תת"ע (אילת) 2903-04-18 – מדינת ישראל נ' ראפת מסאלמה
|
תת"ע (אילת) 2903-04-18 - מדינת ישראל נ' ראפת מסאלמהשלום אילת תת"ע (אילת) 2903-04-18 מדינת ישראל נ ג ד ראפת מסאלמה בית משפט השלום בשבתו כבית משפט לתעבורה באילת [18.06.2018] כבוד הסגן נשיאה אלון אופיר החלטה
בפני בקשה לביטול פסק דין שניתן בהעדר הנאשם. הנאשם זומן למשפטו כדין באופן בו זימון למשפטו נמסר לו ידנית ע"י השוטר.
על ענייננו חלה הוראת סעיף 130(ח) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב],
כדי שיבוטל פסק דין הנובע ממשפט אליו לא התייצב נאשם שזומן כדין יהיה על המבקש להראות טעם ממשי אשר מנע ממנו את היכולת להתייצב או להגיש בקשת דחייה מנומקת מבעוד מועד. לחליפין עליו להראות כי נגרם לו עיוות דין כתוצאה מהחלטת בית המשפט.
בית המשפט המחוזי בבאר-שבע חזר על הלכות אלו בע"פ 5135/08 אלאפיניש סלים נגד מדינת ישראל .
במקרה שבפני המבקש לא העלה כל נימוק ממשי המצדיק את אי התייצבותו למשפט. אישור המסירה שנשלח למבקש כדין חזר כ"לא נדרש". בית המשפט העליון דן ממש לאחרונה בסוגייה זו במסגרת רע"פ 8427/17 מד"י נגד אמנון סאלם והכריע כי המדובר במסירה כדין לפי תקנה 44א בתקנות סדר הדין הפלילי.
המבקש לא הוכיח בכל דרך כי נגרם לו עיוות דין מעצם הרשעתו או מרף ענישתו ולכן אין אני מוצא בבקשה זו כל נימוק המצדיק את ניהול תיקו מחדש. הבקשה נדחית.
להודיע לצדדים תוכן ההחלטה. |
|
|
ניתן בלשכתי בהעדר הצדדים.
ניתנה היום, ה' תמוז תשע"ח, 18 יוני 2018, בהעדר הצדדים.
|




