ת"ד 2705/02/16 – מדינת ישראל נגד אלעד גסולקר
בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה |
||
ת"ד 2705-02-16 מדינת ישראל נ' גסולקר
|
|
05 יוני 2016 |
1
|
|
|
לפני כבוד השופטת, סגנית נשיאה טל אוסטפלד נאוי |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
אלעד גסולקר
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה - עו"ד גפני
ב"כ הנאשם/ת - עו"ד קונפינו - מגיש כתב מינוי
הנאשם/ת - בעצמו
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
הנאשם הודה בכל העובדות הנטענות בכתב האישום.
לפיכך, אני מוצאת את הנאשם אשם בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום ומרשיעה אותו בהתאם.
ניתנה והודעה היום כ"ח אייר תשע"ו, 05/06/2016 במעמד הנוכחים.
2
|
טל אוסטפלד נאוי , שופטת, סגנית נשיאה |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע לאחר שהודה כי ביום 2.10.15 בשעה 03.40 נהג בקטנוע בעיר רחובות. הנאשם התקרב לצומת, חצה אותו כשברמזור אור אדום, חסם דרכו של רכב פרטי, וגרם להתנגשות בין כלי הרכב, כתוצאה מהתאונה נחבל הנאשם בגופו חבלות של ממש כאשר נגרמו לו שברים בצלעות, קרע בטחול, שבר מרוסק תוך מפרקי ברדיוס וקרע .
נוסע שהרכיב נחבל אף הוא חבלה של ממש, כאשר נגרם לו שבר בעצם הבריח. כמו כן, הוא נחבל בגופו הנהג המעורב וכלי הרכב ניזוקו.
הנאשם החזיק ברישיון נהיגה משנת 2012 לחובתו 4 הרשעות .
הצדדים הגיעו להסדר לענין העונש לפיו עותרים במשותף לגזור על הנאשם 10 שנות פסילה שתחול על רכב דו גלגלי, כאשר המאשימה מבקשת ש- 4 חודשים יחולו על כל כלי הרכב, כמו כן עותרים במשותף לפסילה מותנית קנס מתון והתחייבות.
ב"כ המאשימה ציינה כי במסגרת ההסדר שקלה המאשימה את החבלות הקשות שנגרמו ואת עברו התעבורתי של הנאשם.
הסנגור מבקש מביהמ"ש שלא לגזור על הנאשם 4 חודשי פסילה על כל סוגי כלי הרכב. הוא מבקש כי בית המשפט יתחשב בלקיחת האחריות, בעובדה כי הנאשם הוא זה שנחבל חבלות של ממש בתאונה, כאשר לאחריה נקבעה נכותו בדרגה של 100 אחוז ומקבל קצבה מהמל"ל ועדיין מטופל בבתי החולים.
הסנגור הוסיף, כי מדובר בבחור בן 20 כאשר לפני 4 שנים נפטרה אמו, הוא מתגורר עם אביו, אשר לקה בשני ארועים מוחיים ומסייע לו בחיי היום יום ובהגעה לטיפולים. הסנגור ציין והגיש אישור רפואי לפיו, הנוסע שנחבל שוחרר לביתו לאחר יומיים בביה"ח.
3
הנאשם הביע חרטה עמוקה בפני בית המשפט, ציין את נסיבות חייו, וביקש שיתאפשר לו לפתוח דף חדש ולהמשיך את חייו.
מדובר בעבירות חמורות ובנהיגה אשר גרמה לחבלות של ממש חמורות. אכן הנאשם הוא שנחבל את מרבית החבלות החמורות, ועל כן ניתן לומר כי בא על עונשו, אולם יש לזכור כי נוסע נוסף אף הוא נחבל בתאונה חבלה של ממש.
עברו התעברותי של הנאשם מכביד יחסית לותק הנהיגה הקצר, כאשר הוא מחזיק ב רישיון נהיגה משנת 2012, צבר לחובתו 4 הרשעות ביניהן עבירה חמורה של נהיגה תחת השפעת סמים/אלכוהול.
נראה כי המאשימה בעתירתה לעונש שקלה את נסיבות חייו של הנאשם בראי עברו התעבורתי וחומרת האישומים כנגדו כאשר עתרה לענוש פסילה כפי שעתרה.
לאור כל האמור לעיל, מטעמי מדיניות משפטית ונוכח הלכת בית משפט העליון בעניין כיבוד הסדרי טיעון, אתן ידי להסדר.
דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 540 ₪.
הקנס ישולם תוך 90 יום מהיום.
הנאשם הונחה לגשת למזכירות לקבלת שובר תשלום.
הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 10 שנים.
ב-4 החודשים הראשונים תחול הפסילה על כל כלי הרכב והיתרה על רכב דו גלגלי בלבד, כאשר יצוין כי העבירה בוצעה כאשר הנאשם נהג ברכב דו גלגלי.
רישיון הנהיגה יופקד בבית המשפט היום וממועד ההפקדה תחושב הפסילה. גם אם לא יפקיד הנאשם את רישיונו, נחשב הוא פסול מלנהוג אך הפסילה תחושב ממועד ההפקדה בלבד. אם אין לנאשם רישיון נהיגה בתוקף, יפנה למזכירות בית המשפט.
4
הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 6 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים והתנאי הוא שלא יעבור אותה עבירה בה הורשע או עבירות תוספת ראשונה ושנייה.
הנאשם יחתום היום על התחייבות בסך של 5,000 ש"ח שלא לעבור במשך 3 שנים את אותן עבירות בהן הורשע/ עבירות של נהיגה בקלות ראש או גרימת חבלה של ממש או נהיגה בזמן פסילה אחרת ייאסר למשך 30 ימים.
זכות ערעור תוך 45 יום.
ניתנה והודעה היום כ"ח אייר תשע"ו, 05/06/2016 במעמד הנוכחים.
|
טל אוסטפלד נאוי , שופטת, סגנית נשיאה |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
רישיון נהיגה יופקד במזכירות ביה"ש לא יאוחר מיום 7.8.16.
ניתנה והודעה היום כ"ח אייר תשע"ו, 05/06/2016 במעמד הנוכחים.
|
טל אוסטפלד נאוי , שופטת, סגנית נשיאה |
הוקלד על ידי סיגל קדוש
