תת"ע 4785/09/14 – מדינת ישראל נגד איהאב גבארין
בית משפט השלום לתעבורה בחיפה |
||
תתע"א 4785-09-14 מדינת ישראל נ' גבארין
|
|
09 יולי 2015 |
1
|
לפני כבוד השופט שלמה בנג'ו |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
איהאב גבארין
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה: עו"ד דמוני עטייה
ב"כ הנאשם: עו"ד וויסאם עראף
הנאשם: בעצמו
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו, במסגרת הסדר טיעון, בעבירה של נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים.
הצדדים ערכו ביניהם הסדר טיעון ומבקשים שביהמ"ש יכבדו.
מדובר בעבירה חמורה, מסכנת חיים, המחייבת על דרך הכלל, ענישה חמורה ומרתיעה.
מדיניות הענישה הנוהגת בעבירות מסוג זה נעה בין 3 ח' פסילה בפועל שהוא עונש מינימום הקבוע בחוק לבין עונש של 24 ח' פסילה בפועל, כשלצד רכיב זה, מושתים גם מאסר ופסילה מותנים על מנת להרתיע את הנאשם מביצוע עבירות דומות בעתיד וכן קנס המתוסף לענישה המוחשית.
באשר לנסיבות שקשורות בביצוע העבירה, מדובר במי שנהג תחת השפעת אלכוהול במודע, ומכאן החומרה שבמעשיו.
2
המדינה ערכה הסדר טיעון המצוי בתוך מתחם העונש ההולם. היא נימקה את הסדר הטיעון בקיומם של כשלים ראייתיים מהותיים.
יצוין כי בתיק זה נשמעו ראיות ובשל קשיים ראיתיים ולאור המלצתו של ביהמ"ש גובש בין הצדדים הסדר טיעון.
תיקונו המהותי של כתב האישום נותן ביטוי מלא לכשלים הראייתיים ומגלה התחשבות יתרה בנאשם.
מדובר בנאשם יליד 1984 , הנוהג משנת 2002, צבר לחובתו 6 הרשעות קודמות.
הנאשם עובד כספר לדבריו, נתון במצוקה כלכלית בשל העדר תעסוקה.
בנסיבות אלה, לנוכח המרכיב העיקרי של הענישה המצוי במתחם העונש ההולם, אני מוצא את ההסדר סביר, ולכן אכבדו.
אשר על כן, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
8 חודשי פסילה בפועל בניכוי חודש פסילה מנהלי.
בכפוף לכך שהנאשם מחזיק ברישיון נהיגה תקף ובהעדר כל פסילה אחרת, אני מעכב את הפסילה אשר תיכנס לתוקף החל מיום 1.10.15 שעה 09:00, שאז יפקיד הנאשם את רישיון הנהיגה בתיק ביהמ"ש. מובהר לנאשם כי גם אם לא יפקיד את רישיון הנהיגה, הוא פסול מנהיגה מאותו מועד אך הפסילה תימנה רק משעה שיבצע את ההפקדה בתיק ביהמ"ש.
3 חודשי פסילה על תנאי למשך 3 שנים.
4 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור עבירה בה הורשע בתיק זה ו/או עבירה של נהיגה בשכרות ו/או נהיגה בזמן פסילה.
3
קנס בסך 1,200 ₪ או 12 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב- 6 תשלומים שווים, פיגור יעמיד את מלא הקנס לפרעון מיידי ויפעיל את עונש המאסר שלצידו.
זכות ערעור לביהמ"ש מחוזי בחיפה תוך 45 יום מהיום.
ניתן והודע היום כ"ב תמוז תשע"ה, 09/07/2015 במעמד הנוכחים.
|
שלמה בנג'ו , שופט |
