תת"ע 6796/05/22 – משה וינברגר ענבר נגד מדינת ישראל
בית משפט השלום לתעבורה בחיפה |
|
|
|
תת"ע 6796-05-22 מדינת ישראל נ' וינברגר ענבר
תיק חיצוני: 11250686562 |
1
|
מספר בקשה:2 |
||
בפני |
כבוד השופטת רונה פרסון
|
||
מבקש |
משה וינברגר ענבר
|
||
נגד
|
|||
משיבה |
מדינת ישראל
|
||
|
|||
|
|
||
|
|||
החלטה
|
1. לפניי בקשה לביטול פסק דין שניתן בהיעדר המבקש ביום 7.6.22 (להלן: "פסק הדין").
2. במסגרת פסק הדין הורשע המבקש בעבירה של נהיגה ברכב שנמסרה לגביו הודעת אי שימוש וכאשר רישיון הרכב פקע בתאריך 17.1.2021. עסקינן בעבירות מיום 8.5.2022. במסגרת גזר הדין נגזרו עליו העונשים הבאים: קנס בסך 2,000 ₪, פסילה בפועל לתקופה של שלושה חודשים, ופסילה על תנאי לתקופה של 2 חודשים למשך 2 שנים.
3. לאחר ששקלתי טענות הצדדים, החלטתי לקבל הבקשה בכפוף לתשלום הוצאות.
2
4. על
פי סעיף
5. המבקש טען כי בשל מצבו הבריאותי נבצר ממנו להתייצב לדיון וצירף אישור מחלה מתאריך 6.6.22 ועד תאריך 8.6.22. בנסיבות אלה, הרי שגם אם נבצר מהמבקש להתייצב לדיון במועד הקבוע, הרי שיכול היה להגיש הודעה או בקשה לדחיית מועד הדיון "בזמן אמת" או לכל הפחות סמוך לאחר מכן משחלפה המניעה הרפואית לכך.
6. עם זאת, המבקש העלה טענות הגנה אפשריות באשר לנסיבות ביצוע העבירה. בנסיבות אלה, ומאחר שהמבקש צירף אישור מחלה הרלוונטי ליום הדיון, ובשים לב למועד הגשת הבקשה, אני סבורה כי יש מקום ליתן לו יומו בבית המשפט על מנת להסיר את החשש מפני עיוות דין, אולם זאת בכפוף לחיוב המבקש בתשלום הוצאות לטובת המדינה.
7. סיכומו של דבר, הריני לקבל את הבקשה ולהורות על ביטול פסק הדין, אך זאת בכפוף לחיוב המבקש בתשלום הוצאות לטובת המדינה בסכום של 800 ש"ח אשר ישולם על ידי המבקש עד ליום 15.9.22.
סכום ההוצאות ישולם לחשבון המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות ברשות האכיפה והגביה.
ניתן לשלם את סכום ההוצאות בתוך 3 ימים בדרכים הבאות:
* בכרטיס אשראי באתר מקוון של רשות האכיפה והגביה, בכתובת www.eca.gov.il
* במוקד שירות טלפוני בשירות עצמי (מרכז גביה) בטלפון 35592* או בטלפון 073-2055000
* בדואר ללא צורך בשובר תשלום, באמצעות הצגת תעודת זהות.
8. ככל שסכום ההוצאות ישולם בהתאם למועד האמור בהחלטה כאן, יועבר התיק לעיוני ע"י המזכירות ויקבע מועד חדש להקראה.
9. ככל שההוצאות לא ישולמו כאמור לעיל, ההחלטה על עיכוב ביצוע גזר הדין תבוטל ופסק הדין יוותר על כנו.
המזכירות תודיע לצדדים ותפעל בהתאם.
3
ניתנה היום, כ"ו אב תשפ"ב, 23 אוגוסט 2022, בהעדר הצדדים.
