תת"ע 4411/06/18 – מדינת ישראל נגד מוחמד נג'אר
בית משפט השלום לתעבורה בעכו |
|
תת"ע 4411-06-18 מדינת ישראל נ' נג'אר
|
14 יולי 2022 |
1
|
||
לפני כבוד השופטת אסתר טפטה גרדי |
||
בעניין: |
1 מדינת ישראל באמצעות עו"ד ליאור דוד |
|
|
|
המאשימה |
|
נגד
|
|
|
1 מוחמד נג'אר באמצעות עו"ד רפאת אסדי |
|
|
|
הנאשם |
גזר דין |
1. הנאשם הורשע, בהתבסס על הודאתו, בעבירות של נהיגה כשרישיון הנהיגה פקע וחלפו למעלה משנתיים מיום פקיעתו, אי ציות לאות שוטר במדים, ונהיגה ללא תעודת ביטוח תקפה.
2. כעולה מעובדות כתב האישום, ביום 4.6.18, סמוך לשעה 8:10, נהג הנאשם ברכב פרטי, מסוג "אאודי", מ.ר. 7976736, כשתוקף רישיון הנהיגה שלו פקע וחלפו למעלה משנתיים מיום פקיעתו, ותוך אי ציות לאות שוטר במדים, וללא תעודת ביטוח תקפה.
3. המדינה עתרה לאמץ את המלצת תסקיר המבחן ולהטיל על הנאשם עונש של מאסר בפועל, תוך הפעלת המאסר המותנה במצטבר, ולפחות 6 חודשי מאסר, בדרך של עבודות שירות, פסילה בפועל לפחות לשנתיים, מאסר על תנאי, פסילה על תנאי וקנס. נטען שהנאשם נוהג משנת 2003, ולחובתו 15 הרשעות קודמות, בהן 3 דומות (משנים 2010, 2015 ו-2017), ובשנת 2017 הושת עליו מאסר מותנה, בן 4 חודשים, שלא הרתיעו מלשוב ולבצע עבירות דומות.
לשיטת המדינה, כעולה מהודעת הנאשם, שהוגשה לבית המשפט, במסגרת שמיעת הראיות שהתנהלה בראשית ההליך, וסומנה ת/1, מדובר בפקיעה מיום 25.4.10, קרי, פקיעה של כ-8 שנים. צוין שמסמך זה היה בחומר החקירה, מבוסס על נתוני משרד הרישוי, והיה גלוי לסנגור במסגרת חומר החקירה, ואין כל סיבה שלא להישען עליו. הוטעם שמתחם הענישה בפקיעה נע ממאסר מותנה ועד שנת מאסר בפועל, ופסילה שנעה מ-3 חודשים ל-3 שנים. צוין שבמקרה זה, נוכח ריבוי העבירות, הרשעה רביעית, כשמאסר מותנה תלוי ועומד נגדו, יש לגזור את העונש ברף הבינוני-גבוה של המתחם. נטען שאין מדובר רק בעבירה שהיא טכנית, ונשקפת ממנה מסוכנות. עוד הטעימה המדינה שכעולה מחומר החקירה שהוגש בתיק, נסיבות ביצוע העבירות חמורות, ניהול מרדף אחר הנאשם שנמלט מהשוטרים. כן נטען שיש לתת משקל לזמן השיפוטי היקר שבוזבז. המדינה תמכה עמדתה בפסיקה.
2
הסנגור טוען, מנגד, שהנאשם הודה בכתב אישום שמייחס לו פסילה בת שנתיים ויום, ומתנגד להגשתו של מסמך ת/1, בטענה שזה הוגש במסגרת ניהול ההוכחות בתיק, ויש להגישו באמצעות עורכו, ולאפשר לנאשם לחוקרו. נטען שהמדינה הייתה רשאית לתקן את כתב האישום, לעניין מועד הפקיעה, אולם משלא עשתה כן, אין באפשרותה לערוך, בשלב זה, מקצה שיפורים. כך גם נטען שבכתב האישום לא תוארו נסיבות מחמירות לעניין עבירה של אי ציות, ועל כן יש ליחס לנאשם עבירת אי ציות בנסיבות קלות. צוין שבמועד האירוע הנאשם היה מאוים, כפי שעולה מהתסקיר, ולא ציית לאות שוטר מאחר שלא ידע שמדובר בשוטר, ועבירה מעין זו אינה מצדיקה פסילה בפועל.
עוד טען הסנגור שפקיעת הרישיון מקורה בחובות בהוצל"פ, הנאשם הסדירם וחידש את רישיונו. נטען שמתחם הענישה בפקיעה של שנתיים ויום נע מקנס כספי ועד פסילה על תנאי, ללא פסילה, וקל וחומר שללא מאסר. הוטעם שהנאשם, נשוי ואב לשני ילדים, בגילאי 10, 11, מפרנס יחיד, השתקם מאז האירוע, חידש את רישיונו, והסיכוי להישנות העבירה אפסי. צוין שהנאשם נטש את העולם העברייני ומאז ביצוע העבירות לא נזקפה לחובתו עבירה נוספת. בנסיבות אלה נטען שיש להאריך את המאסר המותנה שתלוי ועומד נגדו, ויש לסטות ממתחם הענישה, משיקולי שיקום. אשר לעברו התעבורתי, נטען שיש להתחשב בוותק נהיגתו הרב, 41 שנות נהיגה, והעובדה שהעבירה האחרונה היא משנת 2012 והתיישנה. בית המשפט הופנה, במסגרת הדיון, לפסיקה תומכת.
לאחר הדיון הגיש הסנגור טיעונים משלימים, ופסיקה נוספת, בציינו שככל שהמחדל תוקן נוטים בתי המשפט שלא להטיל פסילה בפועל, וקל וחומר שלא להטיל מאסר. עוד הפנה הסנגור לפסיקת בית המשפט המחוזי, שלפיה הסרת מחדל היא סיבה להקלה ברכיב הפסילה.
מחוות דעת הממונה על עבודות השירות, מיום 11.4.22, עולה שהנאשם מתאים לעבודות שירות במגבלות.
קביעת מתחם הענישה
4. נהיגה כשרישיון הנהיגה פקע היא עבירה חמורה שמשקפת לצד זלזול בחוק, אף סכנה ממשית לשלום הציבור.
ראו דברי כב' השופט מרדכי כדורי בתתע (י-ם) 4310-07-10 מדינת ישראל נ' פריג' אבו עצא (להלן - עניין פריג'):
"עבירה של נהיגה לאחר שתוקף רישיון הנהיגה פקע, כשהיא לעצמה, אינה בעלת חומרה יתרה. כך, כאשר רישיון הנהיגה פקע בפרק זמן של עד 6 חודשים קודם לאירוע העבירה הינה מסוג ברירת משפט בלבד, בה הנהג אינו נדרש להתייצב בביהמ"ש. ברם, ככל שמתארך משך הזמן שחלף מאז פקיעת הרישיון ועד למועד הנהיגה הולך ומטשטש ההבדל בין נהיגה בזמן פקיעה לבין נהיגה בהעדר רישיון נהיגה..." (הדגשה שלי - א.ט.ג.).
3
מועד פקיעת רישיון הנהיגה ונסיבות ביצוע העבירה של אי ציות לאות שוטר
5. אכן, בראשית ההליך, כטענת המדינה, במסגרת שמיעת ראיות בתיק, הוגשה הודעת הנאשם במשטרה (ת/1), וכעולה ממנה לנאשם יוחסו חשדות בעבירה של פקיעת רישיון נהיגה ואי ציות לאות שוטר, תוך שצוין שמועד הפקיעה הוא מיום 25.4.10, ושבאירוע שוטר סימן לנאשם לעצור, אולם הנאשם "נתן גז", עקף שורה של רכבים וברח.
הגם שהנאשם הוזהר לגבי החשדות הללו, המדינה לא הגישה, במסגרת ההליך, בקשה לתיקון כתב האישום, בנוגע למועד הפקיעה, שנטען על ידה, או לגבי נסיבות ביצוע העבירה של אי ציות לשוטר.
בנסיבות אלה יש להתייחס לעובדות המופיעות בכתב האישום בלבד.
יצוין שבהמשך ההליך, חזר בו הנאשם מכפירתו, והורשע בהתבסס על הודאתו בעובדות שמיוחסות לו בכתב האישום. כתב האישום אינו כולל את מועד הפקיעה, לו טוענת המדינה, וכך גם אינו כולל את נסיבות ביצוע העבירה של אי ציות, להן עותרת המדינה.
משלא תוקן כתב האישום, מועד הפקיעה שיש לייחס לנאשם הוא שנתיים ויום, ויש להניח לטובת הנאשם שנסיבות ביצוע העבירה של אי ציות לאות שוטר אינן מחמירות.
מדיניות הענישה
עבירה של נהיגה כשרישיון הנהיגה פקע שנתיים ויום
6. 7233-04-18 מדינת ישראל נ' בטיטו (15.4.19) - בנהיגה בפקיעה, מעל שנתיים, ב-4 אישומים שונים, כשהעבירות בוצעו בסמיכות זמנים, ולחובתו 10 הרשעות קודמות, לרבות דומות, ובכתב האישום לא צוינה שנת הפקיעה, נקבע שמדובר בפקיעה כאל פקיעה של שנתיים ויום. נוכח חידוש הרישיון, ונסיבות אישיות קשות נקבע מתחם, לכל אחד מהאישומים, של פסילה בפועל, שלא תעלה על 3 חודשים, והוטלה פסילה בת 3 חודשים, תוך הפעלת הפסילות המותנות, בחופף, ונוכח עבודתו של הנאשם, כשליח, סויגה כך שלא תחול על רכב דו-גלגלי. כן הושתו קנס ופסילה על תנאי.
7. תת"ע 5862-01-18 מדינת ישראל נ' אריאל אזולאי (12.12.18) - בעבירה של נהיגה בפקיעה של שנתיים ויום, כשבכתב האישום לא צוין מועד הפקיעה, בהתחשב בנסיבותיו האישיות של הנאשם, והעדר עבר תעבורתי, נקבע שמתחם הענישה כולל עונש של פסילה בפועל שבין חודשיים ל-11 חודשים, פסילה על תנאי וקנס. והושתה פסילה בת 4 חודשים, פסילה על תנאי, וקנס.
4
8. בתת"ע 5016-04-18 מדינת ישראל נ' אבו סרייה לואי (30.12.19), כשכתב האישום לא כלל מועד פקיעה, כך שמדובר בעבירה של פקיעה של שנתיים ויום, ראשונה מסוגה, מצבו הכלכלי של הנאשם מנע חידוש רישיון, לנאשם 3 הרשעות קודמות של פקיעה של 6 חודשים ויותר ואחת של פחות מ-6 חודשים, צוין שהעונש הראוי, כשלעבירה לא נלווית עבירה נוספת, כולל פסילה בפועל, פסילה על תנאי וקנס. משך הפסילה יקבע על פי עבר תעבורתי ומשך התקופה בה לא היה לנאשם רישיון נהיגה תקף. לנאשם 40 הרשעות קודמות, חמש מתוכן דומות, והנאשם מצוי במסלול שיקומי ופועל לחידוש רישיונו, נקבע מתחם שכולל פסילה למשך מספר חודשים ועד פסילה בפועל בת 12 חודשים, מאסר מותנה ועד מאסר בפועל, למשך מספר חודשים, פסילה על תנאי וקנס. לחובת הנאשם מאסר מותנה בר הפעלה. נוכח גילו, 44, מצבו הרפואי, והיותו אב לילדים רכים, והטלת מאסר עלולה להוות ענישה שלא תאפשר לו לשקם את חייו, ואף לגרום לנסיגה, הוארך המאסר המותנה, בן 7 חודשים, הוטלה פסילה בת 4 חודשים, תוך הפעלת פסילה מותנית, בחופף, והושתו פסילה מותנית וקנס.
9. בתתע (ב"ש) 4545-08-17 מדינת ישראל נ' פאיז אלנבארי (16.1.19), בעבירה של נהיגה כשרישיון הנהיגה פקע למעלה משנתיים, וללא תעודת ביטוח תקפה, כשתלוי ועומד נגדו מאסר מותנה, בר הפעלה, בן 7 חודשים, כשעבירת המקור היא נהיגה בפסילה, התסקיר שלילי, ולחובת הנאשם 40 הרשעות, מרביתן בעבירות קנס, ומשך החריגה של פקיעת הרישיון מעבר לשנתיים, לא הוכחה, הנאשם הודה ונטל אחריות מלאה, הוארך המאסר המותנה, הוטלה פסילה לשנה, תוך הפעלת פסילות מותנות, ובסך הכל 26 חודשי פסילה, פסילה מותנית, וקנס.
10. מתחם הענישה בעבירה של פקיעת רישיון נהיגה של שנתיים ויום, כשלעבירה לא נלווית עבירה נוספת, כולל, אם כן, פסילה בפועל, פסילה על תנאי וקנס. הענישה יכולה לכלול מאסר מותנה ועד מאסר בפועל, למשך מספר חודשים - במקרה ש ל נאשם בעל עבר תעבורתי מכביד - פסילה שנעה בין מספר חודשים ועד שנה, פסילה על תנאי וקנס. הכל תלוי בעבר התעבורתי, בנסיבות האישיות, ובסיכויי השיקום. בית המשפט התחשב לקולא במקרה בו הפקיעה מקורה בחובות או שרישיון הנהיגה חודש.
עבירה של אי ציות לאות שוטר
11. מתחם הענישה, בעבירה של אי ציות לאות שוטר במדים, בנסיבות מקלות יחסית, יכול לכלול פסילה קצרה, ולעיתים ללא פסילה כלל, לצד פסילה על תנאי וקנס. ראו תתע (אי') 5195-02-11 מדינת ישראל נ' אלון גל (8.3.11), ערכאת הערעור ביטלה פסילה בת 30 יום שהוטלה על הנאשם והותירה פסילה מותנית, קנס והתחייבות. בתתע (פ"ת) 12821-03-16 מדינת ישראל נ' לסקו שחר (6.11.16), בעבירה של אי ציות לאות שוטר, ציין בית המשפט שמתחם העונש ההולם, במקרה שלפניו, נע בין פסילה בפועל, עד חצי שנה, פסילה על תנאי, קנס שנע בין מאות לאלפי ₪, ואף מאסר על תנאי, במקרים מתאימים.
הפסיקה אליה הפנתה המאשימה
12. בעפ"ת 11890-05-14 סולומון בליה נ' מדינת ישראל (7.9.14) - שם פקע רישיונו של נהג כעשור, ביטלה כב' השופטת נ' אהד מאסר בן חודשיים, שהטיל בית משפט קמא (הערעור נסב נגד רכיב המאסר), והותירה את רכיבי הענישה האחרים, מאסר מותנה בן 9 חודשים למשך 3 שנים, פסילה בת 24 חודשים, פסילה על תנאי של 6 חודשים למשך 3 שנים, בציינה שתקופת הפסילה הראויה, כשלעבירה לא נלוותה עבירה נוספת, הוא בין 3-9 חודשים.
5
מהפסיקה אליה הפנתה ההגנה
13. בעפ"ת 19943-10-20 אבו קטיש נ' מדינת ישראל (26.10.20) (להלן - עניין אבו קטיש) -בנהיגה כשרישיון הנהיגה פקע למעלה משנתיים, השית מותב זה מאסר מותנה, בן חודשיים, פסילה למשך 6 חודשים, פסילה מותנית, קנס והתחייבות, כשלמערער יוחסה נהיגה כשרישיון הנהיגה פקע שנתיים ויום, לאחר שבכתב האישום לא צוין מועד הפקיעה. ערכאת הערעור קבעה שהסרת המחדל יש בה כדי להשליך על תקופת עונש הפסילה, והעמידה את הפסילה על חודשיים בלבד.
בעפ"ת 32437-01-22 אדגים נ' מדינת ישראל (16.3.22), בעבירה של נהיגה בהיותו בלתי מורשה, נוכח הסרת המחדל, ובהעדר נסיבות שמחייבות החמרה ברף הענישה, המירה ערכאת הערעור עונש של פסילה בת 6 חודשים, שגזר מותב זה על הנאשם, לפסילה בת 3 חודשים. יתר רכיבי הענישה, מאסר מותנה, פסילה מותנית וקנס, נותרו על כנם.
בתת"ע 10667-10-21 מדינת ישראל נ' יאסין וסאם (24.11.21) - בפסק דין שניתן בהעדר הנאשם, על ידי מותב זה, בעבירות של נהיגה בפקיעה של 5 שנים, נהיגה בקלות ראש וללא תעודת ביטוח, כשלחובת הנאשם 2 הרשעות, נגזרו 3 חודשי פסילה, פסילה על תנאי וקנס.
נסיבות ביצוע העבירה
14. במקרה שלפני מיוחסים לנאשם עבירות של נהיגה כשרישיון הנהיגה פקע, של שנתיים ויום, אי ציות לאות שוטר, ונהיגה ללא ביטוח. פקיעת הרישיון, כעולה מדברי הסנגור, מקורה בחובות בהוצל"פ. בנסיבות אלה אין מדובר במי שלא היה מורשה כלל לנהיגה במקור, והחומרה שנשקפת מעבירה זו פחותה.
עם זאת, הנאשם ביצע את העבירות שלפני כשעונש של מאסר, בן 4 חודשים, מרחף מעל ראשו.
15. הנאשם נוהג משנת 2003, ולחובתו 15 הרשעות קודמות, בהן 3 הרשעות בפקיעת רישיון נהיגה.
במסגרת תיק 7757-06-16, מיום 30.4.17, הורשע בעבירות של פקיעת רישיון נהיגה מעל 6 חודשים, ואי ציות לשוטר במדים, והוטלו עליו מאסר מותנה, בן 4 חודשים, למשך 3 שנים, בר הפעלה בתיק שלפני, פסילה בת 3 חודשים, תוך שהופעלה פסילה מותנית מתיק קודם, ובסה"כ 5 חודשי פסילה ופסילה מותנית, בת 4 חודשים, למשך 3 שנים וקנס.
בתיק 3765-01-15, מיום 11.2.15, נדון בעבירה של נהיגה כשרישיון הנהיגה פקע מעל 6 חודשים לפסילה בת 4 חודשים ופסילה מותנית.
לחובתו עבירה נוספת של רישיון נהיגה שפקע פחות משישה חודשים, משנת 2010.
לחובתו מגוון הרשעות נוספות, בהן 2 הרשעות בעבירה של כיסוי או ציפוי שמשת הרכב, משנת 2021, רכב לא תקין ללא מתן הודעת אי שימוש, משנת 2021, נהיגה במהירות מופרזת, משנת 2020, ועקיפת רכב שנעצר לפני צומת, משנת 2018.
6
עברו של הנאשם מצביע שעונש של מאסר מותנה, בעבירות של פקיעת רישיון נהיגה ואי ציות לשוטר, לא הרתיעו אותו והוא שב וביצע עבירות דומות.
16. מתסקיר המבחן, מיום 8.12.21, עולה שהנאשם, בן 38, נשוי ואב לשני ילדים (בגילאי 11,13), עובד כשכיר, ומתגורר בעראבה. לדבריו, עקב סכסוך עם גורמים עברייניים נפגע ברגליו והוכר בדרגת נכות של 70% מטעם המוסד לביטוח לאומי. שירות המבחן ציין שהנאשם מודה בעבירות שמיוחסות לו, נוטל אחריות פורמלית לביצוען, שולל את מעשיו, ומביע חרטה. צוין שהנאשם מתקשה להבין את חומרת המעשה והשלכותיו, אולם הביע נכונות לבצע את שיידרש על מנת להימנע ממאסר בין כותלי הכלא. צוינו קיומם של דפוסי התנהגות עברייניים מושרשים, ונטייה לטשטש ולמזער מחומרת העבירה. שירות המבחן לא שלל הישנות עבירות בעתיד וציין שגורמי הסיכון גבוהים ועולים על גורמי הסיכוי לשיקום, נוכח החזרתיות בביצוע העבירות והתרשמות מכוחות נמוכים לעריכת שיקום. עוד הוערך שהמוטיבציה שמביע הנאשם להשתלב בהליך שיקומי חיצונית ומונעת מאימת הדין. על רקע האמור ציינה קצינת המבחן פרוגנוזה נמוכה לשיקום, והמליצה לשקול ענישה הרתעתית בדמות מאסר בדרך של עבודות שירות. צוין שענישה של מאסר בפועל עלולה להביא לנסיגה במצבו הנפשי וההתנהגותי. כן הומלץ על מאסר על תנאי, והתחייבות להימנע מביצוע עבירות.
17. כעולה מדברי הסנגור, הנאשם פעל להסדרת חובותיו, הסיר את המחדל, וחידש את רישיון נהיגתו, כך שהסיכוי להישנות העבירה פחת באופן משמעותי ובהתאם לפסיקת בית המשפט המחוזי, יש להתחשב בכך לקולא בעת גזירת הדין (ראו עניין אבו קטיש).
18. לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים, עיינתי בפסיקה ובתסקיר המבחן, אני סבורה שהעונש ההולם את המקרה שלפני אינו כולל רכיב של מאסר.
אכן העבירות שלפני בוצעו בעת שעונש מאסר מותנה, בן 4 חודשים, מרחף מעל ראשו של הנאשם, וקצינת המבחן העריכה פרוגנוזה נמוכה לשיקום, והמליצה על הטלת מאסר בדרך עבודות שירות, כענישה הרתעתית, אולם סבורני שבנסיבות ביצוע העבירות שלפני, ענישה שיהא בה רכיב של מאסר לא תהא מידתית.
כעולה מכתב האישום עבירת הפקיעה שמיוחסת לנאשם היא של שנתיים ויום, ועבירת אי ציות לשוטר לא בוצעה בנסיבות מחמירות. זאת ועוד, הנאשם לא נשא מאסר עד היום, וכעולה מטיעוני הסנגור, מקורה של הפקיעה היא בחובות בהוצל"פ, והנאשם ריפא את הפגם.
במכלול נסיבות זה אני סבורה שיש לחדש את המאסר המותנה. עם זאת, נוכח עברו התעבורתי של הנאשם שכלל עבירות דומות, ואי הפעלת המאסר, על הנאשם תושת פסילה בת 11 חודשים, שתרחיקו מהכביש לתקופה משמעותית, ותבטא את חומרת המעשים שבוצעו בעת שמאסר תלוי ועומד נגדו. כן תושת על הנאשם ענישה צופה פני עתיד נוספת, שתזהירו מהצפוי לו אם ישוב ויבצע עבירות דומות, ותכלול פסילה על תנאי, וקנס.
7
19. לפיכך, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים:
1. אני מחדשת את המאסר המותנה, בן 4 חודשים, שנגזר על הנאשם בתיק 7757-06-16 מיום 30.4.17 לשנתיים נוספות.
2. אני
פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 11 חודשים.
הנאשם
יפקיד את רישיונו לא יאוחר מיום 1.11.22 במזכירות בית משפט לתעבורה.
הפסילה בתיק זה הינה במצטבר לכל פסילה אחרת אותה מרצה הנאשם.
לתשומת לב הנאשם חובה עליו להפקיד את רישיון הנהיגה במזכירות בית משפט לתעבורה או להמציא תצהיר על העדר רישיון נהיגה ואם הופקד רישיון נהיגה בתיק אחר תימסר הודעה על כך למזכירות בית משפט לתעבורה.
יובהר כי אם הנאשם לא יפקיד את רישיונו במועד מחד עלול להיחשב כפסול ומאידך מניין הפסילה לא יחל בהעדר הפקדה כאמור.
3. אני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים, וזאת על תנאי, למשך 3 שנים, לבל יעבור עבירה בה הורשע, או עבירה המנויה בתוספת הראשונה או בתוספת השנייה לפקודת התעבורה.
4. אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 1,500 ₪.
הקנס ישולם ב- 5 תשלומים. התשלום יחל מיום 1.9.22.
ניתן לשלם את הקנס באחת מהדרכים הבאות: בכרטיס אשראי - באתר המקוון של רשות האכיפה והגבייה, www.eca.gov.il , (ניתן לשלם בפריסה של עד 18 תשלומים בהסדר קרדיט), או חפש בגוגל "תשלום גביית קנסות". במוקד שירות טלפוני בשרות עצמי (מרכז גבייה) - בטלפון 35592* או בטלפון 073-2055000, או במזומן בכל סניף של בנק הדואר - בהצגת תעודת זהות בלבד (אין צורך בשוברי תשלום).
העתק מגזר הדין יועבר לממונה על עבודות השירות.
הודעה לנוכחים הזכות לערער על גזר הדין תוך 45 יום.
ניתנה היום, ט"ו תמוז תשפ"ב, 14 יולי 2022, במעמד הצדדים.
