ת"ד 9192/05/15 – מדינת ישראל נגד אורן מודחי
בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה |
||
ת"ד 9192-05-15 מדינת ישראל נ' מודחי
|
|
19 מאי 2016 |
1
|
|
|
לפני כבוד השופטת, סגנית נשיאה טל אוסטפלד נאוי |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
אורן מודחי
|
||
#1#>
נוכחים:
ב"כ המאשימה - עו"ד גפני
ב"כ הנאשם/ת - עו"ד רופא
הנאשם/ת - בעצמו
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת-דין
הנאשם הודה בכל העובדות הנטענות בכתב האישום.
לפיכך, אני מוצאת את הנאשם אשם בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום ומרשיעה אותו בהתאם.
ניתנה והודעה היום י"א אייר תשע"ו, 19/05/2016 במעמד הנוכחים.
|
טל אוסטפלד נאוי , שופטת, סגנית נשיאה |
2
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע לאחר שהודה, כי נהג ברכב פרטי לאחור, יצא ממכון "אוטו טסט" לכוון הרחוב, כאשר באותה שעה הלך הולך רגל על המדרכה, הנאשם פגע בו. כתוצאה מהתאונה נחבל הולך הרגל חבלה של ממש, נגרמו לו שברים בבוהן והוא נזקק לאשפוז.
בית המשפט צפה בסרטון שהציגה ההגנה, לפיו אכן נראה הנאשם נוסע לאחור בנסיעה איטית, הולך הרגל הגיע בהליכה על המדרכה, כאשר הנאשם פוגע בו.
בית המשפט התרשם, כי שדה הראיה של הנאשם אכן היה מוגבל באופן יחסי שעה שנמצאו במקום עץ ושער, ואולם אינני סבורה כי הנסיבות אותן תאר הסנגור מצדיקות חריגה מעונש המינימום שבחוק, אכן עברו של הנאשם איננו מכביד, הוא מחזיק ב רישיון נהיגה משנת 2000 ולחובתו 7 הרשעות כולן מסוג ב-מ, ואולם היה עליו לנהוג משנה זהירות עת נסע לאחור על אחת כמה וכמה כששדה הראיה שלו מוגבל.
מדובר בהולך רגל לקוי ראיה, שמן הסתם לא יכול היה להבחין בנאשם.
לאור כך, הרי שלא מצאתי להפחית מעונש פסילת המינימום שבחוק ואולם יש בנסיבות שתוארו דלעיל להתחשב בשאר רכיבי הענישה. על כן ומטעמי מדיניות משפטית ונוכח הלכת בית משפט העליון בעניין כיבוד הסדרי טיעון, אתן ידי להסדר.
דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 900 ₪ .
הקנס ישולם תוך 90 יום מהיום.
הנאשם הונחה לגשת למזכירות לקבלת שובר תשלום.
הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים .
רישיון הנהיגה יופקד בבית המשפט לא יאוחר מיום 19.6.16 בשעה 12.00 וממועד ההפקדה תחושב הפסילה. גם אם לא יפקיד הנאשם את רישיונו, נחשב הוא פסול מלנהוג אך הפסילה תחושב ממועד ההפקדה בלבד. אם אין לנאשם רישיון נהיגה בתוקף, יפנה למזכירות בית המשפט.
3
הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים והתנאי הוא שלא יעבור אותה עבירה בה הורשע או עבירות תוספת ראשונה ושנייה.
זכות ערעור תוך 45 יום.
ניתנה והודעה היום י"א אייר תשע"ו, 19/05/2016 במעמד הנוכחים.
|
טל אוסטפלד נאוי , שופטת, סגנית נשיאה |
הוקלד על ידי סיגל קדוש
