ת"ד 13183/05/18 – מדינת ישראל נגד פלוני
1
בפני |
כבוד השופטת בכירה אטליא וישקין
|
|
מאשימה |
מדינת ישראל |
|
נגד
|
||
נאשמים |
פלוני
|
|
|
||
|
|
|
|
||
החלטה
|
בקביעת מתחם העונש ההולם, העיקרון המנחה הוא עקרון ההלימה בין חומרת המעשה בנסיבותיו ומידת אשמתו של הנאשם ובין העונש המוטל עליו.
כאשר, מדיניות הענישה אמורה להרתיע מפני בצוע עבירות נוספות ולהעביר מסר ברור על מי שבהתנהגותו פוגע בערך החברתי שהינו פגיעה בביטחון הציבור וסיכון המשתמשים בדרך.
התביעה ביקשה לגזור על הנאשם פסילה שלא תפחת מ 8 חודשים ואילו הסנגורית ביקשה להסתפק ברף הנמוך של הפסילה תוך שמפנה לאסופת פסיקה.
בחנתי מכלול פסקי הדין אשר
הונחו בפני. מטבע הדברים, יפים פסקי דין אלו כל אחד לנסיבותיו .בנוסף - אין זה סוד
שבשנים האחרונות , לאחר כניסתו לתוקפו של תיקון מספר 113 ל
2
לעניינינו - למרות העובדה שתקופת האישפוז הסתכמה ביומיים - אין להתעלם מכך שאין מדובר ב"חבלה של ממש" ברף התחתון. יש להפנות לכך שמדובר בשבר פתוח בפיקת הברך. שבר אשר הצריך ניתוח שיחזור קיבוע ותקופת החלמה ממשית.
בנסיבות אל יש לומר כי מתחם הענישה נע בין 6 חודשי פסילה לבין 10 חודשים.בצד קנס ופסילה מותנית.
לעניינינו
נתתי דעתי להודאת הנאשם באשמה. מצאתי ליתן משקל לקולא לטיעוני הסנגורית בדבר קשיי ניראות הדדיים ובעיתיות בצומת אשר רומזר מאז התאונה. עוד אציין כי נסיבותיו האישיות של הנאשם , הצורך בטיפולים רפואיים לאשתו והעדר תמיכה משפחתית מצדיקים הקלת מה בעונשו.
עוד אציין כי לא אוכל להתעלם מקשיי תקופת החירום בשל מחלת הקורונה.
סוף דבר
הריני גוזרת על הנאשם העונשים הבאים :
קנס
הנני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך __1500 ₪ או 30 ימי מאסר שיישא תמורתם.
הקנס ישולם תוך 90 ימים.
שובר תשלום ישלח לכתובתו הרשומה של הנאשם ו/או סנגוריתו.
פסילה בפועל
הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של __150 יום .
ריצוי הפסילה נדחה עד 90 יום.
פסילה על תנאי
הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של __3__ חודשים וזאת על
תנאי למשך _2_שנים.
3
ניתנה היום, י"ג תשרי תשפ"א, 01 אוקטובר 2020, בהעדר הצדדים.
