תת"ע 927/08/17 – מדינת ישראל נגד נגר משה
בית משפט השלום לתעבורה באשדוד |
||
תת"ע 927-08-17 מדינת ישראל נ' נגר משה
|
|
03 אוקטובר 2017 |
1
|
דו"ח תעבורה 98210000919 |
|
לפני כבוד השופטת דורית בונדה |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
נגר משה
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה - עו"ד בתיה כהן רביבו
הנאשם ובא כוחו - עו"ד אדי פליאס
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
אני מרשיעה את הנאשם בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום, זאת נוכח הודייתו.
ניתנה והודעה היום י"ג תשרי תשע"ח, 03/10/2017 במעמד הנוכחים.
|
דורית בונדה, שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
צודק הסנגור כי אין מדובר בהקראה ראשונה מה גם כי לא יתכן שבתיק מעין זה תינתן דחייה לצורך היערכות המאשימה לשלב הטיעונים לעונש. על המאשימה להתייצב ערוכה ומוכנה לכל דיון ודיון.
מדובר ביום מענה לו נקבעו קרוב ל-100 תיקים.
לא יעלה על הדעת כי יינתנו דחיות ביום מעין זה ובסוג תיק כפי התיק שלפניי לצורך היערכות המאשימה. מה גם שמדובר בדיון הקראה נדחה.
הטיעונים לעונש יישמעו כעת.
2
ניתנה והודעה היום י"ג תשרי תשע"ח, 03/10/2017 במעמד הנוכחים.
|
דורית בונדה, שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
1. הנאשם הורשע לאחר הודייתו בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום, זאת בפתח הליך ההקראה ובהזדמנות הראשונה.
2. נאשם נוהג משנת 1967 ולחובתו 125 הרשעות קודמות; אולם עיון בעברו הקרוב מלמד כי אין בעבר זה עבירות מאותו סוג.
3. הנאשם הינו נהג מקצועי אשר מבלה את מרבית שעות היום בכבישים ועברו אכן עבר מכביד בו אין להקל ראש.
4. יחד עם זאת, יש לשקול כי עבר מכביד ככל שיהיה לעולם נשקל בתוך משקל העונש ההולם ורק לאחר קביעת המתחם גופו.
5. המאשימה הפנתה לפסיקה המתמקדת בהליך המנהלי בעוד אנו מצויים בשלב גזירת העונש כשאף לא אחד מן הצדדים הציג לפניי מתחמי ענישה ביחס לעבירה הנוכחית לשלב זה של העונש מהם ניתן ללמוד על מדיניות הענישה הנהוגה.
6. אין חולק כי הנאשם כבר נפסל מנהלית לתקופה בת 30 יום אגב העבירה בה הורשע כעת.
לא זו אף זאת, הרכב בו נעברה העבירה הושבת אף הוא למשך 30 יום ואף זאת יש לשקול בעת גזירת עונשו של הנאשם.
7. מתחם העונש ההולם את העבירה שנעברה, בשים לב לערך החברתי המוגן אשר נפגע, לנסיבות ביצוע העבירה כמתואר בכתב האישום ולמדיניות הענישה הנהוגה, נע בין - פסילה שלא תפחת מ-30 יום, פסילה על תנאי וקנס; לבין - פסילה בת מספר חודשים, פסילה על תנאי, התחייבות וקנס.
8. בתוך מתחם העונש ההולם יש לשקול נסיבות שאינן קשורות בעבירה ובמקרה שלפניי מדובר בהודאת הנאשם תוך נטילת אחריות ותוך חסכון בזמן שיפוטי יקר מחד גיס ומאידך גיסא בוותק נהיגה ובעבר מכביד. כמו כן, יש לשקול את נסיבותיו האישיות של הנאשם ואת מצבו הכלכלי כעולה מדבריו לעונש.
9. לאור כל אלה, יש לגזור כעת את דינו של הנאשם ואציין כי לו היה עברו של נאשם זה עבר מקל, היה ניתן להסתפק בעונש הפסילה המנהלית אותה ריצה, זאת בנוסף לעונשים נלווים. אך מאחר ולפניי נאשם אשר עברו מכביד, הרי שלא ניתן לגזור את עונשו ברף הנמוך של מתחם העונש ולהסתפק בעונשים צופי פני עתיד.
3
10. לפיכך
ולאחר ששקלתי כלל טיעוני הצדדים לעונש וכן את כלל השיקולים הנדרשים בהתאם לתיקון
113 ל
א. קנס בסך 300 ₪ אשר ישולם עד ולא יאוחר מיום 01.01.2018.
הנאשם יפנה למזכירות בית המשפט לשם קבלת שובר/ים תשלום.
ב. הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה למשך 60 יום, בניכוי 30 ימי פסילה מנהלית.
הנאשם יפקיד את רישיון הנהיגה במזכירות בית המשפט, וזאת עד ולא יאוחר מיום 01.01.2018 בשעה 12:00. למען הסר ספק, הנאשם ייחשב פסול מלנהוג החל ממועד זה, אולם חישוב מנין ימי הפסילה יחל ממועד ביצוע הפקדת רישיון הנהיגה בפועל.
ג. הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 2 חודשים, וזאת על תנאי למשך 2 שנים.
זכות ערעור בתוך 45 יום לבית המשפט המחוזי בבאר-שבע.
ניתנה והודעה היום י"ג תשרי תשע"ח, 03/10/2017 במעמד הנוכחים.
|
דורית בונדה, שופטת |
