תת"ע (פתח תקווה) 10050-07-16 – מדינת ישראל נ' כהן גיא
|
תת"ע (פתח-תקוה) 10050-07-16 - מדינת ישראל נ' כהן גיאשלום פתח-תקוה תת"ע (פתח-תקוה) 10050-07-16 מדינת ישראל נ ג ד כהן גיא בית משפט השלום בשבתו כבית משפט לתעבורה בפתח-תקוה [10.05.2017] לפני כבוד השופט אורן בועז ב"כ המאשימה - עו"ד ממן טל ב"כ הנאשם - עו"ד אוכמן אשר החלטה
ביום 9.2.17 הודה ב"כ הנאשם בשם מרשו בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום ולבקשתו נדחה הדיון לצורך הצגת רישיון נהיגה תקף ליום 10.5.17. היום, התייצב בפניי עו"ד אוכמן ממשרדו של ב"כ הנאשם וביקש לדחות את מועד הטיעונים לעונש בשבועיים ימים לצורך התייצבות הנאשם וב"כ עו"ד דודו עמר. העבירה המיוחסת לנאשם אינה מחייבת התייצבותו לדין וכן עתירת המאשימה , משכך לא מצאתי לדחות מועד הטיעונים לעונש. הטיעונים ישמעו היום.
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בכך שביום 18.6.16 נהג ברכב כשרישיון הנהיגה שלו פקע ביום 15.6.12 , עבירה בניגוד לסעיף 10(א) לפקודת התעבורה. המאשימה עתרה להטיל על הנאשם, עונש של פסילה, פסילה על תנאי וקנס כספי בהתחשב במשך תקופת פקיעת רישיון הנהיגה לתקופה של 4 שנים. מנגד, עתר ב"כ הנאשם שלא להחמיר עם מרשו ולהסתפק ברכיבי ענישה הצופים פני עתיד. לנאשם ותק נהיגה משנת 2010 וצבר לחובתו 3 הרשעות קודמות מסוג ברירת משפט שאינן כוללות הרשעה דומה.
ככלל, כאשר לא מדובר בעבריין רצידיוויסט וכאשר הנהג מביע רצון כן לחדש את הרישיון, השתרשה לה השקפה בבתי המשפט לתעבורה, המאפשרת דחיית הדיון לפרק זמן המאפשר לנהג הזדמנות לחדש את הרישיון. הגישה הרווחת היא לאפשר את תיקון הפגם, תוך התחשבות ניכרת בעונש , אם , וחודש רישיון הנהיגה ובמידה ומוצג רישיון בתוקף. |
|
|
תיקון 113 לחוק העונשין, מאפשר חריגה ממתחם הענישה הראוי במידה ומתקיימים שיקולי שיקום.
הנאשם עבר מבחן עיוני ומעשי וקיבל רישיון נהיגה כדין, נסיבה שללא כל ספק מחייבת הקלה משמעותית בגזירת דינו.
עוד אציין, כי תיקון החוק שנכנס לתוקפו ב24.3.17 סיווג נהיגה ללא רישיון נהיגה עד לשנתיים ימים כעבירה מסוג ברירת משפט ובצידה עונש קנס בלבד.
לאחר ששקלתי את חומרת העבירה, את מתחם הענישה הנוהג, את נסיבותיו האישיות של הנאשם כפי שהוצגו בפני, את וותק נהיגתו ועברו התעבורתי, את העובדה שבחר לקחת אחריות ולהודות באשמה, לפיכך אני דן את הנאשם לעונשים הבאים:
קנס: אני מטיל על הנאשם קנס כספי בסך 1500 ₪ או 15 ימי מאסר תמורתם. ב- 4 תשלומים שווים ו רצופים החל מיום 10.7.17 ובכל 10 לחודש. היה והקנס או שיעור משיעוריו לא ישולם במועד, תעמוד יתרת הקנס לתשלום מיידי ותועבר לגביה באמצעות המרכז לגביית קנסות. ב"כ הנאשם/ הנאשם הונחה לגשת למזכירות לקבלת שובר תשלום.
פסילה על תנאי: הנני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים וזאת על תנאי למשך שנתיים והתנאי הוא שלא יעבור אותה עבירה בה הורשע או עבירות תוספת ראשונה ושנייה.
זכות ערעור לבית משפט מחוזי לוד תוך 45 ימים.
ניתנה והודעה היום י"ד אייר תשע"ז, 10/05/2017 במעמד הנוכחים.
|




