תת"ע 10224/11/16 – מדינת ישראל נגד מהראן מסארווה
בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה |
||
תת"ע 10224-11-16 מדינת ישראל נ' מסארווה
|
|
25 אפריל 2017 |
1
|
|
|
דו"ח תעבורה 51200749185 |
|
|
|
לפני כבוד השופט אורן בועז |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
הנאשם |
מהראן מסארווה
|
||
נוכחים:
ב"כ המאשימה: עו"ד מנטסון
ב"כ הנאשם: עו"ד ג'אבר
הנאשם עצמו
[פרוטוקול הושמט]
הכרעת דין
הנאשם הודה בכל העובדות הנטענות בכתב האישום.
לפיכך, אני מוצא את הנאשם אשם בעבירה שיוחסה לו בכתב האישום ומרשיע אותו בהתאם.
|
אורן בועז , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
2
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בכך שביום 21.8.16 נהג ברכב בלא רישיון נהיגה תקף (שפקע ביום 12.5.16) ובלא רישיון רכב בר תוקף (מיום 14.5.16).
הצדדים הציגו בפני הסדר טיעון בהתחשב במתחם ענישה ראוי ולנוכח העובדה כי פקיעת רישיון הנהיגה עד לשנתיים ימים מסווגת כיום כעבירה מסוג ברירת משפט.
הסנגור המלומד ביקש כי בית המשפט יכבד את הסדר הטיעון, גם בהתחשב בנסיבותיו האישיות של הנאשם ובעובדה כי חובות כלכלים מנעו ממנו מלחדש את רישיון הנהיגה שלו.
לאחר ששקלתי את חומרת העבירה, את מתחם הענישה הנוהג, את נסיבותיו האישיות של הנאשם כפי שהוצגו בפני, את וותק נהיגתו ועברו התעבורתי, את העובדה שבחר לקחת אחריות ולהודות באשמה, מצאתי כי ההסדר שהצדדים הציגו בפני הינו ראוי והולם ולכן אכבדו.
לפיכך אני דן את הנאשם לעונשים הבאים:
הארכה:
הנני מורה על הארכת עונש של מאסר למשך 6 חודשים כפי שפסק על תנאי בית משפט לתעבורה בפתח תקווה ביום 16.9.14 בתיק מספר 4966-03-13 (הרשעה מספר 1 ) בשנתיים נוספות.
קנס:
אני מטיל על הנאשם קנס כספי בסך 500 ₪ או 5 ימי מאסר תמורתם.
הקנס ישולם עד יום 25.7.17.
ב"כ הנאשם/ הנאשם הונחה לגשת למזכירות לקבלת שובר תשלום.
פסילה בפועל:
הנני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים.
3
חלף תצהיר יופקד היום בבית המשפט וממועד ההפקדה תחושב הפסילה. גם אם לא יפקיד הנאשם את רישיונו עד למועד הנקוב, נחשב הוא פסול מלנהוג אך הפסילה תחושב ממועד ההפקדה בלבד. אם אין לנאשם רישיון נהיגה בתוקף, יפנה למזכירות בית המשפט.
הארכה:
הנני מורה על הפעלת עונש של פסילת רישיון הנהיגה למשך 3 חודשים כפי שפסק על תנאי בית משפט לתעבורה ביום 16.9.14 בתיק מספר 4966-03-13 (הרשעה מספר 1 ) לריצוי באופן מצטבר.
פסילה על תנאי:
הנני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 4 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים והתנאי הוא שלא יעבור אותה עבירה בה הורשע או עבירות תוספת ראשונה ושנייה.
זכות ערעור לבית משפט מחוזי לוד תוך 45 ימים.
ניתנה והודעה היום כ"ט ניסן תשע"ז, 25/04/2017 במעמד הנוכחים.
|
אורן בועז , שופט |
הוקלד על ידי שנהב מנדל
