ת"פ 4673/04/14 – משטרת ישראל תביעות- שלוחת רמלה נגד ר.נ.
בית משפט השלום ברמלה |
||
ת"פ 4673-04-14 משטרת ישראל תביעות- שלוחת רמלה נ' נ'
|
|
10 ספטמבר 2015 |
1
בפני כב' השופט ד"ר עמי קובו, סגן הנשיאה
|
המאשימה |
משטרת ישראל תביעות- שלוחת רמלה
|
נגד
|
|
הנאשם |
ר.נ.
|
|
|
|
|
ב"כ המאשימה עו"ד אורית מנצ'יקובסקי, עו"ד מעין דואק ועו"ד רוני מרקוביץ
ב"כ הנאשם עו"ד דוד טובול
הנאשם בעצמו
[פרוטוקול הושמט]
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן בעבירות של תקיפת בת זוג ואיומים לפי סעיפים 382 (ב) ביחד עם סעיף 379 וכן סעיף 192 לחוק העונשין, תשל"ז - 1977.
2
על פי המתואר בעובדות כתב האישום המתוקן ביום 1.4.14 בעקבות ויכוח עם המתלוננת, רעייתו, תקף הנאשם את המתלוננת בכך שהכה בגופה ובהמשך הכה גם בחלק האחורי של גופה, לאחר מכן איים הנאשם על המתלוננת אשר ביקשה להתקשר למשטרה ואמר לה "אני רוצה לראות שתתקשרי".
הערך המוגן הינו הגנה על שלמות גופו ועל שלוות נפשו של אדם.
מידת הפגיעה בערך המוגן הינה ממשית.
מתחם העונש ההולם הינו החל ממאסר על תנאי ועד 10 חודשי מאסר בפועל.
במסגרת הנסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירה נתתי דעתי מחד גיסא לכך שמדובר בנאשם אשר תלויים ועומדים נגדו שני מאסרים על תנאי בני הפעלה מתיק אחד של 9 חודשים ו- 5 חודשים כאשר מדובר בתיק דומה.
מנגד נתתי דעתי לשיקול השיקומי כפי שעולה מתסקיר שירות המבחן. שירות המבחן מציין בתסקירו כי הנאשם היה מטופל במסגרת 'בית נועם', השתלב בטיפול במשך חצי שנה וסיים את הטיפול במלואו. להערכת המסגרת הטיפולית ההתקדמות המשמעותית בטיפול תסייע לו באימוץ התנהגויות ודפוסים חדשים בעתיד. כמו כן הנאשם זקוק להמשך ליווי וסיוע במסגרת טיפולית בקהילה. עוד התייחס שירות המבחן לטיפול הנפשי שמקבל הנאשם.
מדיווח שקיבל שירות המבחן מהמרכז למניעת אלימות ברמלה עולה כי הנאשם פנה אליהם ונמצא בהליך אבחון לשם שילובו בהמשך טיפול. שירות המבחן התייחס לגורמי הסיכון והשיקום.
בצד גורמי הסיכון מציין שירות המבחן כי לנאשם נטייה לצבור כעס ותסכול והוא עדיין בעל חשיבה ועמדות נוקשות.
מבחינת גורמי הסיכוי לשיקום מציין שירות המבחן את הליך שיקומו הממושך אשר היווה גורם מרתיע ומטלטל, את השינוי שחל בעמדותיו, העדר תקיים נוספים מזה שנה וחצי, הנאשם לאורך הטיפול עמד בכל המטלות והביע מוטיבציה להמשך טיפול כדי להעמיק את השינוי שערך.
שירות המבחן המליץ להטיל על הנאשם צו מבחן להמשך טיפול בנושא אלמ"ב ובהמשך מעקב נפשי.
לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים ועיינתי בתסקיר שירות המבחן סבורני כי במקרה דנן יש לבכר את השיקול השיקומי על פי שיקול ההלימה וההרתעה. הנאשם עבר הליך טיפולי משמעותי כפי שעולה מתסקיר שירות המבחן ואילו הטלת עונש מאסר בפועל תוך הפעלת עונשי המאסר על תנאי כעתירת המאשימה תגדע את ההליך השיקומי שעבר וזאת בניגוד לאינטרס הציבורי לכך שההליך השיקומי ימשך. עוד יש לציין כי הנאשם היה עצור בגין תיק זה במשך כ- 3 חודשים, הודה ונטל אחריות מלאה למעשיו ונדמה כי הפנים את חומרת המעשים.
כמו כן יש לציין כי הנאשם והמתלוננת נמצאים בהליכי גירושים וכיום הנאשם נמצא בזוגיות חדשה.
3
עוד יצויין כי על אף קיומו של המאסר על תנאי ככלל עברו הפלילי של הנאשם אינו מכביד וכולל שתי עבירות קודמות שאחת מהן התיישנה. עם זאת מן הראוי שיוטל על הנאשם עונש קונקרטי אשר יהווה עבורו מסר מוחשי ומרתיע וזאת בדמות של קנס ולצד פיצוי ממשי למתלוננת.
אשר על כן אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
1. הארכת שני עונשי מאסר על תנאי של 9 חודשים ו- 5 חודשים אשר הוטלו על הנאשם בת"פ (רמלה) 36812-09-11 וזאת למשך שנתיים נוספות.
2. צו מבחן למשך שנה מהיום. מובהר בזאת לנאשם כי אם לא יבצע את המבחן כנדרש הריש ניתן יהיה להפקיעו ולשוב לגזור את דינו.
3. פיצוי כספי למתלוננת בסך של 2,000 ₪ אשר יופקד בקופת בימ"ש עד ליום 1.1.16.
4. קנס בסך של 3,000 ₪ או 30 ימי מאסר תמורתו אשר ישולם עד ליום 1.2.16.
ככל שקיימות הפקדות בתיק או בתיק המ"ת הקשור אליו ישולמו הפיצוי והקנס מתוך ההפקדה.
ככל שתיוותר יתרה תושב למפקיד בכפוף לכל הוראה חוקית.
לבקשת המאשימה אני מורה על עיכוב ביצוע קיזוז הערבויות למשך 45 ימים.
זכות ערעור לבימ"ש מחוזי תוך 45 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום כ"ו אלול תשע"ה, 10/09/2015 במעמד הנוכחים.
|
עמי קובו , סגן נשיאה |
הוקלדעלידיחנהבבו
