תת"ע (אשדוד) 6555-02-17 – מדינת ישראל נ' פדהאל לירון
|
תת"ע (אשדוד) 6555-02-17 - מדינת ישראל נ' פדהאל לירוןשלום אשדוד תת"ע (אשדוד) 6555-02-17 מדינת ישראל נ ג ד פדהאל לירון בית משפט השלום בשבתו כבית משפט לתעבורה באשדוד [06.03.2017] בפני כב' השופטת בכירה רבקה שורץ ב"כ המאשימה - עו"ד עדי תפוחי החלטה
לסרוק כתב אישום מתוקן.
הכרעת דין
על יסוד ההודיה בעובדות שבפני, הריני מרשיעה את הנאשם בעבירה בניגוד לתקנה 26(2) לתקנות התעבורה שיוחסה לו בכתב האישום המתוקן.
גזר דין הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירה של נהיגה תחת השפעת אלכוהול זאת במסגרת הסדר טעון אשר נעוץ בראיות. מתחם הענישה לעבירה כולל רכיב פסילה החל משלושה חדשים ועד אחד-עשר וחצי חודשים. לעיתים המתחם כולל רכיב מאסר החל ממאסר על תנאי עד מאסר בן מספר חודשים ו/או רכיב חינוכי-טיפולי. טווח הענישה רחב ומשתנה ממקרה למקרה בהתאם לנסיבות הקונקרטיות. הנאשם הודה בהזדמנות ראשונה. לנאשם ותק נהיגה משנת 2012, כשל ראשון מסוגו. הנאשם חייל בשירות סדיר. הצדדים הגיעו להסדר לעניין העונש, ההסדר סביר ומצוי במתחם הענישה.
|
|
|
בהתחשב בעבירה נשוא כתב האישום המתוקן, עקרון ההלימה, מתחם הענישה, אינטרס הגמול, אינטרס ההרתעה, נסיבות אחרות שאינן קשורות בעבירה - ותק הנהיגה, עבר תעבורתי, ההודיה ויתר הטיעונים שבפניי לעונש במסגרת הסדר הטיעון, הריני מטילה על הנאשם את העונשים הבאים: קנס בסך 360₪ או 3 ימי מאסר, שיישא בנוסף לכל מאסר אחר שהוטל עליו. הקנס ישולם תוך 90 יום.
פסילה בפועל מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 6 חודשים בניכוי 30 ימי פסילה מנהלית שרוצו.
פסילה מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים, וזאת על תנאי למשך 2 שנים והתנאי שהנאשם לא יעבור העבירה בה הורשע או אחת העבירות הנמנות על תוספת ראשונה או שניה לפקודת התעבורה.
הנאשם יחתום על התחייבות על סך 2,000 ₪ שלא יעבור תוך שנתיים עבירה של נהיגה בשכרות או עבירה של נהיגה תחת השפעת אלכוהול או עבירה של נהיגה בזמן פסילה. במידה ולא יחתום, יאסר למשך 20 יום.
זכות ערעור תוך 45 יום.
החלטה
הרישיון יופקד במזכירות בית המשפט. אם אין רישיון להפקדה יופקד תצהיר ו/או אישור רשות הרישוי על תוקף הרישיון כתחליף. מובהר, כי כול עוד לא הופקד הרישיון או תחליף, הנהיגה אסורה ומנין ריצוי העונש יחל מועד ההפקדה בפועל.
ניתנה והודעה היום ח' אדר תשע"ז, 06/03/2017 במעמד הנוכחים.
רבקה שורץ , שופטת בכירה
|




