ת"ד 3927/12/16 – מדינת ישראל נגד דימיטרי קוקסין
בית משפט השלום לתעבורה בחיפה |
||
ת"ד 3927-12-16 ישראל נ' קוקסין
|
|
11 יוני 2017 |
1
|
כב' השופט גיל קרזבום, סגן נשיא |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
דימיטרי קוקסין
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה - עו"ד אלי גורן
ב"כ הנאשם - עו"ד יאיר סטולר
הנאשם - הנאשם
נוכח גם בנהּ של המנוחה מר משה רוזנברג
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
כתב האישום יתוקן בכתב יד ב"כ המאשימה ויחתום על יד התיקון.
ניתנה והודעה היום י"ז סיוון תשע"ז, 11/06/2017 במעמד הנוכחים.
|
גיל קרזבום , סגן נשיא |
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
2
אני מרשיע את הנאשם בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום המתוקן.
ניתנה והודעה היום י"ז סיוון תשע"ז, 11/06/2017 במעמד הנוכחים.
|
גיל קרזבום , סגן נשיא |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירות של התנהגות הגורמת נזק וחבלה, נהיגה באור אדום ברמזור ובקלות ראש, עבירות מיום 28.8.14.
ב"כ המאשימה עתרה לפסילה של שנים, פסילה על תנאי וקנס, זאת לאור חומרת העבירות, תוך שהיא מדגישה שהפרקליטות סגרה את תיק גרימת המוות ברשלנות.
ב"כ הנאשם ביקש להתעלם מהעובדה שברקע היה הנאשם חשוד בעבירה של גרימת מוות ברשלנות וטען כי יש לגזור את עונשו של הנאשם אך ורק מול כתב האישום הנוכחי ועברו התעבורתי המקל, הודאתו המידית, הבעת החרטה ונסיבותיו האישיות.
נראה, כי המאשימה אכן נותנת משקל של ממש בטיעוניה לעובדה שהנאשם היה חשוד בעבירה של גרימת מוות ברשלנות, אחרת לא ניתן להסביר את עתירתה למס' שנות פסילה. אציין בהקשר זה כי בתיקים דומים המאשימה עותרת בד"כ לפסילה של 3 חודשים עד 6 חודשים, פסילה על תנאי וקנס.
לאחר ששקלתי את מהות העבירות, נסיבות ביצוען, הערך החברתי עליו יש להגן (הגנה על ציבור המשתמשים בדרך) והפסיקה הנהוגה, אני סבור כי מתחם העונש ההולם צריך לכלול פסילה בפועל שלא תפחת מ-3 חודשים ולא תעלה על 6 חודשים וקנס משמעותי.
3
לקולה אני מביא בחשבון את הודאתו המידית של הנאשם, נסיבותיו האישיות, הבעת החרטה, עברו התעבורתי המקל מאד אשר כולל עבירה אחת משנת 2004 והנזק שייגרם לו כתוצאה מפסילה ארוכה.
לאור כל האמור לעיל, הנני גוזר על הנאשם כדלקמן:
- אני דן את הנאשם לתשלום קנס בסך 2000 ש"ח.
תשלום הקנס - בתוך 90 ימים.
הנאשם הונחה לגשת למזכירות לקבל שובר תשלום.
- אני פוסל את הנאשם מלנהוג ו/או מלקבל ו/או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 5 חודשים בפועל בניכוי 90 ימי פסילה מנהלית.
ריצוי הפסילה יחל היום בשעה 23.00.
רישיון הנהיגה נמסר באולם בית המשפט.
המזכירות תוציא לנאשם אישור הפקדה בהתאם.
הנאשם רשאי לנהוג היום ללא רישיון הנהיגה עד השעה 23.00.
- אני פוסל את הנאשם מלנהוג ו/או מלקבל ו/או
מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים על תנאי למשך 3 שנים והתנאי הוא
שהנאשם לא יעבור אותה/ן עבירה/ות שעליה/ן הורשע או אחת העבירות המפורטות בתוספת
הראשונה או בתוספת השנייה ל
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בחיפה תוך 45 ימים מהיום.
ניתן והודע היום י"ז סיוון תשע"ז, 11/06/2017 במעמד הנוכחים.
|
גיל קרזבום , סגן נשיא |
הוקלד על ידי מירב כהן ויניאק
