תת"ע 4834/10/15 – מדינת ישראל נגד יוסף אבני
בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה |
||
תת"ע 4834-10-15 מדינת ישראל נ' אבני יוסף
|
|
04 נובמבר 2015 |
1
|
|
|
לפני כבוד השופטת טל אוסטפלד נאוי |
|
||
המאשימה |
מדינת ישראל
|
|||
נגד
|
||||
הנאשם |
יוסף אבני
|
|||
|
||||
|
|
|||
נוכחים:
ב"כ המאשימה - עו"ד אמסלם
הנאשם - בעצמו
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
מתירה צירוף דו"ח שמספרו 52210101425.
הנאשם הודה בכל העובדות הנטענות בכתב האישום ובדוח המצורף.
לפיכך, אני מוצאת את הנאשם אשם בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום ובדוח המצורף ומרשיעה אותו בהתאם.
2
ניתנה והודעה היום כ"ב חשוון תשע"ו, 04/11/2015 במעמד הנוכחים.
|
טל אוסטפלד נאוי , שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
בקביעת מתחם העונש ההולם, העיקרון המנחה הוא עקרון ההלימה בין חומרת המעשה בנסיבותיו ומידת אשמתו של הנאשם ובין העונש המוטל עליו.
כאשר, מדיניות הענישה אמורה להרתיע מפני בצוע עבירות נוספות ולהעביר מסר ברור על מי שבהתנהגותו פוגע בערך החברתי שהינו פגיעה בביטחון הציבור וסיכון המשתמשים בדרך.
לאור האמור הנני קובעת כי מתחם העונש ההולם לאור נסיבות בצוע העבירה על פי עובדות כתב האישום הינו:
פסילה בפועל לתקופה של 3 חודשים עד 9 חודשים, פסילה על תנאי, קנס שנע בין מאות לאלפי שקלים, מאסר על תנאי.
באשר לנסיבות שאינן קשורות לביצוע עבירה זו: הנאשם מחזיק ברישיון נהיגה משנת 77.
צבר לחובתו 51 הרשעות קודמות.
מדובר בשתי עבירות של נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף וללא רישיון רכב תקף.
לנאשם עבר תעבורתי מכביד כאשר לחובתו 51 הרשעות. לאור כך, הרי שראוי היה להורות על פסילתו של הנאשם מלהחזיק ברישיון נהיגה .
יחד עם זאת, לאחר ששמעתי את דברי הנאשם לעונש, נסיבות חייו הקשות, העובדה כי כיום הוא מחזיק ברישיונות תקינים הן רכב והן נהיגה, כאשר העבירה האחרונה הזהה בוצעה על ידו בשנת 1984, מצאתי להתחשב ולא להורות על פסילתו של הנאשם בפועל.
לאחר ששקלתי את השיקולים השונים ובחנתי טיעוני הצדדים, הנני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
3
דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 500 ₪ או 25 ימי מאסר שיישא תמורתם.
הקנס ישולם ב-2 תשלומים שווים ו רצופים החל מיום 1.12.15 ובכל 1 לחודש. היה והקנס או שיעור משיעוריו לא ישולם במועד, תעמוד יתרת הקנס לתשלום מיידי ותועבר לגביה באמצעות המרכז לגביית קנסות.
הנאשם הונחה לגשת למזכירות לקבלת שובר תשלום.
הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 5 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים והתנאי הוא שלא יעבור אותה עבירה בה הורשע או עבירות תוספת ראשונה ושנייה.
זכות ערעור תוך 45 יום.
ניתנה והודעה היום כ"ב חשוון תשע"ו, 04/11/2015 במעמד הנוכחים.
|
טל אוסטפלד נאוי , שופטת |
הוקלדעלידיסיגלקדוש
