תת"ע 6794/08/18 – מדינת ישראל נגד משה בן דיין
בית משפט השלום לתעבורה בעכו |
|
|
|
תת"ע 6794-08-18 מדינת ישראל נ' משה בן דיין
|
1
בפני כב' השופט יעקב בכר, שופט בכיר |
בעניין: |
מדינת ישראל
|
|
|
|
המאשימה |
|
נגד
|
|
|
משה בן דיין
|
|
|
|
הנאשם |
הכרעת דין |
1. נסיבות המקרה:
כנגד
הנאשם הוגש כתב אישום לפיו ביום 08/05/18 בשעה 12:53, נהג ברכבו ועקף רכב בעוברך
בתוך צומת, וזאת בניגוד לתקנה
2. דיון והכרעה:
במקרה דנן החלטתי להרשיע את הנאשם, וזאת מן הטעמים הבאים:
2
· הדו"ח (ת/1) שערך רס"ב אוריאל סולומון (להלן: "השוטר") מפורט וקוהרנטי ותיאר את סגירתו את הכביש בשל משאית תקועה באמצע נתיב הנסיעה (מדובר בכביש דו סטרי עם נתיב לכל כיוון באזור התעשייה כרמיאל) ושמונה רכבים לכל כיוון שנעצרו בשל כך. או אז, הבחין השוטר בנאשם מגיח ועוקף את כל הרכבים שנעצרו לפניו בנתיב נסיעתו, נסע נגד כיוון התנועה ונעצר סמוך לצומת.
· הנאשם מצדו, לא חלק על עקיפת הרכבים אך טען כי לא ראה כל בעייתיות בכך מאחר וביקש לפנות שמאלה והרכבים אותם עקף ביקשו להמשיך ישר, וכי שוטר שהיה במקום לא חסם את הפנייה שמאלה. יחד עם זאת, גרסה זו נסתרה ע"י השוטר שטען נחרצות כי הפנייה שמאלה ולא הייתה אפשרות לפנות כלי רכב ואף שירטט סקיצה של מקום האירוע ואופן ההתרחשות (ת/2). התרשמתי כי דברי השוטר מהימנים שכן הוא זה אשר טיפל באירוע ונכח במקום, מה שמחזק את טיעונו הנ"ל ומחליש את טענת הנאשם.
· כמו כן, טענת הנאשם כי הסרטון אותו הציג לפיו הפניה שמאלה התאפשרה מאחר והמשאית הנ"ל כבר נגררה ולא חסמה את הכביש, נסתרה גם כן ע"י השוטר ולפיו הסרטון לא מתאר את אופן ההתרחשות בשעת האירוע אלא רק לאחריו, ובמצב של כביש חסום, כפי שהיה בשעת האירוע, לא אפשרה המשטרה לנסוע.
3. סיכומו של דבר:
· לאור כל האמור לעיל, הוכיחה המאשימה מעבר לכל ספק סביר כי הנאשם עקף את הרכבים בעוברו בתוך הצומת שנחסמה ע"י המשטרה, ועל כן יש להרשיעו במיוחס לו בכתב האישום.
· קובע לטיעונים לעונש ליום 9.7.20 שעה 13.00 .
· הנאשם יהיה פטור מהתייצבות באם יגיש טיעוניו לעונש בכתב.
· המזכירות תמציא העתק מהכרעת דין זו לצדדים.
· כתובתו של הנאשם: רחוב חטיבת יפתח 35/6 כרמיאל
ניתנה היום, ו' ניסן תש"פ , 31 מרץ 2020, בהיעדר הצדדים
