תת"ע 2844/09/18 – סימה שפירא נגד מדינת ישראל
בית משפט השלום לתעבורה בחיפה |
|
|
|
תת"ע 2844-09-18 מדינת ישראל נ' שפירא
תיק חיצוני: 10152314125 |
1
|
מספר בקשה:1 |
||
בפני |
כבוד השופטת רונה פרסון
|
||
מבקשת |
סימה שפירא
|
||
נגד
|
|||
משיבה |
מדינת ישראל
|
||
|
|||
החלטה
|
1. לפניי בקשה לביטול פסק דין שניתן בהיעדר המבקשת ביום 9.10.18 (להלן: "פסק הדין").
2. במסגרת פסק הדין הורשעה המבקשת בעבירה של קיפוח זכות המשתמשים בדרך, עבירה מיום 21.1.18, ונגזר עליה קנס בסך 600 ₪.
3. המבקשת טענה כי לאחר שהגישה בקשה להישפט לא נמסר לה זימון לדיון. טענה כי מספר ימים לפני הגשת הבקשה קיבלה עם שליח פסק דין מיום 11.10.18. טענה כי בנסיבות אלה ניטלה ממנה הזכות להתגונן ועל כן ביקשה להורות על ביטול פסק הדין.
4. המשיבה התנגדה לבקשה וטענה כי אישור המסירה חזר בציון "לא נדרש" וכי מדובר בהמצאה כדין ובנסיבות אלה אין למבקשת להלין אלא על עצמה.
5. לאחר ששקלתי טענות הצדדים החלטתי לדחות הבקשה.
2
6. על
פי סעיף
7. משלוח הזמנה באמצעות דואר רשום מקים "חזקת מסירה" כאשר על הנמען מוטל הנטל להוכיח כי לא קיבל את ההודעה מסיבות שאינן תלויות בו (ראו לעניין זה רע"פ 8626/14 סמארה נ' מ"י, 10.2.15 וכן רע"פ 106/15 קריב נ' מ"י, 20.1.15).
מאישור
המסירה עולה כי הזימון לדיון נשלח לכתובתה של המבקשת וחזר בציון "לא נדרש".
על פי תקנה
8. מעבר לכך, המבקשת לא הציגה טענות הגנה כלשהן ואף לא פירטה כיצד הותרת פסק הדין על כנו תגרום לה עיוות דין. עוד יש לציין כי העונש שנגזר על המבקשת אינו חורג ממתחם הענישה הנהוג לעבירה מסוג זה.
9. לאור כל האמור לעיל הבקשה נדחית.
10. בשים לב לדחיית הבקשה, ההחלטה על עיכוב ביצוע פסק הדין מבוטלת.
המבקשת תשלם הקנס האמור בגזר הדין עד ליום 28.1.19.
11. המזכירות תעביר עותק החלטתי זו לצדדים.
ניתנה היום, י"ט טבת תשע"ט, 27 דצמבר 2018, בהעדר הצדדים.
