תת"ע 7988/04/16 – מדינת ישראל נגד חיים אלוני
בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה |
||
תת"ע 7988-04-16 מדינת ישראל נ' אלוני
|
|
25 מאי 2016 |
1
|
לפני כבוד השופט טל פרי |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
חיים אלוני
|
||
ב"כ המאשימה: עו"ד דורסמן
הנאשם בעצמו
גזר דין
הנאשם הודה והורשע בביצוע עבירה כמפורט בכתב האישום.
מדובר בנהיגה ללא רישיון רכב תקף אשר פקע תקופה של שנתיים וחצי.
בקביעת מתחם העונש ההולם, העיקרון המנחה הוא עקרון ההלימה בין חומרת המעשה בנסיבותיו ומידת אשמתו של הנאשם ובין העונש המוטל עליו.
כאשר, מדיניות הענישה אמורה להרתיע מפני בצוע עבירות נוספות ולהעביר מסר ברור על מי שבהתנהגותו פוגע בערך החברתי שהינו פגיעה בביטחון הציבור וסיכון המשתמשים בדרך.
לאור האמור הנני קובע כי מתחם העונש ההולם לאור נסיבות בצוע העבירה על פי עובדות כתב האישום הינו:
פסילה בפועל לתקופה של עד 3 חודשים , פסילה על תנאי, קנס שנע בין מאות לאלפי ₪.
הדיון נדחה להיום על מנת שהנאשם יציג מסמכים התומכים לטענתו על פיהם הרכב תוקן והסיבה היחידה שהרכב לא עבר מבחן שנתי כי הרכב היה מעוקל.
2
הוצג בפניי מסמך התומך בכך שביום 21.12.14 נבדק הרכב במכון רישוי ונמצא תקין. יחד עם זאת, אישור זה הוגבל למשך 7 ימים על מנת שיומצא רישיון רכב חדש, אך כאמור לא ניתן היה להוציא רישיון זה בשל העיקול.
גם אם הרכב נמצא תקין ב- 12/14, הרי שהעבירה בתיק זה הינה מיום 8.2.16, דהיינו, חלפה יותר משנה , כאשר בכל אותה העת, הרכב היה ללא רישיון תקף.
לטענת הנאשם, בכל אותה תקופה, הרכב לא היה בתנועה ולא נסעו בו.
אתחשב לקולא בעובדה כי הנאשם הודה בהזדמנות הראשונה וכי אישור התקינות אכן מעיד כי הרכב קיבל אישור של בוחן רכב בדבר תקינותו כאמור לעיל, ולפיכך, לא אמצה הדין עם הנאשם.
באשר לנסיבות שאינן קשורות לביצוע עבירה זו:
הנאשם מחזיק ברישיון נהיגה משנת 88', צבר לחובתו 47 הרשעות קודמות, זהו עבר מכביד, אך יחד עם זאת, אין לחובתו הרשעות דומות.
לאחר שהתחשבתי בטיעוני הצדדים ולאחר ששקלתי את השיקולים השונים, הנני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
- הנני גוזר על הנאשם קנס בסך 1,500 ₪.
הקנס ישולם ב- 5 תשלומים שווים ו רצופים החל מיום 23.6.16 ובכל 23 לחודש.
היה והקנס או שיעור משיעוריו לא ישולם במועד, תעמוד יתרת הקנס לתשלום מיידי ותועבר לגביה באמצעות המרכז לגביית קנסות.
הנאשם הונחה לגשת למזכירות לקבלת שובר תשלום.
- הנני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 14 ימים .
רישיון הנהיגה יופקד בבית המשפט לא יאוחר מיום 29.5.16 עד השעה 12.00 וממועד ההפקדה תחושב הפסילה. גם אם לא יפקיד הנאשם את רישיונו, נחשב הוא פסול מלנהוג אך הפסילה תחושב ממועד ההפקדה בלבד. אם אין לנאשם רישיון נהיגה בתוקף, יפנה למזכירות בית המשפט.
- הנני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים
וזאת על תנאי למשך 2 שנים והתנאי הוא שלא יעבור אותה עבירה בה הורשע או עבירות תוספת ראשונה או שנייה.
זכות ערעור תוך 45 יום לבית משפט מחוזי בלוד.
ניתנה והודעה היום י"ז אייר תשע"ו, 25/05/2016 במעמד הנוכחים.
3
|
טל פרי , שופט |
הוקלד על ידי רוית אליהו
