תת"ע 1499/01/11 – מדינת ישראל נגד אגורונוב זורו
בית משפט השלום לתעבורה בחיפה |
||
תת"ע 1499-01-11 מדינת ישראל נ' אגורונוב
|
|
30 אוגוסט 2016 |
1
|
כב' השופט גיל קרזבום, סגן נשיא |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
אגורונוב זורו
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה - עו"ד חנא קובטי
ב"כ הנאשם - עו"ד ראובן מלאך (מטעם הסנגוריה הציבורית)
הנאשם - בעצמו
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירות של פקיעת רישיון נהיגה מעל 6 חודשים ונהיגה ללא ביטוח, עבירות מיום 23.11.10. בנוסף הנאשם צירף, הודה והורשע בחמישה תיקים נוספים:
הראשון, תיק מס' 1293-02-12, בגין עבירות של פקיעת רישיון נהיגה מעל 6 חודשים ונהיגה ללא ביטוח, עבירות מיום 21.12.11.
השני, תיק מס' 5779-06-12, בגין עבירות של פקיעת רישיון נהיגה מעל 6 חודשים ונהיגה ללא ביטוח, עבירות מיום 23.02.12.
השלישי, תיק מס' 6961-08-14, כולל שני אישומים, האחד בגין עבירות של נהיגה בפסילה, פקיעת רישיון נהיגה מעל 12 חודשים ונהיגה ללא ביטוח, עבירות מיום 09.12.13 ואישום נוסף בגין עבירות של נהיגה בפסילה, פקיעת רישיון נהיגה מעל 12 חודשים ונהיגה ללא ביטוח, עבירות מיום 12.12.13.
הרביעי, תיק מס' 10401-01-11, בגין עבירות של נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים, נהיגה בקלות ראש, נהיגה בזמן פסילה, נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף ונהיגה ללא ביטוח, עבירות מיום 24.03.08.
2
החמישי, תיק מס' 1916-07-14, בגין עבירות של נהיגה בפסילה, נהיגה ללא רישיון נהיגה ונהיגה ללא ביטוח, עבירות מיום 09.07.12.
אני מוצא לנכון לציין כי התמשכות ההליכים בתיק זה נבעה מכך שהנאשם לא אותר ובשנת 2011 ההליכים הותלו וחודשו רק בסוף שנת 2014 לאחר שהנאשם אותר, שאז מונה לנאשם סנגור ציבורי והדיון נדחה לצורך לימוד וצירוף התיקים הנוספים. בהמשך הנאשם נשלח לקבלת תסקיר שרות המבחן למבוגרים וקבלת חוות דעת הממונה על עבודות השרות אשר נדחתה מספר פעמים נוכח העובדה שהנאשם ריצה עבודות שרות בתיק אחר אשר התמשכו מעבר למתוכנן ולא ניתן היה לקבל חוות דעת סופית עד סיומן. בנוסף התיק נדחה פעמיים גם עקב אי התייצבות הנאשם מפאת מחלה.
המאשימה עתרה להטלת מאסר בפועל שלא יפחת מ-20 חודשים תוך הפעלת מאסר על תנאי למשך 6 חודשים במצטבר, פסילה בפועל ארוכה תוך הפעלת פסילות על תנאי במצטבר, מאסר על תנאי ארוך ומרתיע וקנס. הפנתה לחומרת העבירות ועברו התעבורתי של הנאשם אשר נוהג משנת 1998 ולחובתו 71 הרשעות קודמות, ביניהן עבירות חמורות של גרימת תאונת דרכים בהיותו שיכור ועבירות דומות של נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף. הפנתה לתסקיר שירות המבחן ממנו עולה כי לא קיימת המלצה טיפולית. עוד ציינה כי חלק מהעבירות בוצעו כאשר תלוי ועומד נגד הנאשם מאסר מותנה למשך תקופה ארוכה של 6 חודשים. טענה למתחם עונש הולם שבין 7 חודשי מאסר בפועל למספר שנים. הפנתה לפסיקה רלוונטית.
ב"כ הנאשם הפנה להודאתו המידית של הנאשם, קבלת האחריות, חיסכון בזמן שיפוטי יקר ולזמן הרב שחלף מאז ביצוע העבירות. הדגיש כי צירוף התיקים מטרתו "ניקוי שולחן", פתיחת דף חדש ורצון לשינוי ותיקון. הפנה לאמור בתסקיר שירות המבחן בין היתר לכך שהנאשם מבולבל, לא זכר חלק מהאירועים בהם הורשע ולקשיי הנאשם בתחום קבלת החלטות. הדגיש את הצורך לקטוע את מעגל הענישה גם נוכח הזמן הרב שחלף מאז ביצוע העבירות מבלי שהנאשם ביצע עבירות תעבורה נוספות. בהקשר זה ביקש להימנע מהטלת מאסר בפועל וציין כי הנאשם מסיים בימים אלו לרצות בהצלחה מאסר בעבודות שרות במסגרת תיק אחר ולא יהיה זה מידתי להשית בנקודת זמן זו מאסר בפועל. אשר ליתר הרכיבים ביקש להימנע מפסילה ארוכה וקנס גבוה על מנת לאפשר לנאשם להשתקם ולהתפרנס. יצוין כי בתאריך 31.7.16 הגיש ב"כ הנאשם השלמת טיעונים לעונש בכתב במסגרתם חזר וטען שיש להסתפק במאסר בעבודות שרות נוכח סיכויי השיקום ומאמציו של הנאשם בהקשר זה.
3
הנאשם עצמו ציין כי מאז שנודע לו על פסילת רישיונו לא נהג וכל רצונו לסיים את כל תיקיו ולהתחיל בדרך חדשה. ציין כי סיים עבודות שירות אשר הוטלו עליו במסגרת תיק אחר לשביעות רצון הממונים עליו.
מחוות דעת הממונה על עבודות השירות הנאשם נמצא מתאים לריצוי מאסר בדרך זו.
מתסקיר שירות המבחן עולה כי הנאשם מתקשה לקבל את הוראות החוק, לא נרתע מסנקציות שהוטלו עליו בעבר וביצע את העבירות חרף קיומו של מאסר מותנה. עוד עולה מהתסקיר כי הנאשם מטיל את האחריות לביצוע העבירות על נסיבות וגורמים חיצוניים, אינו מפנים את התנהגותו החמורה והמסכנת בתחום התעבורתי ואף מקל ראש בעניין. בהתאם, שירות המבחן התרשם כי הסיכוי להישנות העבירות בעתיד גבוה ובהיעדר הכרה בחומרת מעשיו כמו גם היעדר תובנה באשר לתהליך שעליו לעבור לצורך שינוי ושיקום, שירות המבחן סבור כי הנאשם אינו יכול להפיק תועלת מקשר טיפולי או פיקוחי. לאור כל האמור לעיל, שירות המבחן נמנע מהמלצה טיפולית בעניינו של הנאשם והמליץ על ענישה משמעותית של מאסר בעבודות שירות.
הנאשם נוהג משנת 1998 ולחובתו 71 הרשעות קודמות, בין היתר הורשע בעבירות של חגורה, פקיעת רישיון רכב, פקיעת רישיון נהיגה מעל 6 חודשים, אי ציות לתמרור 302, גרימת תאונת דרכים בהיותו שיכור, אי ציות להוראות שוטר, רמזור אדום, טלפון, מהירות, נהיגה ברכב שניתנה עליו הודעת איסור שימוש ועוד. מדובר בעבר מכביד, זאת, גם בהתחשב בעובדה שהנאשם לא ביצע מאז שנת 2013 עבירות תעבורה נוספות.
הנאשם הורשע בשישה כתבי אישום שעניינם עבירות חמורות של נהיגה בפסילה (4 פעמים), פקיעת רישיון נהיגה משנת 2005 (7 פעמים) ונהיגה תחת השפעת משקאות משכרים (מקרה אחד) . יש בביצוע העבירות כדי ללמד על מסוכנותו הגבוהה של הנאשם ועל זלזול בהחלטות בית המשפט והוראות החוק. חומרה נוספת יש לייחס לעובדה שהנאשם נהג בפסילה ותחת השפעת ממשקאות משכרים (התיק הרביעי שצורף) חרף קיומו של מאסר מותנה בר הפעלה לתקופה של 6 חודשים.
ניכר כי הנאשם "נוהג" ככל העולה על רוחו, מזלזל באופן מופגן בהחלטות בית המשפט ומוכיח בהתנהגותו כי אינו מנצל הזדמנויות שניתנו לו בעבר, חוזר ונוהג בזמן פסילה, תחת השפעת משקאות משכרים וללא רישיון נהיגה תקף ומבצע עבירות תעבורה חמורות. רק במזל לא הסתיימו אירועי נהיגתו של הנאשם באסון.
4
בכל הנוגע לעבירות של נהיגה בזמן פסילה וללא רישיון נהיגה תקף, לאור חומרת העבירות, האינטרס הציבורי שנפגע, הערך החברתי עליו יש להגן (שמירה על ציבור המשתמשים בדרך והצורך לקיים החלטות בית משפט), נסיבות ביצוע העבירות והפסיקה הנהוגה, אני סבור כי מתחם העונש ההולם צריך לכלול מאסר בפועל של עד 10 חודשים ,פסילה בפועל שלא תפחת מ- 14 חודשים ולא תעלה על 24 חודשים וקנס משמעותי.
בכל הנוגע לאישום של נהיגה בזמן פסילה ונהיגה תחת השפעת משקאות משכרים (באותו אירוע), לאור חומרת העבירות, האינטרס הציבורי שנפגע, הערך החברתי עליו יש להגן (שמירה על ציבור המשתמשים בדרך והצורך לקיים החלטות בית משפט), נסיבות ביצוע העבירות (שילובן של שתי עבירות חמורות) והפסיקה הנהוגה, אני סבור כי מתחם העונש ההולם צריך לכלול מאסר בפועל שלא יפחת מ- 2 חודשים ולא יעלה על 10 חודשים, פסילה בפועל שלא תפחת מ- 16 חודשים ולא תעלה על 30 חודשים וקנס משמעותי.
לאור העובדה שבמרבית האישומים מדובר במעשים דומים (נהיגה בפסילה וללא רישיון נהיגה תקף), בדעתי להשית על הנאשם עונש כולל בגין כל התיקים ולא בגין כל תיק בנפרד.
לקולה אני מביא בחשבון את הודאתו המידית, נסיבותיו האישיות כמפורט בתסקיר ורצונו של הנאשם לסיים את כל תיקיו. בנוסף יש להביא בחשבון את העובדה שמדובר בתיקים ישנים יחסית שהאחרון בהם הינו משנת 2013 ומאז ועד היום הנאשם לא היה מעורב בביצוע עבירות תעבורה נוספות.
לחומרה אני מביא בחשבון את עברו התעבורתי המכביד של הנאשם, העובדה ששב וביצע עבירות תעבורה חמורות חרף מאסר מותנה בר הפעלה ומסוכנותו הגבוהה.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, האמור בתסקיר שרות המבחן, מסוכנותו הגבוהה של הנאשם, ריבוי העבירות בהן הורשע ועברו התעבורתי המכביד, אני סבור כי אין מנוס מהשתת מאסר בפועל ממש שלא בעבודות שרות. אציין כי אילו היה מונח בפני תסקיר שרות מבחן חיובי הכולל המלצה להליך טיפולי, היה מקום לשקול בחיוב השתת מאסר שירוצה בדרך של עבודות שרות בצד צו מבחן. ממכלול הנסיבות ניכר כי רק מאסר בפועל ממש, עשוי למנוע מהנאשם מלשוב ולבצע עבירות תעבורה חמורות.
5
ער אני לציפיית הנאשם לסיים את ההליך במסגרת עבודות שרות, זאת נוכח הדחיות שנתנו לצורך כך והמלצת שרות המבחן, אך אין בכך כדי להוות משקל מכריע בשאלת אופן ריצוי המאסר. בהקשר זה אציין כי הסברתי לנאשם לא פעם והדברים נרשמו בפרוטוקול הדיונים, כי שליחתו לממונה אין בה כדי ללמד על העונש שייגזר בסופו של יום. גם המלצת שרות המבחן שככלל יש להביאהּ בחשבון, אינה מהווה שיקול בלעדי ועל בית המשפט לגזור את הדין על סמך מכלול הנסיבות.
נוכח מסוכנותו הגבוהה של הנאשם כפי שעולה
מתסקיר שרות המבחן, ריבוי העבירות בהליך הנוכחי ועברו התעבורתי המכביד, שקלתי אם
לעשות שימוש בסעיף 40ה. ל
אשר לאופן הפעלת המאסר המותנה, בדעתי להורות על הפעלתו כך שחלקו יופעל במצטבר וחלקו בחופף לעונש המאסר בתיק זה, זאת לאור הנימוקים לקולה כפי שפורטו לעיל והעובדה שהתיק בו הוטל המאסר המותנה הינו משנת 2007 והתיק שהפעילוֹ הינו משנת 2008.
מפאת נסיבותיו האישיות של הנאשם, שליחתו הצפויה למאסר בפועל והעובדה שרק לאחרונה סיים לרצות עבודות שרות, בדעתי לחרוג ממתחם העונש ההולם ולהימנע מהטלת קנס.
לאור כל האמור לעיל, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
אני פוסל את הנאשם מלנהוג ו/או מלקבל ו/או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 41 חודשים בפועל.
אני מפעיל את הפסילה המותנית שהוטלה על הנאשם בתאריך 29.05.11 בתיק 8495-04-11 למשך 4 חודשים במצטבר לפסילה שהטלתי לעיל.
אני מפעיל את הפסילה המותנית שהוטלה על הנאשם בתאריך 11.04.11 בתיק 1862-02-11 למשך 3 חודשים במצטבר לפסילה שהטלתי לעיל.
אני מפעיל את הפסילה המותנית שהוטלה על הנאשם בתאריך 22.03.10 בתיק 6408-12-09 למשך 3 חודשים במצטבר לפסילה שהטלתי לעיל.
אני מפעיל את הפסילה המותנית שהוטלה על הנאשם בתאריך 19.10.09 בתיק 3410-09-08 למשך 3 חודשים במצטבר לפסילה שהטלתי לעיל.
6
אני מפעיל את הפסילה המותנית שהוטלה על הנאשם בתאריך 20.04.09 בתיק 4322-11-08 למשך 3 חודשים במצטבר לפסילה שהטלתי לעיל.
אני מפעיל את הפסילה המותנית שהוטלה על הנאשם בתאריך 19.03.09 בתיק 4561-02-09 למשך 3 חודשים במצטבר לפסילה שהטלתי לעיל.
סה"כ הנאשם ירצה 60 חודשי פסילה בפועל מיום שחרורו ממאסרו בתיק זה.
לאור העובדה שהנאשם אינו מחזיק ברישיון נהיגה תקף אני קובע כי רישיונו הופקד היום במזכירות בית המשפט. המזכירות תוציא לנאשם אישור הפקדה בהתאם. בכל הנוגע לחישוב הפסילה, זה יבוצע על ידי משרד הרישוי לו נתונה הסמכות בעניין ובמצטבר לכל פסילה אחרת ככל שקיימת.
אני פוסל את הנאשם מלנהוג ו/או מלקבל ו/או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 10 חודשים על תנאי למשך 3 שנים מיום שחרורו ממאסר והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור אחת ו/או יותר מהעבירה/ות שעליה/ן הורשע.
אני גוזר על הנאשם עונש מאסר על תנאי לתקופה
של 8 חודשים שלא יעבור בתוך 3 שנים מיום שחרורו ממאסרו, עבירות של נהיגה בפסילה
בניגוד לסעיף
אני גוזר על הנאשם 6 חודשי מאסר בפועל.
אני מפעיל את המאסר המותנה שהוטל על הנאשם בתאריך 03.06.07 בתיק 11463/03 (תעבורה תל-אביב) למשך 6 חודשים, באופן ששני חודשים יופעלו במצטבר וארבעה חודשים בחופף לעונש המאסר שהוטל בתיק זה.
סה"כ ירצה הנאשם 8 חודשי מאסר בפועל.
המזכירות תעביר עותק מגזר הדין לשרות בתי הסוהר ולמשרד הרישוי.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בחיפה בתוך 45 יום מהיום.
7
ניתן והודע היום כ"ו אב תשע"ו, 30/08/2016 במעמד הנוכחים.
|
גיל קרזבום , סגן נשיא |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
אני מעכב בזאת את גזר הדין ב-47 ימים (45 ימים "נופלים" על יום ו').
הנאשם יתייצב לריצוי עונש המאסר בתאריך 16.10.16 בשעה 10.00 במשמר בתי המשפט בחיפה.
אני מוציא בזאת צו עיכוב יציאה מן הארץ נגד הנאשם.
הנאשם יחתום על ערבות עצמית בסך 10,000 ₪ להבטחת התייצבותו.
ככל שקיימים פיקדונות בתיקים שצורפו, הם ישמשו כעירבון להבטחת התייצבותו.
ניתנה והודעה היום כ"ו אב תשע"ו, 30/08/2016 במעמד הנוכחים.
|
גיל קרזבום , סגן נשיא |
הוקלדעלידימירבכהןויניאק
