תת"ע 10948/03/16 – מדינת ישראל נגד אחמד עליאן
בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה |
||
תתע"א 10948-03-16 מדינת ישראל נ' עליאן
|
|
14 יוני 2016 |
1
|
לפני כבוד השופטת רות וקסמן |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
אחמד עליאן
|
||
נוכחים
ב"כ המאשימה עו"ד בן אהרון
הנאשם וב"כ עו"ד חטיב בתרגום לשפה הערבית.
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת הדין
הנאשם הודה בכל העובדות הנטענות בכתב האישום .
לפיכך, אני מוצאת את הנאשם אשם בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום ומרשיעה אותו בהתאם.
ניתנה והודעה היום ח' סיוון תשע"ו, 14/06/2016 במעמד הנוכחים.
|
רות וקסמן , שופטת |
[פרוטוקול הושמט]
גזר-דין
2
בקביעת מתחם העונש ההולם את מעשה העבירה שביצע הנאשם, העיקרון המנחה הוא ההלימה, דהיינו יחס הולם בין חומרת המעשה בנסיבותיו ומידת אשמתו של הנאשם ובין סוג ומידת העונש המוטל עליה כאשר מדיניות הענישה אמורה להרתיע מפני ביצוע עבירות תנועה נוספות ולהעביר מסר באמצעות ענישה מחמירה על מי שבהתנהגותן מסכנן משתמשי הדרך.
בשלב זה תמונת הראיות לא נפרסה בפני, ואולם חזקה על המאשימה באשר תמונת הראיות כולה פרוסה בפניה, כי בחנה היטב את חומר הראיות, נתנה דעתה לכל הטיעונים ושקלה את כל השיקולים הראויים בטרם הגיעה להסדר.
מטעמי מדיניות משפטית ונוכח הלכת ביהמ"ש העליון בעניין כיבוד הסדרי טיעון, ולאחר ששקלתי הטיעונים, אתן ידי להסדר ואכבדו.
לאחר ששקלתי את השיקולים השונים ובחנתי טיעוני ב"כ הנאשם אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
קנס
אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 1200 ₪ .
הקנס ישולם ב-10 תשלומים חודשיים שווים ורצופים החל מיום 10.7.16 ובכל 10 לכל אחד מן החודשים שלאחר מכן.
היה והקנס או שיעור משיעוריו לא ישולם במועד, תעמוד יתרת הקנס לתשלום מיידי בצירוף הפרשי הצמדה וריבית פיגורים.
הנאשם הונחה לגשת למזכירות לקבל שוברי תשלום.
פסילה בפועל
הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 4 חודשים מהיום.
בהיות הנאשם בלתי מורשה , פטור הוא מחובת הפקדת רישיון /חלף רישיון.
פסילה על תנאי
הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון
נהיגה לתקופה של 3 חודשים וזאת על-תנאי למשך 3 שנים. התנאי הוא שהנאשם לא תעבור
אותה/ן עבירה/ות שעליה/ן הורשעה או אחת העבירות המפורטות בתוספת הראשונה או בתוספת
השנייה ל
3
מאסר על תנאי
הנני מורה על עונש של מאסר לתקופה של 6 חודשים וזאת על-תנאי למשך 3 שנים, התנאי הוא שהנאשם לא יעבור עבירה של נהיגה בזמן פסילה או נהיגה בשכרות או נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים או נהיגה בפסילה או נהיגה ללא רישיון נהיגה או נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף למעלה משנה.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי מרכז תוך 45 ימים מהיום.
ניתנה והודעה היום ח' סיוון תשע"ו, 14/06/2016 במעמד הנוכחים.
|
רות וקסמן , שופטת |
הוקלדעלידיאיריסיזהר
