תת"ע (חיפה) 5938-01-17 – מדינת ישראל נ' יוסף ירקוני
|
תת"ע (חיפה) 5938-01-17 - מדינת ישראל נ' יוסף ירקונישלום חיפה תת"ע (חיפה) 5938-01-17 מדינת ישראל נ ג ד יוסף ירקוני בית משפט השלום בשבתו כבית משפט לתעבורה בחיפה [13.11.2017] לפני כבוד השופטת רונה פרסון ב"כ המאשימה - עו"ד שרון מרקוביץ ב"כ הנאשם - עו"ד מתי ידיד הכרעת דין
אני מרשיעה את הנאשם בעבירות שלפי כתב האישום.
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בכתב אישום בעבירות של נהיגה ללא רשיון נהיגה תקף (פקע ביום 21/9/10) וללא ביטוח בר תוקף על שימושו ברכב, עבירות מיום 3/1/17.
הנאשם יליד שנת 1961 נוהג משנת 1979 ולחובתו 47 הרשעות קודמות. האחרונה משנת 2015, הרשעה דומה, כך שלא מדובר בעבר מקל. יחד עם זאת, הנאשם הציג את רשיון הנהיגה שלו אשר חודש לאחרונה מיום 26/3/17 ומכאן, שהמחדל הוסר והמסוכנות הקיימת מהמשך ביצוע העבירות בהן הורשע פחתה באופן משמעותי. נוכח מהות העבירות, הסדר הטיעון אליו הגיעו הצדדים, עברו של הנאשם ויתר הנסיבות, אני מקבלת את ההסדר, אף שהוא מצוי ברף התחתון של מתחם הענישה וגוזרת את דינו של הנאשם כדלקמן:
אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 2000 ש"ח או 20 ימי מאסר.
הקנס ישולם ב-8 תשלומים שווים ורצופים החל מתאריך 13/12/17 ואילך.
|
|
|
אני פוסלת את הנאשם מקבל או מהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 4 חודשים בפועל. אני מורה על הפעלת הפסילה המותנית בת 4 חודשים מבית משפט השלום לתעבורה בחיפה בתיק מס' 6655-07-15 גזר דין מיום 21/6/16 לריצוי באופן חופף, כך שבסך הכל ירצה הנאשם - 4 חודשי פסילה בפועל.
הפסילה תחל לא יאוחר מיום 13/12/17 בשעה 09:00 אך תחושב כנגד הפקדה.
בית המשפט מסביר לנאשם כי עליו להפקיד את רישיונו - גם אם פקע תוקפו - במזכירות בית המשפט, ואם אין בידיו רישיון נהיגה עליו להפקיד תצהיר ערוך כדין.
אני פוסלת את הנאשם מקבל או מהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 4 חודשים על תנאי למשך 3 שנים והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור אותה/ן עבירה/ות שעליה/ן הורשע או אחת העבירות המפורטות בתוספת הראשונה או בתוספת השנייה לפקודת התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א - 1961 ויורשע בגינה, תוך התקופה האמורה או לאחריה.
ב"כ הנאשם הונחה לגשת למזכירות לקבל שוברי תשלום. מודעת זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בחיפה תוך 45 יום.
ניתן והודע היום כ"ד חשוון תשע"ח, 13/11/2017 במעמד הנוכחים.
|




