ת"פ 12635/04/13 – מדינת ישראל נגד אליהו אברגל
בית משפט השלום בחדרה |
||
ת"פ 12635-04-13 מדינת ישראל נ' אברגל
|
|
21 ינואר 2014 |
1
בפני כב' סגן הנשיא, השופט אביהו גופמן |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל |
נגד
|
|
הנאשם |
אליהו אברגל |
נוכחים:
ב"כ המאשימה: עו"ד שירן גבע אלנקווה
הנאשם: בעצמו
ב"כ הנאשם: עו"ד שי לוי
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין |
1. ע"פ כתב האישום, בתאריך 3.4.13 נמצא כי הנאשם מגדל בדירתו 24 שתילי קנביס במשקל נטו של 161.43 גרם. כן נתפסו בדירה מנורות חימום, שנאים ובקבוקי דשן נוזלי וסם נוסף מסוג קנביס במשקל לא ידוע.
הוראות החיקוק על פיהן הואשם הנאשם הן: גידול, ייצור והכנת סמים מסוכנים והחזקת סם לצריכה עצמית.
2. בתאריך 11.7.13 הודה הנאשם בעובדות כתב האישום, הורשע ונשלח לקבלת תסקיר קצין מבחן וחוות דעת הממונה על עבודות השירות.
3. בתסקיר שירות המבחן שהוגש, נסקרו נסיבות חייו של הנאשם, כאשר בשלב כלשהו, בצעירותו, ניהל אורח חיים דתי אך פרש מאורח חיים זה, התרועע עם פורעי חוק והחל בשימוש בסמים.
בהמשך נסע לאנגליה, שם לדבריו הפסיק עם השימוש בסם, אך שמר על קשר עם חבריו הישנים ובשנת 2010 חזר לארץ, צבר חובות ונטל הלוואות מהשוק האפור.
2
לנאשם הרשעה משנת 2005 בהחזקת סכין, תיק פתוח של החזקת סם שלא לשימוש עצמי וכן הרשעה בנהיגה תחת השפעת אלכוהול.
באשר לעבירות נשוא גזר דין זה, הנאשם "מצדיק" את מעשיו שנעשו על רקע חובות לשוק האפור. ע"פ התסקיר, ההליך המשפטי והטיפול שעבר לא היוו גורמים מציבי גבולות וקיים סיכון גבוה להישנות מעורבות פלילית.
שירות המבחן נמנע מהמלצה טיפולית וממליץ על מאסר בפועל או בעבודות שירות ומאסר מותנה.
4. ב"כ המאשימה, בטיעוניו לעונש, מפנה לחומרת המעשים בהם הורשע הנאשם ומציב את מתחם הענישה על בין 6 חודשי מאסר ל - 24 חודשי מאסר. כן מפנה ב"כ המאשימה לחומרה שיש לייחס לעבירות הסמים, לאמור בתסקיר שירות המבחן ועותר לענישה מוחשית בדמות מאסר בפועל, ברף העליון של מתחם הענישה, מאסר מותנה ארוך ומרתיע, קנס ופסילת רישיון נהיגה.
5. ב"כ הנאשם, בטיעוניו לעונש מדגיש כי מדובר בנאשם בן 26 אב לילדה בת שנה וחצי. כן נטען על ידו, שמדובר בכמות סם מינורית ומפנה לפסיקה באשר למתחם הענישה ההולם.
לדבריו, במקרים דומים, ביהמ"ש הסתפק אפילו בענישה הצופה פני עתיד בלבד כאשר במקרה זה הנאשם השתקם ועובד כעת בקייטרינג ועברו הפלילי הינו בגין הרשעה אחת בלבד משנת 2005 בעבירה של החזקת סכין. ב"כ הנאשם עותר להסתפק בענישה הצופה פני עתיד ולכל היותר מאסר שירוצה בעבודות שירות.
6. העיקרון המנחה בענישה הוא קיום יחס הולם בין חומרת מעשה העבירה בנסיבותיו ומידת אשמו של הנאשם ובין סוג ומידת העונש המוטל עליו.
ביהמ"ש, בבואו לקבוע לקבוע את מתחם הענישה, יתחשב בערך החברתי שנפגע מביצוע העבירה, מידת הפגיעה בו, מדיניות הענישה הנהוגה והנסיבות הקשורות בביצוע העבירה.
7. בתי המשפט חזרו וציינו פעמים רבות את החומרה שיש לייחס לעבירות הסמים ולצורך להילחם בהן מלחמת חורמה. אין צורך להכביר מילים על הערך החברתי שנפגע כתוצאה מביצוע המעשים נשוא כתב האישום, שכן הוא ברור מאליו.
3
באשר למדיניות הענישה לעניין קביעת מתחם הענישה, הרי הענישה שונה בכל מקרה וכל מקרה ומקרה ונסיבותיו.
בת.פ. 2456-07-10 מ"י נ' תבל הטיל בימ"ש המחוזי 8 חודשי מאסר על נאשם שניהל מעבדת סמים והחזיק 8.9 ק"ג סם מסוג קנביס וציוד רב ומתוחכם.
בע"פ (נצרת) 1370-05 שם דובר בניהול מעבדת סם בדירת מגורים ותפיסת 6.5 ק"ג סם קנביס וכן הואשמו נאשמים במכירת סם הם נדונו ל- 8 ו - 10 חודשי מאסר.
בעפ"ג (ת"א) 17155-07-10 מ"י נ' עמר דובר גם כן בניהול מעבדת סם מתפיסת סמים וגידול סם ונתפס סם במשקל של כ- 11 ק"ג והוטלו לאחר ערעור 9 חודשי מאסר .
בעפ"ג (מרכז) 52810-07-10 עזריה נ' מ"י גם שם דובר בניהול מעבדת סם וגידולי שתילים (1.11 ק"ג) והנאשם נידון לאחר ערעור ל - 6 חודשי מאסר בעבודות שירות.
בת.פ. 32746-11-09 מ"י נ' ביטון היה מדובר במעבדת סם במבנה תעשייה שם נתפסו 90.5 ק"ג חשיש, נדונו הנאשמים המרכזיים ל - 18 חודשי מאסר.
בת.פ. 29407-11-12 מ"י נ' לוין נסקרה הפיסקה וביהמ"ש קבע את מתחם ענישה ההולם כעומד על בין 10 ל - 24 חודשי מאסר.
במקרה שבפניי המדובר בעבירה עם תכנון מוקדם (הקמת מעבדת סם) וכן חלקו של הנאשם הינו רב שכן הסם והמעבדה נמצאו בבית מגוריו.
בסופו של דבר, אני מעמיד את מתחם הענישה בנסיבות מקרה זה על בין 6 חודשי מאסר בעבודות שירות ל- 10 חודשי מאסר בפועל.
8. באשר לנסיבות שאינן קשורות לביצוע העבירה, הרי אין להתעלם מכך שהנאשם הודה בהזדמנות הראשונה וחסך מזמנו של בימ"ש. לנאשם גם אין עבר פלילי מכביד ויש לו הרשעה אחת בעברו משנת 2005 בגין החזקת סכין, אין לו הרשעות בעבירות סמים.
מאידך, תסקיר שירות המבחן הינו שלילי בעיקרו, כאשר מצוין בתסקיר, שההליך המשפטי והטיפולי לא היוו גורמים מציבי גבולות וקיים סיכוי גבוה להישנות מעורבות פלילית.
9. לאחר ששקלתי את כל האמור לעיל, ובכלל זה מעשה העבירה נשוא גזר הדין, עברו הפלילי והאמור בתסקיר שירות המבחן, אני גוזר על הנאשם את העונשים כדקלמן:
4
א. אני דן את הנאשם ל- 6 חודשי מאסר אשר ירוצו בעבודות שירות בחברת קדישא בחדרה, בימים ובשעות כפי שקבע הממונה על עבודות השירות בחוות דעתו.
הנאשם יתייצב לריצוי עונש המאסר בעבודות שירות ביחידת עבודות שירות, רח' הציונות 14, משטרת טבריה, טבריה. בתאריך 2.2.14 שעה 08:00 וזאת תוך תיאום עם הממונה על עבודות השירות.
ב. מאסר על תנאי לתקופה של 8 חודשים והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור במשך שנתיים מהיום עבירות בהן הורשע למעט החזקת סם לשימוש עצמי, ויורשע בהן בין בתקופת התנאי ובין לאחריו.
ג. תשלום קנס בשיעור 3,000 ש"ח או 30 ימי מאסר תחתיו.
הקנס ישולם ב - 5 תשלומים חודשיים, שווים ורצופים של 600 ₪ , החל מיום 1.8.14 ובכל 1 לחודש שלאחריו.
ד. אני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה למשך 6 חודשים החל מהיום, הנאשם יפקיד רישונו במזכירות בימ"ש, בהעדר רישיון נהיגה, יגיש תצהיר מתאים במזכירות בימ"ש.
ניתן צו להשמדת המוצגים.
הודעה והוסברה זכות הערעור תוך 45 יום מהיום.
העתק גזר הדין יישלח לשירות המבחן ולממונה על עבודות השירות.
ניתנה והודעה היום כ' שבט תשע"ד, 21/01/2014 במעמד הנוכחים.
|
אביהו גופמן, שופט סגן נשיא |
הוקלדעלידיתמיגיבלי
