ת"פ 10867/08/22 – מדינת ישראל נגד אסלאם אבו דבור (עציר)
בית משפט השלום באשקלון |
|
|
|
ת"פ 10867-08-22 מדינת ישראל נ' אבו דבור(עציר)
תיק חיצוני: 3333902022 |
בפני |
|
|
מאשימה |
מדינת ישראל |
|
נגד
|
||
נאשמים |
אסלאם אבו דבור (עציר) |
|
|
||
|
|
|
|
||
החלטה
|
בפניי בקשה להורות על השמדת המוצגים שנתפסו וחילוט סכום שנתפס בסך 198 ₪ לטובת אוצר המדינה.
גזר הדין בעניינו של הנאשם ניתן ביום 15.08.22 ובו ניתן צו כללי למוצגים.
ביום 29.11.22 הורה בי המשפט למאשימה להודיע לבעלי הרכוש ביניהם הנאשם והמתלוננים להגיע וליטול את רכושם.
ביום 06.02.23 הודיעה המאשימה כי מדובר בתושבי שטחים ונעשה ניסיון לאתרם אך ללא הועיל. לפיכך מבקשת משטרת שדרות, האוחז במוצגים להשמידם ולחלט סך של 198 ₪ שנתפסו לטובת אוצר המדינה.
סעיף 42 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], תשכ"ט-1969 (להלן: "הפקודה") קובע כדלקמן:
(א) חפץ או דמי מכרו, שעל המשטרה להחזירו לאדם לפי חוק זה, והאדם נדרש בכתב לבוא למקום שנקבע ולקבלו, ולא יעשה כן תוך ששה חדשים מיום שנמסרה לו הדרישה, או שתוך ששה חדשים מן היום שבו חייבת המשטרה להחזירו לא נודע לה מקום הימצאו על אף שפעלה בשקידה סבירה לגילויו - רואים אותו כנכס ללא בעלים והוא יחולט לאוצר המדינה.
(ב) לענין סעיף זה משלוח דרישה בדואר רשום, לפי המען שמסר האדם במשטרה, ישמש ראיה לכאורה שהדרישה נמסרה לו תוך 48 שעות מעת משלוחה.
לאור האמור, מורה כי המשטרה תפעל בהתאם להוראת החוק וזאת עד ליום 29.5.23.
ככל וניסיונות איתור הבעלים לא יצלחו עד למועד זה, מורה על השמדת המוצגים, וכן על חילוט הסכום שנתפס, בסך של 198 ₪, לטובת אוצר המדינה.
ניתנה היום, י"ח שבט תשפ"ג, 09 פברואר 2023, בהעדר הצדדים.
