו.
3
כיום בנוסף להיותו נהג משאית עובד גם במסעדת פשה באשקלון בערב. הוא עבר לגור בשכירות בגפו. הוא מביע שביעות רצון ממקומות העבודה.
למרות שהתגרשו ב- 13.7.15 , הוא בקשר עם המתלוננת רק לגבי מפגשים עם הבנות ונמנע מכל קשר אחר. הוא שומר קשר רציף עם שירות המבחן, המסייעים לו בהתמודדות עם הגירושין, מקפיד בקשר עם הבנות. יש לו יכולת טובה להתבוננות פנימית ונכונות ורצון להמשיך בטפול פרטני לצורך שיקום חייו. לכן, בסופו של יום, ממליצים להעמידו בצו מבחן ולהאריך מאסר מותנה של 5 חודשים התלוים נגדו. הואיל וההתחייבות לא הומצאה , לא אוכל להתיחס אליה.
אני גוזרת על הנאשם עונשים כדלקמן:
1. הנני מורה על הארכת עונש של מאסר מותנה של 5 חודשים כפי שנפסק על
תנאי בבית משפט שלום ת-אביב ביום 25.6.13 בתיק מס' 54457-09-11 למשך שנתיים נוספות כלומר, עד 25.6.18.
2. הנאשם ימצא בפיקוח שירות המבחן למשך שנה מהיום.
לצורך זאת עליו לחתום על צו מבחן.
מוסבר לנאשם כי אם לא יעמוד בתנאי הצו, ניתן יהיה להפקיעו ולגזור דינו לרכיבי ענישה נוספים, כולל הפעלת מאסר המותנה.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום ז' תשרי תשע"ו, 20/09/2015 במעמד הנוכחים.
|
רובין לביא , שופטת בכירה |
