תת"ע 7853/12/15 – מדינת ישראל נגד אייל שטגמן
בית משפט השלום לתעבורה בתל אביב - יפו |
|
|
|
תת"ע 7853-12-15 מדינת ישראל נ' שטגמן אייל
תיק חיצוני: 90210212396 |
1
|
מספר בקשה:1 |
||
בפני |
כבוד השופט דן סעדון
|
||
מאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
נאשם |
אייל שטגמן
|
||
|
|||
החלטה |
לפני בקשה לביטול פסק דין שניתן בהיעדר הנאשם.
1. נגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של התרת נהיגה לבלתי מורשה לסוג הרכב לאחר שהתיר לאחר לנהוג ברכב "משא סגור". אין חולק כי ההזמנה לדין נמסרה לנאשם אולם לטענתו בשל פיצוץ דוד מים במפעל שהוא מנהל, נבצר ממנו להגיע לדיון. אשר לסיכויי ההגנה נאמר כי לנהג שלו הותרה הנהיגה היה רישיון נהיגה מסוג B וזה אפשר לו לנהוג כחוק ברכב.
2. התביעה, בתגובה לבקשה, מציינת כי לפנים משורת הדין תסכים לביטול גזר הדין וקביעת התיק לטיעונים לעונש תוך הותרת הכרעת הדין בעינה.
דיון
2
3. לאחר העיון החלטתי לבטל את פסק הדין כולו. אין חולק כי הנאשם זומן כדין לדיון ומשכך היה עליו לעתור לדחיית הדיון מבעוד מועד והדבר לא נעשה. עם זאת, ובמבט לאחור, נראה כי הסיבה שבעטיה לא התייצב הנאשם לדיון עשויה להיחשב טעם סביר לאי התייצבותו.
4. אשר לסיכויי ההגנה. בהזמנה לדין צוין ביחס לרכב מושא העבירה כי מדובר "ברכב משא סגור". רישיון נהיגה של הנהג הוא מסוג Bוהדבר מאפשר לו לנהוג ברכב מנועי שמשקלו הכולל עד 3.5 טון. לא ברור מנסיבות המקרה אם רכב "משא סגור" נכנס לקטגוריה של רכב מנועי במשקל עד 3.5 טון בו מותר לכאורה לבעל רישיון B לנהוג. ההגנה טוענת כי הנהיגה לבעל רישיון B מותרת ברכב בו בוצעה הנהיגה ואילו התביעה אינה מתייחסת כלל לעניין זה בתגובתה לבקשה. בנסיבות אלה ועל מנת שלא ייווצר מצב בו נגרם לנאשם עיוות דין ככל שהתיר לנהג מורשה כדין לנהוג ברכב נשוא ההזמנה לדין, אבטל את פסק הדין ואאפשר לנאשם להעלות טענותיו בעניין זה. עם זאת, בשים לב לכך שהתנהלות הנאשם גרמה לבזבוז זמן יקר, אני קובע כי הנאשם ישלם הוצאות בסך 750 ₪ לטובת אוצר המדינה וזאת עד 15.3.16. התיק נקבע להקראה לפניי ליום 5.4.16 שעה 08.30.
המזכירות תעביר עותק החלטה זו לצדדים.
ניתנה היום, ו' אדר א' תשע"ו, 15 פברואר 2016, בהעדר הצדדים.
