תת"ע 14388/11/21 – א. ח. דבאח בע"מ נגד מדינת ישראל
בית משפט השלום לתעבורה בחיפה |
|
|
|
תת"ע 14388-11-21 מדינת ישראל נ' א. ח. דבאח בע"מ
תיק חיצוני: 10501136492 |
1
|
מספר בקשה:2 |
||
בפני |
כבוד השופטת רונה פרסון
|
||
מבקשת |
א. ח. דבאח בע"מ
|
||
נגד
|
|||
משיבה |
מדינת ישראל
|
||
|
|||
|
|
||
|
|||
החלטה
|
1. לפניי בקשה לביטול פסק דין שניתן בהיעדר המבקשת ביום 31.1.22 (להלן: "פסק הדין").
2. במסגרת פסק הדין הורשעה המבקשת בעבירה של שימוש בטלפון וזאת מכח חזקת הבעלות, ונגזר עליו קנס בסך 4,000 ₪.
3. לאחר ששקלתי טענות הצדדים החלטתי לדחות הבקשה.
4. על
פי סעיף
2
בקשה על פי סעיף 130(ח) יש להגיש בתוך 30 יום מהיום שהומצא לנאשם פסק הדין.
5. משלוח הזמנה באמצעות דואר רשום מקים "חזקת מסירה" כאשר על הנמען מוטל הנטל להוכיח כי לא קיבל את ההודעה מסיבות שאינן תלויות בו (ראו לעניין זה רע"פ 8626/14 סמארה נ' מ"י, 10.2.15 וכן רע"פ 106/15 קריב נ' מ"י, 20.1.15).
מאישור
המסירה עולה כי הזימון לדיון נשלח לכתובתה של המבקשת וחזר בציון "לא
נדרש" בתאריך 16.11.21. על פי תקנה
6. יש לציין כי מעיון בתיק האלקטרוני עולה כי הודעה על פסק הדין נשלחה למבקשת והודבקה במקום לאחר סירוב לקבלה בתאריך 12.2.22, ומכאן שהבקשה גם לא הוגשה במסגרת המועדים הקבועים בחוק.
7. מעבר לכך, המבקשת לא הציגה טענות הגנה כלשהן ואף לא פירטה מי לטענתה נהג ברכב ולא צירפה תצהיר של הנהג הנטען. עוד יש לציין כי העונש שנגזר על המבקשת, בשים לב לכך שמדובר בחברה והקנס הקבוע בחוק ביחס לחברה, אינו חורג ממתחם הענישה הנהוג לעבירה מסוג זה. בנסיבות אלה, לא מצאתי כי הותרת פסק הדין על כנו תגרום למבקשת עיוות דין.
8. לאור כל האמור לעיל הבקשה נדחית.
9. בשים לב לדחיית הבקשה, ההחלטה על עיכוב ביצוע פסק הדין מבוטלת.
10. המזכירות תעביר עותק החלטתי זו לצדדים.
ניתנה היום, כ' אלול תשפ"ב, 16 ספטמבר 2022, בהעדר הצדדים.
