תת"ע 8078/01/19 – מדינת ישראל נגד שמעון אלמקיס
|
|
תת"ע 8078-01-19 מדינת ישראל נ' שמעון אלמקיס
תיק חיצוני: 90506057307 |
1
בפני |
כבוד השופטת רונה פרסון
|
|
מאשימה |
מדינת ישראל
|
|
נגד
|
||
נאשם |
שמעון אלמקיס
|
|
|
||
|
|
|
|
||
החלטה
|
1. לפניי בקשה לביטול פסק דין שניתן בהיעדר המבקש ביום 10.11.19 (להלן: "פסק הדין").
2. במסגרת פסק הדין הורשע המבקש בעבירה של נהיגה במהירות העולה על המותר ונגזר עליו קנס בסך 900 ₪.
3. המבקש טען כי ביום הדיון שהה בחו"ל ולא ידע אודות מועד הדיון. צירף כרטיסי טיסה לתאריכים 7.11.19-11.11.19. טען כי הגיש בקשה להסב את הדו"ח למר תומר כלפון, שליח שלו, שביצע את העבירה. טען כי ביקש במסגרת תיק אחר לבצע הסבות ב-4 דו"חות לרבות דו"ח זה, וכי הנהג בפועל הגיע לבית המשפט וחתם על תצהיר בפני עורך דין.
4. המשיבה לא הגישה תגובה לבקשה.
2
5. לאחר ששקלתי טענות המבקש החלטתי לקבל הבקשה בכפוף לתשלום הוצאות.
6. על
פי סעיף
7. הדיון בתיק אשר היה קבוע ליום 31.1.19 נדחה לבקשתו של המבקש, שהוגשה ביום 30.1.19, בהחלטה מאותו יום. משלא התייצב המבקש לדיון בעניינו, חזקה כי פעל בהתאם להחלטת בית המשפט אשר קיבל את בקשתו ודחה את מועד הדיון או לכל הפחות היה על המבקש לבדוק מה עלה בגורל בקשתו ולמתי נדחה הדיון.
8. עם זאת, המבקש טען כי הגיש בקשה להסב את הדו"ח לשליח שלו, מר תומר כלפון. אמנם המבקש לא צירף תצהיר מטעם הנהג הנטען בפועל ואף לא צירף את בקשת ההסבה, אך בשים לב לטענתו כי אדם אחר ביצע את העבירה ומאחר שצירף כרטיסי טיסה לפיהם שהה בחו"ל ביום הדיון, אני סבורה כי יש מקום ליתן לו יומו בבית המשפט על מנת להסיר את החשש מפני עיוות דין, אולם זאת בכפוף לחיוב המבקש בתשלום הוצאות לטובת המדינה.
9. סיכומו של דבר, הריני לקבל את הבקשה ולבטל את פסק הדין, זאת בכפוף לחיוב המבקש בתשלום הוצאות לטובת המדינה בסכום של 700 ₪, אשר ישולם על ידי המבקש עד ליום 22.1.20 שאחרת - יוותר פסק הדין על כנו.
עם ביטול פסק הדין ייקבע מועד לדיון הקראה.
המזכירות תודיע לצדדים.
לעיוני בהתאם.
ניתנה היום, ו' טבת תש"פ, 03 ינואר 2020, בהעדר הצדדים.
