תת"ע 10206/03/17 – מדינת ישראל נגד אבו עאזרה סאיד
בית משפט השלום לתעבורה בבאר שבע |
|
|
|
תת"ע 10206-03-17 מדינת ישראל נ' אבו עאזרה סאיד
תיק חיצוני: 90507253038 |
1
בפני |
כב' השופט הבכיר, דוד לנדסמן
|
|
מאשימה |
מדינת ישראל
|
|
נגד
|
||
נאשמים |
אבו עאזרה סאיד
|
|
החלטה |
בפני בקשה לביטול פסק דין, שניתן בהעדר הנאשם ביום 05.04.17 ועיכוב ביצוע העונש.
במסגרת
גזר הדין בתיק זה, הטלתי על הנאשם קנס על סך 1,600 ₪ בגין עבירת מהירות לפי תקנה
54 (א) לתקנות התעבורה .
ב"כ המבקש טוען בבקשתו כי הסיבה לכך שלא דרש את ההזמנה לדין קשורה לכך שסניף הדואר בשגב שלום היה בעיצומים לעיתים תכופות וכל פעם שניגש לסניף, הסניף היה סגור.
מה עוד, שהעבירה בוצעה על ידי אחר (הוגש תצהיר מטעם מבצע העבירה מר אבו רקייק קאיד).
באשר לעונש, טען ב"כ המבקש כי העונש חומר ולא מידתי ואי הסבת ה-דו"ח על אחר תגרום לעיוות דין.
2
ב"כ המשיבה הביעה התנגדותה לבקשה וזאת מהטעם שההזמנה לדין, נשלחו לכתובתו של המבקש ואישור המסירה חזר בציון "לא נדרש". כמו כן, המבקש לא המציא אישור מסניף הדואר בשגב שלום בנוגע להוכחת טענתו כי היו עיצומים בסניף. בנוגע לעונש, טענה ב"כ המשיבה כי העונש מידתי ולא ייגרם כל עיוות דין באי היעתרות לבקשה.
לגופו של עניין - ההזמנה לדין מייחסת למבקש עבירה של מהירות, 111 קמ"ש במקום 70
קמ"ש - 31 קמ"ש מעל המותר.
ההזמנה לדין נשלחה לביתו של המבקש וחזרה בציון "לא נדרש" , אותה הצדיק המבקש בכך שהיו עיצומים בסניף הדואר - אך המבקש לא צירף כל הוכחה או אסמכתא להוכחת טענה זו. יוצא , אפוא, כי הטעם אשר בגינו לא הופיע המבקש, לא הוכח .
ביחס לעונש, מדובר בעונש סביר ומדתי , שאינו כולל פסילת רשיון.
חרף כל המובא לעיל, וביחס לטענת המבקש לפיה, אחר ביצע את העבירה - מאחר שמדובר בדו"ח מצלמה אשר ניתן לו מתוקף בעלות ולראייה הוגש תצהיר של הנהג בפועל , סבור אני כי אין מנוס ולו לפנים משורת הדין, להיעתר לבקשה ולהסב את הדו"ח על שם האחר וזאת על מנת למנוע עיוות דין לנאשם.
יחד עם זאת, הנאשם גרם למלאכה מיותרת ל- ביהמ"ש ולכן, אני מחייב אותו בתשלום הוצאות משפט בסך 400 ₪ , שישולם תוך 90 יום.
במצב דברים זה, אני מורה על ביטול פסק הדין מיום 05.04.17 והסבת התיק על שם המצהיר, מר אבו רקייק קאיד ת.ז. 311376248.
מאחר ויוצא מהבקשה כי הנאשם החדש לוקח אחריות לעבירה , הוא יישפט בהעדר לאותו עונש על טופס ידני שיועבר למערכת בהמשך.
החלטה תישלח לצדדים
3
ניתנה היום, כ"ד סיוון תשע"ז, 18 יוני 2017, בהעדר הצדדים.
