תת"ע (פתח תקווה) 31-06-17 – מדינת ישראל נ' פריג אל בדווי איסמאעיל
|
תת"ע (פתח-תקוה) 31-06-17 - מדינת ישראל נ' פריג אל בדווי איסמאעילשלום פתח-תקוה תת"ע (פתח-תקוה) 31-06-17 מדינת ישראל נ ג ד פריג אל בדווי איסמאעיל בית משפט השלום בשבתו כבית משפט לתעבורה בפתח-תקוה [01.06.2017] לפני כבוד השופטת, סגנית נשיאה טל אוסטפלד נאוי ב"כ המאשימה - עו"ד עידן שניר ב"כ הנאשם/ת - עו"ד חטיב ג'ואד הכרעת דין
הנאשם הודה בכל העובדות הנטענות בכתב האישום. לפיכך, אני מוצאת את הנאשם אשם בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום ומרשיעה אותו בהתאם.
גזר דין בקביעת מתחם העונש ההולם, העיקרון המנחה הוא עקרון ההלימה בין חומרת המעשה בנסיבותיו ומידת אשמתו של הנאשם ובין העונש המוטל עליו. כאשר, מדיניות הענישה אמורה להרתיע מפני בצוע עבירות נוספות ולהעביר מסר ברור על מי שבהתנהגותו פוגע בערך החברתי שהינו פגיעה בביטחון הציבור וסיכון המשתמשים בדרך. לאור האמור הנני קובעת כי מתחם העונש ההולם לאור נסיבות בצוע העבירה על פי עובדות כתב האישום הינו: פסילה בפועל לתקופה של עד שנה , פסילה על תנאי, קנס שנע בין מאות לאלפי שקלים, מאסר על תנאי.
באשר לנסיבות שאינן קשורות לביצוע עבירה זו: הנאשם מחזיק ברישיון נהיגה משנת 1988 . צבר לחובתו 27 הרשעות קודמות.
|
|
|
נוכח חומרת העבירה, לאחר שעיינתי בגליון הרשעותיו של הנאשם, לאחר שהתחשבתי בטיעוני הסנגור לעונש, ובעובדה כי מדובר בעבירה ראשונה מסוגה לחובת הנאשם, מטעמי מדיניות משפטית ונוכח הלכת בית משפט העליון בעניין כיבוד הסדרי טיעון, אתן ידי להסדר והנני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 1200 ₪. הקנס ישולם תוך 90 יום מהיום. הנאשם הונחה לגשת למזכירות לקבלת שובר תשלום.
הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 14 יום. הפסילה תמנה מהיום בו נפסל הנאשם במסגרת הפסילה המנהלית - 21.5.17. אין צורך בהפקדת רשיון נהיגה במזכירות בית המשפט.
הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים והתנאי הוא שלא יעבור אותה עבירה בה הורשע או עבירות תוספת ראשונה ושנייה.
הנאשם יחתום היום התחייבות בסך של 3500 ש"ח שלא לעבור במשך 3 שנים את אותן עבירות בהן הורשע/ עבירה של הובלת מטען שמשקלו הכולל עולה על המשקל המותר או נהיגה בפסילה אחרת ייאסר למשך 30 ימים.
רכב שמספרו ******* יוחזר לאלתר לבעלים הרשום של הרכב.
זכות ערעור תוך 45 יום.
ניתנה והודעה היום ז' סיוון תשע"ז, 01/06/2017 במעמד הנוכחים.
|




